Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

én is jobban bírom a szimplavállas telókat, könnyûek és fordulékonyabbak, ezért nem horpasztják be a vázat. de az tény, hogy egy duplavállas erõsebb. magyarországi terepviszonyokra szerintem elég egy combos szimplavállas.

Kamisama: szerintem manitout semmiképpen ne. max 50ér toránál nem fogsz jobbat találni. átütõs dropp off 56ér még jó vásár, butább de erõsebb. és akkor új agy, küllõk, az meg eléggé megdobja a költségvetést. szal szerintem várj, türelem, torát terem ;)

téli telóbelassulástéma: decemberben cseréltem olajat egy u-turn-ös torába. mivel a tora csillapítása nagyon tág határok között állítható, ezért ugyanolyat sûrüségû olajat raktam bele, mint gyárilag volt. szóval csak akkor kell hígabra cserélni az olajat ha nem, vagy egyáltalán nem állítható a csillapítás.
az elasztomeres telók tudnak irgalmatlanul belassulni télen, de az manapság már elég ritka

Amugy az AXEL supert rtwd lock out az elasztomeres ? sz-tem nem lehet az... mert az lassulgatott nagyon. es nem telen ... eleg volt neki mar a 10 fok is . a folott , nyari homersekleteken jol mukodott. es ugyanez a jelenseg a manitou metel r rugostaggal is. szepen mozog...de csak melegben.
...Ez lesz keremszeppen...

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

Egy egyszerü olajcsere nem segit?:)

Na de mindegyikben ahogy megveszed rogton lecserelni a gyari olajat ? mert biztos segit ... igazabol a gyarto kene korrekt minosegu olajat hasznaljon.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
én is jobban bírom a szimplavállas telókat, könnyûek és fordulékonyabbak, ezért nem horpasztják be a vázat. de az tény, hogy egy duplavállas erõsebb. magyarországi terepviszonyokra szerintem elég egy combos szimplavállas.

Kamisama: szerintem manitout semmiképpen ne. max 50ér toránál nem fogsz jobbat találni. átütõs dropp off 56ér még jó vásár, butább de erõsebb. és akkor új agy, küllõk, az meg eléggé megdobja a költségvetést. szal szerintem várj, türelem, torát terem ;)

téli telóbelassulástéma: decemberben cseréltem olajat egy u-turn-ös torába. mivel a tora csillapítása nagyon tág határok között állítható, ezért ugyanolyat sûrüségû olajat raktam bele, mint gyárilag volt. szóval csak akkor kell hígabra cserélni az olajat ha nem, vagy egyáltalán nem állítható a csillapítás.
az elasztomeres telók tudnak irgalmatlanul belassulni télen, de az manapság már elég ritka

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
És 180-as útnál hány esetben szokott bejönni az, hogy könnyebb a tömör vas nyak és a brutál váll, mint a vékonyfalú alu becsúszókból +2*10 centi és 2 szolid váll, szintén szolid nyakkal ami neadjisten alu? :)

gumicsirke

gumicsirke

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
Én sem azt mondom hogy a szimplavállas jobb....szerintem is mesze masszivabb és jobb a duplavállas, csak azt mondtam hogy könyebb a szimplavállas :) és olcsóbbak is valamivel....ami néhány embernek fontos lehet:)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Talán azért mert sokan látják de senki sem tudja kipróbálni mert akinek az van az nem adja oda :D Én viszont azt mondom azért mer a sziplavállasok könyebbek valamivel és már jó nagy rugóuttal is lehet szimplavállast kapni

Egy szimplavállas teló sosem fogja utolérni teljesen a hagyományos DH telókat (leszámítva az USD-seket). Lehet akármilyen merev, erõs, tuti, h ugyanabban a súlyban jobbat lehetett volna építeni duplavállasként. Szorri....

gumicsirke

gumicsirke

vendég

• fórumtag
  • 26 posts

a dot-ot arra ertem, hogy az olaj viszkozitasa ... tehat van egy valtozo erre, ami ezt megadja. Es meg van adva 1 homerseklet tartomany is a szintetikus olajokra amin belul nem kene valtozzanak a tulajdonasagai. Azonban szarabb minosegu olajak erzekenyek megis a hidegebb tartomanyban. De meg utananezek ennek...

Egy egyszerü olajcsere nem segit?:)

gumicsirke

gumicsirke

vendég

• fórumtag
  • 26 posts

amúgy a tora jól mozog nyomkodtam párat és meglepõen jó volt.

egyébként mér lett divat az h utáljuk a duplavállat? mondjuk bennem is volt ez jódarabig aztán a kényszer csak rávitt a duplavállra és nem bántam meg, meg hát így jobban is bízok a telóban, azért a duplaváll erõsebb mint a szmplaváll sztem..kanyarodásnál meg max 1%ban zavaró

Talán azért mert sokan látják de senki sem tudja kipróbálni mert akinek az van az nem adja oda :D Én viszont azt mondom azért mer a sziplavállasok könyebbek valamivel és már jó nagy rugóuttal is lehet szimplavállast kapni

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts

Nem tudom kire reagáljak ezért hivatkozás nélkül mondom,hogy ha már meg gyõztek,mert meg gyõztek a tora 302-rõl,akkor nem fogok +20 rongyért másik telót venni. 3x felett már nem ugrál az ember java része,csak a megszállottak..:)

csak kicsit :D

Feltöltött kép

edit: bocsi az off-ert!

outcast

outcast

vendég

• fórumtag
  • 194 posts
Nem tudom kire reagáljak ezért hivatkozás nélkül mondom,hogy ha már meg gyõztek,mert meg gyõztek a tora 302-rõl,akkor nem fogok +20 rongyért másik telót venni. 3x felett már nem ugrál az ember java része,csak a megszállottak..:)

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 posts
Hát lehet a végén inkább Rs Revelation lesz. Az azért már tud valamicskét. :)

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

DOT az fékfolyadék, nem olaj. És a hõmérséklettel együtt változnak az olaj tulajdonságai.
A relic-en állítható a visszaútcsillapítás, lockout (kompresszió csili), elõfeszítés.

a dot-ot arra ertem, hogy az olaj viszkozitasa ... tehat van egy valtozo erre, ami ezt megadja. Es meg van adva 1 homerseklet tartomany is a szintetikus olajokra amin belul nem kene valtozzanak a tulajdonasagai. Azonban szarabb minosegu olajak erzekenyek megis a hidegebb tartomanyban. De meg utananezek ennek...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
DOT az fékfolyadék, nem olaj. És a hõmérséklettel együtt változnak az olaj tulajdonságai.
A relic-en állítható a visszaútcsillapítás, lockout (kompresszió csili), elõfeszítés.

A sebesség mindent megold.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

Az azért már sok, még a 130 is éppen hogy elmegy. Bár elmondanám, hogy beszélünk itt a szép mozgásról, de nekem eddig egy Rst Gilám volt ami 100mm helyett jó ha mozgott 60at, ahhoz képest meg szerintem lesz érezhetõ változás bármilyet veszek is ez említettekbõl.

Manitou elég ismert márka, de errõl a relicrõl még nem hallottam semmit, nomeg normál ára 70-80e körül mozog. Ennyi pénzért már illene jól mozognia. Toránál viszont ott a sok beállítási lehetõség meg a motion control. Nemtom.

Valoban a Gila-nal barmi jobb lesz :) es ezeknel ha 130 akkor valoszinuleg azt ki is mocorogja. Nem baj ha mocorogja csak ne terhelje a vazadat a tul nagy villa. Es igen a manitou ismert marka, de attol meg az RS vagy a marzocchi is. Nem kell egy markanal leakadni. Es valoban XC-nel sokat szamithat az a sok allithatosag az RS-en. Tobb szempontot is figyelembe kell venni, nem csak azt hogy hogy mozog, vagy hogy mennyit. Ja meg azt sem hogy ...de a szomszednak ien volt es eltort. LEhet 1000bol 1 szart fogott ki. HIba lehet az anyagban is nem feltetlenul gyartasi hiba.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

A 2007es manitou-k jobbak, mint a régiek. Hidegben minden teló belassul (a fizika már csak ilyen).

Hat azert ha arra a szintetikus olajra az van rairva hogy DOT xxx , es hogy -50 tol + 1000 fok ig akkor az DOT xxx marad, tehat nem valtoznak a tulajdonsagai. Ebbol adodoan nem kene valtozzon a telo feelingje sem. Ahogyan (es most nem reklamoznam, de telleg elegedett vagyok vele ien szempontbol) nem valtozik a marzocchim feelingje sem.

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 posts

55 körül lehet szerezni manitou nixon-t. de az kicsivel többet (145mm) mozog

Az azért már sok, még a 130 is éppen hogy elmegy. Bár elmondanám, hogy beszélünk itt a szép mozgásról, de nekem eddig egy Rst Gilám volt ami 100mm helyett jó ha mozgott 60at, ahhoz képest meg szerintem lesz érezhetõ változás bármilyet veszek is ez említettekbõl.

Manitou elég ismert márka, de errõl a relicrõl még nem hallottam semmit, nomeg normál ára 70-80e körül mozog. Ennyi pénzért már illene jól mozognia. Toránál viszont ott a sok beállítási lehetõség meg a motion control. Nemtom.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A 2007es manitou-k jobbak, mint a régiek. Hidegben minden teló belassul (a fizika már csak ilyen).

A sebesség mindent megold.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
amúgy a tora jól mozog nyomkodtam párat és meglepõen jó volt.

egyébként mér lett divat az h utáljuk a duplavállat? mondjuk bennem is volt ez jódarabig aztán a kényszer csak rávitt a duplavállra és nem bántam meg, meg hát így jobban is bízok a telóban, azért a duplaváll erõsebb mint a szmplaváll sztem..kanyarodásnál meg max 1%ban zavaró

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

Üdv!

E-bike viszaszólt hogy Tora 318 csak márciusban lesz, addig meg mi a fenét csináljak... hmmm. Szóval gondolkodtam máson is, így megkérdezném hogy a Tora-hoz képest a Manitou Relic Super Lockout(Bikelandon most 49900) jó választás-e? XC-re használnám. Vagy valamit ajánljatok már pls, ami hasonló vagy jobb mint a Tora de 50nél ne legyen több. 1000 köszi.

55 körül lehet szerezni manitou nixon-t. de az kicsivel többet (145mm) mozog

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 posts
De 130 mm-es. Van benne valami :chin:...áhhh nemtom lehet kivárom inkább azt az idõt míg megjön a Tora, addig meg visszateszem a merev villát. :) Azért köszi.