Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Értettem :)

Goooond van. A tökéletesnek hitt sárgarugós Judy XC 100nak hitt úttal és állítható visszaút csillivel és jó árával úgy tûnik kisesett; 80nál nem megy fentebb az út (me' rövid a gumiharang) szal :cry:

Dart2õn nem lehet az alap 80as utatt 100ra átrakni???
100ast vennék ha látnék; de nemlátok. Nem érkezett válasz, de bal lábban elvileg a Dart3 és Dart2 ua; csak Dart könnyebb meg jobb lábon okosítottak (állítható is már a csilli, meg lock). Okosításokra nincs szükség, de a több útra lenne.
Tudtok olyat mondani nekem hogy hol tudnék ennek utánajárni pontosan? Megköszönném nagyon; mert holnapig meg kéne álmodnom hogy akkor most jöjjön az a Judy XC vagy ne...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Már nem azért a 2 forintért, de Alnak soha nem volt Pike-ja.

pilotra gondoltam arról beszéltem addig is csak melléütöttem
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Már nem azért a 2 forintért, de Alnak soha nem volt Pike-ja.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Tigger, ez mit jelenet?

:)

azt hogy az enyém szépen mozgott. a késõbbi meg kb mint egy alap rst
+ al01-nek is 05-ös pike sl-je volt a reba elõtt az is szar volt.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Pike-nak 'nem tetszik a színe'... ;)

Tigger, ez mit jelenet?

Amúgy úgy néz ki egy 100as(/80/63) utas 2001es Judy XC sárga rugókkal állítható visszaút csillivel, elvileg megkímélt állapotban is képben van, idáig ez vezet :)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Létezik olyan rs villa, amihez van rugó, pl pike.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Pilot SL-re mit szóltok??? http://piacter.bikem...ct=90865&cat=14

nekem volt pilot-om, 03-as xc az nagyon jó kis teló, de a késõbbiek már állítólag sokkal gyengébbek....konkrétan én eg 05-ös sl-t ismertem az elég kaki volt

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Dart3 könnyebb és lockos 2eshez képest? Itthon akad belõle 100as utas? (Még csak 80ast láttam, honlap szerint 80/100/120as változatok vannak). [Még mindig érdekel tipp ha tudtok ahol megvehetem eleve puha rugóval, nincs olyan bp-i kereskedés ahol ezt megteszik nekem?] Létezik egyáltalán olyan RS (vagy akármilyen) vilal amihez ha rugó kell nem azt mondják hogy 3 hónap legalább? Feltöltött kép

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Látom... :)

Azt azért kifogásolom, hogy a pdf-ekben lévõ rajzokat döntött nézetben ábrázolják, álló helyzetben áttekinthetõbb volna.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A suntour topicban inkább ne ;) komolytalan az egész.

A sebesség mindent megold.

gabor89

gabor89

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
Xcr után a suntour topicban érdeklõdj, ott fognak segíteni. ;-)
"If all my friends were to jump off a bridge, I wouldn't jump with them, I'd be at the bottom to catch them."

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Ja, 20; mert ha 20at mondok 25lesz belõle úgyis. Eredetileg 15 amúgy a keret, de tisztában vagyok vele hogy az finoman szólva necces.
(Vesz egy fully vázat ócsóé' ami nem olyan rossz, és a motani minimál alkatrészek minimálnál egyel fentebbi cuccok lesznek ráaggatva. Tag+vázon kívûl 50be meg kéne álljon minden más; és tárcsás kerekek lesznek...)

Annyira vagyok ám járta hogyha lenne soxor ennyi pízem akkor ennyiért SID nem lenne rossz, nemrég volt is egy itt 25ért, meg is venném (hiába lóg túl a kereten, ha jó állapotba van akkor simán megéri), de már elkelt.

De most az olcsó, könnyû és tartósból utóbbi nem igazán szempont, a könnyû me félig; marad az olcsó, puha rugós, lehetõleg visszaútcsillis; hátha sikerül vmit találni...

Gila TNL és XCR 75/100 errefele ismeretlen jószágok akkor ha jól látom, ugye? :)

Pilot SL-re mit szóltok??? http://piacter.bikem...ct=90865&cat=14

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Sid?
könnyû és alatta még biztonságos is.
egyébként mennyit szánsz rá?

20 ezret, de gondolom ezen az oldalon még nem volt leirva .... andriskám olvass plz ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

55kg-s hölgynek nézek vmi olcsó és alatt jól mozgó telót...

Mit tudnátok még ajánlani; használt is jó... :prosze:

Sid?
könnyû és alatta még biztonságos is.
egyébként mennyit szánsz rá?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Öhm, megint találtam vmit :D
Pilot SL? 100, levegõ ráfujás, remote lock. (Utóbbit gondolom/remélem el tudom vkivel bótolni, így árából jön vissza mondjuk 4K.)
Gondolom ez már elég puha, és emlékeim szerint HC visszaút csilli van benne, ugye? Feltöltött kép

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Jah, Suntour XCR-re nem mondtatok semmit; ide jó lenne, vagy tényleg nehezen indul meg? (tom hogy nincs visszaútcsilli, de olcsó :D, meg van pár használtan is)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
VV: me'hogy?
Hogy a 32es becsúszó 'sok' azt persze nem arra írtam hogy 'túl' mrev lenne a villa, hanem hogy olyan dolog ami jelen esetben nem igazáb szempont, ez a ~20as keretbe nem fér bele. Az meg hogy 50-55 kg alatt is elég jól mozog a sima rugóval ... lehet; de inkább 70-75re lövik be gyárilag az alaprugókat, valószínû itt is.

http://ebike.hu/term...mplavallas/2852 ez sztetek?
Úgy'tom ebben van visszaútcsilli... (Asszem omegát már lovagoltam, az elég puha volt...)

Vagy tudtok olyan helyet ahonnan Dart2/3 alapból puhább rugóval hozható el? Persze (némi) felárral, de alapból az legyen már benne lehetõleg...
:prosze:

GuruZo

GuruZo

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
Sziasztok

Lehet ebbol 100mm utat varazsolni.

Marzocchi 2006 Drop Off 3 150mm

koszi

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
LCS, mint fõ teló guru most biztos jókat mosolyog.:D

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

rugós tora? 63 kilóm alá gyári rugóval tökéletes volt.
rst-t sztem ne.

Hááát kicsit sok, és 32es becsúszók 50-55kg alá majdnemhogy túlzás :).
RockShoxot ismerve meglepõ hogy jól mozog alattad... de sztem nem lenne megfelelõ... (Akkor Dart2 puha rugóval olcsóbb - csak nem nagyon kapni puha rugót... és abban is van visszaútcsilli)

Egyéb/olcsóbb tipp?