Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Posted 2013. April 13. - 20:11
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2013. April 13. - 20:08
Ha nem jó a használt, akkor spórolj.
Szvsz akkor járnál a legjobban ha vennél egy használt levegõs torát.
Pld. hifit, PC-t veszek használtan, mert értek hozzá, így magabiztosabban tudok hozzáállni. De a bringázás még gyerekcipõben jár nálam és bizonytalan vagyok.
zscs: Torát? Az használt volt vagy egy DE shop-ból való?
Posted 2013. April 13. - 20:05
Posted 2013. April 13. - 20:03
Német webshopból vadássz Reconra, nem is olyan túl régrõl rémlik, hogy láttam 200 ajró alatt. XC30/32-rõl nincs sok információ, ránéztem a 2012-es RS spare parts catalogra és nem tiszta, rendes teflonperselyes-e vagy mûanyag, mint a korábbi alap Torák. Sajnos olyan megérzésem van, hogy utóbbi. Esetleg Sala tudna errõl többet írni.
Sajnos a 200 EUR ár is már sok, fõleg hogy rájön a szállítás (igaz az megszokott lenni 10 EUR körül). Az XC-k olyan 120-130 EUR körül mennek. Legolcsóbb Recon a bike-discount.de oldalon is 250 EUR, nekem pedig már a 200 is sok.
Valahol azt olvastam, hogy bizonyos Torák mûanyagok, bizonyos Torák pedig nem. Gondolom az RS XC-k egyértelmûen mûanyagok lesznek, hiszen a Torát egy fokkal feljebb emelik náluk. Én is csak találgatok. Egyébként ez a teflon vs mûanyag történet milyen jelentõséggel bír és hol lesz gyakorlati szerepe?
Posted 2013. April 13. - 20:02
Szvsz akkor járnál a legjobban ha vennél egy használt levegõs torát.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2013. April 13. - 19:58
Posted 2013. April 13. - 19:49
Másik problem. Takarítom a bringát (fejjel lefelé volt állítva) és megmozdult a kormány, enyhe homokszemek dörzsölõdtek a fémmel. Mondom ez mi? Mozgatom a kormányt és a villa-váz becsatlakozási pontjában mozog a teló. Mintha kisebb lenne a szár átmérõje a váz átmérõjénél és az mozog benne. Talán egy fél milliméternyi helyen tud kotyogni. Erre mit tudtok mondani?
Posted 2013. April 11. - 14:42
By the way: akinek van esetleg +/- levegõkamrával rendelkezõ teleszkópja, kérem ossza meg velem, milyen nyomáson használja a kamrákat, mert lehet, hogy a problémáim gyökere a nem megfelelõ nyomástartomány - viszont nem merem túlpumpálni, mert nem akarom szétb..szni sem a technikát.
A guglin az én súlyomhoz (95 kg) már 100-120 psi (7-8 bar) adatokat találtam, én ennek a töredékével használtam eddig. Elkúrtam?
+/- levegõkamra lényege a jobban személyre szabhatóság.
A nyomás értéke függ a súlytól villa tipustól.
Alsó szelepen fújható kamra a villa bemozgásáért felel, mennyire érzékeny az út egyenetlenségére.
Felsõ szelepen fújható kamra a súly függõ felüröl jövö mozgásért felelõs.
Villán lévõ érték csak útmutató mindkét kamrában ua szoktak írni. (általában többet)
Beállítani próbálgatással lehet ha érzésre túl puha akkor mindig kicsiket fújni +5-10 psi, felírni, aztán próba újra, ha jó akkor elrakni jó helyre a felírt értéket.
Általában a alsó kamrában kisebb nyomás szoktak beállítani mint a felsõben.
Posted 2013. April 11. - 13:36
A guglin az én súlyomhoz (95 kg) már 100-120 psi (7-8 bar) adatokat találtam, én ennek a töredékével használtam eddig. Elkúrtam?
Posted 2013. April 09. - 15:07
Posted 2013. April 09. - 14:35
Posted 2013. April 09. - 12:59
Posted 2013. April 08. - 12:03
Posted 2013. April 05. - 17:35
Sziasztok!
Kérdésem lenne FOX CTD 29-el kapcsolatosan.
Újonnan vásárolt Scott Spark-ba építve 3-állású Twinloc rendszerrel vezérelve.
A hátsó tag gyönyörûen csinálja a dolgát, szabályosan érezhetõ a teljes út/fél út/lock funkció.
Az elsõ FOX teló viszont nem csinálja a dolgát.
Amíg ülve maradok az ülésben addig egy kicsit érezhetõen keményebb lesz a "félállásban" és még keményebb a teljes Lock állásban.
De ha kiállok és "megrázom" a bringát akkor a Lock állásban is az elsõ teló a teljes utat bejárja, hullámzik, pogózik az eleje.
Mintha nem is lenne benne a lockout, nem zár le.
A boltban azt mondták, ez az újítás az új CTD-ben, nem zár le teljesen csak keményebb lesz.
Így van ez?
Van valakinek tapasztalata CTD rendszerrel?
Köszönném.
Üdv
Péter
Nincs a láb alján egy tekerentyûd amivel lehet állítani a lock keménységét, nekem RLC-s Fox, és azon van egy ilyen állítási lehetõség.
Posted 2013. April 05. - 16:19
Kérdésem lenne FOX CTD 29-el kapcsolatosan.
Újonnan vásárolt Scott Spark-ba építve 3-állású Twinloc rendszerrel vezérelve.
A hátsó tag gyönyörûen csinálja a dolgát, szabályosan érezhetõ a teljes út/fél út/lock funkció.
Az elsõ FOX teló viszont nem csinálja a dolgát.
Amíg ülve maradok az ülésben addig egy kicsit érezhetõen keményebb lesz a "félállásban" és még keményebb a teljes Lock állásban.
De ha kiállok és "megrázom" a bringát akkor a Lock állásban is az elsõ teló a teljes utat bejárja, hullámzik, pogózik az eleje.
Mintha nem is lenne benne a lockout, nem zár le.
A boltban azt mondták, ez az újítás az új CTD-ben, nem zár le teljesen csak keményebb lesz.
Így van ez?
Van valakinek tapasztalata CTD rendszerrel?
Köszönném.
Üdv
Péter
Posted 2013. March 26. - 12:57
A rugót is ki kell cserélni? :S Reméltem,h két hézagolóval megoldható. Na mind1. Köszi. Egyenlõre csak az elv érdekelt.
Az értelme,h ne változzon a beépítési méret és a geometria,míg a rugóút csökken. Szerintem egyértelmû.
Amennyiben levegõs teleszkópról van szó, akkor elég a nyomórúd alá a hézagoló. Nálam '02-es és '05-ös bombereknél mûködött...
Posted 2013. March 26. - 09:46
Az értelme,h ne változzon a beépítési méret és a geometria,míg a rugóút csökken. Szerintem egyértelmû.
Posted 2013. March 26. - 07:36
Meg lehet azt csinálni egy régebbi 32-es becsúszós marzoval,h a rugóútját lecsökkenteni pár centivel úgy,h a beépítési magassága ne változzon? Bonyolult?
Elõre is köszi.
Nem bonyolult.
Kell két rövidebb, erõs rugó, és két hézagoló.
De igazából azt nem értem h ennek mi értelme?
Posted 2013. March 26. - 06:41
-Manitou(Axel Super) teló karbantartással foglalkozik még valaki...?
A választ elõre is nagyon köszönöm mindenkinek..
Posted 2013. March 26. - 00:21
Elõre is köszi.