Amugy az AXEL supert rtwd lock out az elasztomeres ? sz-tem nem lehet az... mert az lassulgatott nagyon. es nem telen ... eleg volt neki mar a 10 fok is . a folott , nyari homersekleteken jol mukodott. es ugyanez a jelenseg a manitou metel r rugostaggal is. szepen mozog...de csak melegben.én is jobban bírom a szimplavállas telókat, könnyûek és fordulékonyabbak, ezért nem horpasztják be a vázat. de az tény, hogy egy duplavállas erõsebb. magyarországi terepviszonyokra szerintem elég egy combos szimplavállas.
Kamisama: szerintem manitout semmiképpen ne. max 50ér toránál nem fogsz jobbat találni. átütõs dropp off 56ér még jó vásár, butább de erõsebb. és akkor új agy, küllõk, az meg eléggé megdobja a költségvetést. szal szerintem várj, türelem, torát terem
téli telóbelassulástéma: decemberben cseréltem olajat egy u-turn-ös torába. mivel a tora csillapítása nagyon tág határok között állítható, ezért ugyanolyat sûrüségû olajat raktam bele, mint gyárilag volt. szóval csak akkor kell hígabra cserélni az olajat ha nem, vagy egyáltalán nem állítható a csillapítás.
az elasztomeres telók tudnak irgalmatlanul belassulni télen, de az manapság már elég ritka
Jelentkezz be Regisztrálj

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Írta 2008. január 08. - 18:06

Írta 2008. január 08. - 18:03

Na de mindegyikben ahogy megveszed rogton lecserelni a gyari olajat ? mert biztos segit ... igazabol a gyarto kene korrekt minosegu olajat hasznaljon.Egy egyszerü olajcsere nem segit?
Írta 2008. január 08. - 17:58

Kamisama: szerintem manitout semmiképpen ne. max 50ér toránál nem fogsz jobbat találni. átütõs dropp off 56ér még jó vásár, butább de erõsebb. és akkor új agy, küllõk, az meg eléggé megdobja a költségvetést. szal szerintem várj, türelem, torát terem

téli telóbelassulástéma: decemberben cseréltem olajat egy u-turn-ös torába. mivel a tora csillapítása nagyon tág határok között állítható, ezért ugyanolyat sûrüségû olajat raktam bele, mint gyárilag volt. szóval csak akkor kell hígabra cserélni az olajat ha nem, vagy egyáltalán nem állítható a csillapítás.
az elasztomeres telók tudnak irgalmatlanul belassulni télen, de az manapság már elég ritka
Írta 2008. január 08. - 17:21

Írta 2008. január 08. - 17:05

Írta 2008. január 08. - 16:06

Talán azért mert sokan látják de senki sem tudja kipróbálni mert akinek az van az nem adja oda
Én viszont azt mondom azért mer a sziplavállasok könyebbek valamivel és már jó nagy rugóuttal is lehet szimplavállast kapni
Egy szimplavállas teló sosem fogja utolérni teljesen a hagyományos DH telókat (leszámítva az USD-seket). Lehet akármilyen merev, erõs, tuti, h ugyanabban a súlyban jobbat lehetett volna építeni duplavállasként. Szorri....
Írta 2008. január 08. - 15:54

a dot-ot arra ertem, hogy az olaj viszkozitasa ... tehat van egy valtozo erre, ami ezt megadja. Es meg van adva 1 homerseklet tartomany is a szintetikus olajokra amin belul nem kene valtozzanak a tulajdonasagai. Azonban szarabb minosegu olajak erzekenyek megis a hidegebb tartomanyban. De meg utananezek ennek...
Egy egyszerü olajcsere nem segit?

Írta 2008. január 08. - 15:53

amúgy a tora jól mozog nyomkodtam párat és meglepõen jó volt.
egyébként mér lett divat az h utáljuk a duplavállat? mondjuk bennem is volt ez jódarabig aztán a kényszer csak rávitt a duplavállra és nem bántam meg, meg hát így jobban is bízok a telóban, azért a duplaváll erõsebb mint a szmplaváll sztem..kanyarodásnál meg max 1%ban zavaró
Talán azért mert sokan látják de senki sem tudja kipróbálni mert akinek az van az nem adja oda

Írta 2008. január 08. - 01:48

Írta 2008. január 08. - 00:53

Írta 2008. január 08. - 00:48

Írta 2008. január 08. - 00:39

a dot-ot arra ertem, hogy az olaj viszkozitasa ... tehat van egy valtozo erre, ami ezt megadja. Es meg van adva 1 homerseklet tartomany is a szintetikus olajokra amin belul nem kene valtozzanak a tulajdonasagai. Azonban szarabb minosegu olajak erzekenyek megis a hidegebb tartomanyban. De meg utananezek ennek...DOT az fékfolyadék, nem olaj. És a hõmérséklettel együtt változnak az olaj tulajdonságai.
A relic-en állítható a visszaútcsillapítás, lockout (kompresszió csili), elõfeszítés.
Írta 2008. január 08. - 00:36

A relic-en állítható a visszaútcsillapítás, lockout (kompresszió csili), elõfeszítés.
A sebesség mindent megold.
Írta 2008. január 08. - 00:30

Valoban a Gila-nal barmi jobb leszAz azért már sok, még a 130 is éppen hogy elmegy. Bár elmondanám, hogy beszélünk itt a szép mozgásról, de nekem eddig egy Rst Gilám volt ami 100mm helyett jó ha mozgott 60at, ahhoz képest meg szerintem lesz érezhetõ változás bármilyet veszek is ez említettekbõl.
Manitou elég ismert márka, de errõl a relicrõl még nem hallottam semmit, nomeg normál ára 70-80e körül mozog. Ennyi pénzért már illene jól mozognia. Toránál viszont ott a sok beállítási lehetõség meg a motion control. Nemtom.

Írta 2008. január 08. - 00:27

Hat azert ha arra a szintetikus olajra az van rairva hogy DOT xxx , es hogy -50 tol + 1000 fok ig akkor az DOT xxx marad, tehat nem valtoznak a tulajdonsagai. Ebbol adodoan nem kene valtozzon a telo feelingje sem. Ahogyan (es most nem reklamoznam, de telleg elegedett vagyok vele ien szempontbol) nem valtozik a marzocchim feelingje sem.A 2007es manitou-k jobbak, mint a régiek. Hidegben minden teló belassul (a fizika már csak ilyen).
Írta 2008. január 08. - 00:26

55 körül lehet szerezni manitou nixon-t. de az kicsivel többet (145mm) mozog
Az azért már sok, még a 130 is éppen hogy elmegy. Bár elmondanám, hogy beszélünk itt a szép mozgásról, de nekem eddig egy Rst Gilám volt ami 100mm helyett jó ha mozgott 60at, ahhoz képest meg szerintem lesz érezhetõ változás bármilyet veszek is ez említettekbõl.
Manitou elég ismert márka, de errõl a relicrõl még nem hallottam semmit, nomeg normál ára 70-80e körül mozog. Ennyi pénzért már illene jól mozognia. Toránál viszont ott a sok beállítási lehetõség meg a motion control. Nemtom.
Írta 2008. január 08. - 00:18

A sebesség mindent megold.
Írta 2008. január 08. - 00:17

egyébként mér lett divat az h utáljuk a duplavállat? mondjuk bennem is volt ez jódarabig aztán a kényszer csak rávitt a duplavállra és nem bántam meg, meg hát így jobban is bízok a telóban, azért a duplaváll erõsebb mint a szmplaváll sztem..kanyarodásnál meg max 1%ban zavaró
Írta 2008. január 08. - 00:16

Üdv!
E-bike viszaszólt hogy Tora 318 csak márciusban lesz, addig meg mi a fenét csináljak... hmmm. Szóval gondolkodtam máson is, így megkérdezném hogy a Tora-hoz képest a Manitou Relic Super Lockout(Bikelandon most 49900) jó választás-e? XC-re használnám. Vagy valamit ajánljatok már pls, ami hasonló vagy jobb mint a Tora de 50nél ne legyen több. 1000 köszi.
55 körül lehet szerezni manitou nixon-t. de az kicsivel többet (145mm) mozog
Írta 2008. január 08. - 00:16