Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A sanyiban szerintem nincs csili, nem baj, ha habosodik.

A sebesség mindent megold.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a motorolajjal az a baj, hogy habosodik, én is próbálkoztam anno a boxxerben ilyesmivel.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
5w50 mint motorolaj?

érdekes :chin: :)

csak vigyázz, hogy ha gyárilag nem volt benne, akkor könnyen ki is fog jönni belõle.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Átzsíroztam meg olajoztam a sanyit, még lehet hogy meg is szeretem. Volt benne gyárilag kiló' szilikonzsír, csak rossz helyen...:D 5W-50-es olajat tettem oda a csavarós fütyik alá(kivettem), összeraktam, nyomogatva k**vakirály!!:D
Lehet még összehaverkodok vele.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 posts
Végre, ma hoztam el a gépem a szervízbõl, hazafele csak toltam, mondom utcai ruhámat nem csapom fel. Most kirpóbáltam a Revelationt...apám....agyam dobtam el mennyire fa**a a mozgása, eszméletlen jó rugózása van, eddig RST gilám volt, az hozzá képest egy merevvilla. Köszi mindenkinek aki arra ösztönzött hogy Rock Shox-t vegyek. Jó vétel volt, még ha nem is volt olcsó.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Aki mostanában teló vásárláson töri a fejét, annak érdemes körbenéznie a CRC-n is, mert akcióznak rendesen.
http://www.chainreac...?homePageID=320

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

mennyi a különbség egy Manitou Six (80mm) és egy Kona p2 villa beépítési magassága között?

Valaki esetleg valami infót?

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 posts

ha jól emlékszem ebike-on 35 körül volt Tora, de most nem tudjuk megnézni. ha tényleg így van akkor szerintem nem kérdés, hogy melyik legyen, mert az általad felsorolt mind3 telónál jobb...

Jaja, én is majdnem rendeltem ilyet de végül visszamondtam mert aszonták hogy csak márciusban jön belõlük 302 és 318 is. Egyébként meg a
Rock Shox '07 Tora 302 U-Turn 36 999,- Ft volt még nemrég. Végül Revelationt vettem a bikelandtól.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

50-et nem szeretnék ki adni telóra, de ha tudsz ajánlani egy helyet ahol van jó árban...

Manitou Axel Super Lockout 100, ezt látok 30-ért, lehet ezt választom akkor.

Köszi a segítséget.

ha jól emlékszem ebike-on 35 körül volt Tora, de most nem tudjuk megnézni. ha tényleg így van akkor szerintem nem kérdés, hogy melyik legyen, mert az általad felsorolt mind3 telónál jobb...

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 posts
Csak a fejcsõméret a lényeg, ha 1 1/8"-os méretû akkor természetesen bele fog menni. Csak a villanyak hosszából kell valamennyit levág(at)nod.

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 posts
:mybad: nolátod, lényeg hogy azért mégiscsak jobb valamiben :D

ZakRob

ZakRob

vendég

• fórumtag
  • 25 posts
Még egy kérdés, ezek mindegyike belemenne egy caprine epik50-be?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Hát a Dart-ot felejtsd el, a manitou-t meg sokan nem szeretik itt :) köztük énsem. Az Axel és a Slate egy kategória sztem. Ha már Manitou-t veszel legalább Super Lockoutosat nézz, annak jobb valamivel a csillapítása mint a FFD-R-é.

Rock Shox Tora nem játszik?

a super lockout tpc-s csillapitása annyiban különbözik az ffd-r tõl, hogy abban felül egy állítható odaút-csillapítás van, az ffd-r ben meg nincsen.
alul ugyanaz a csillapítófej van bennük, tehát a visszafelé csillapitásért az ffd-r ben is és a tpc-ben is ugyanaz a rendszer felel.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

ZakRob

ZakRob

vendég

• fórumtag
  • 25 posts

Hát a Dart-ot felejtsd el, a manitou-t meg sokan nem szeretik itt :) köztük énsem. Az Axel és a Slate egy kategória sztem. Ha már Manitou-t veszel legalább Super Lockoutosat nézz, annak jobb valamivel a csillapítása mint a FFD-R-é.

50-et nem szeretnék ki adni telóra, de ha tudsz ajánlani egy helyet ahol van jó árban...

Manitou Axel Super Lockout 100, ezt látok 30-ért, lehet ezt választom akkor.

Köszi a segítséget.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
mennyi a különbség egy Manitou Six (80mm) és egy Kona p2 villa beépítési magassága között?

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 posts

Rock Shocks dart3 vagy Manitou Slate Elite FFD-R 100 vagy Manitou Axel Elite szerintetek?

ZakRob

ZakRob

vendég

• fórumtag
  • 25 posts
Rock Shocks dart3 vagy Manitou Slate Elite FFD-R 100 vagy Manitou Axel Elite szerintetek?

SikiMano

SikiMano

vendég

• fórumtag
  • 208 posts
Hát, ha választani kell a három közül akkor mindenképpen Fox. Lock a mászásnál jól jöhet, RLC-nél a lock alatti keménységet is tudod állítani. Manitou is jó villa és olcsóbb, mint a Fox. Én Black-et használtam sokáig, aztán vettem egy Fox-ot. Az aztán istenkirály! Nem véletlenül ennyi az ára, de nem bántam meg.

sziasztok!

telóvásárlás elõtt vagyok és nem nagyon tok dönteni h milyet vegyek... :confused:

am egy merevvázas konám van és all mountainre kéne a villa...
amiben gondolkozom:
FOX vanilla R ,talán RLC (mondjuk szerintem a lockoutnak nem venném sok hasznát, de ki tudja...)
akkor még FOX 32 float R
vagy Marzo MX pro ETA .
ja, és jövõben tervezem össztelóssá építeni a gépet és abba a vázba is azt a telót használnám amit most vennék.

ha esetleg van vkinek tapasztalata vagy tippe akkor légyszi írjatok..
köszi! :)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Szétkaptam az RST Zeta EL-t, ami a Maggiba volt. Kitakarítottam, tettem bele nem pókhálúszerû kék SKF zsírt, aztán rögtön érezhetõ volt a javulás.:)
savanyu-nak köszi a biztatást! ;) Elõször nem akartam piszkálni...
Mindjárt szétkapom a sanyit is, az nagyon siralmasan mozog kb. fél centit...:(

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 posts

Hali!

Mivel egy 1998-as Suntour nemtudommilyen villa bemondta az unalmast (3mm-ert mozog), kicsit korulneztem a hasznaltpiacon.
Talaltam is:
http://piacter.bikem...t=98014&cat=all

-Szerintetek ennyiert megeri? (foleg ha tudok alkudni)
-Valakinek tapasztalata van ilyen telokkal?

Nagyonneha turazos bringara kerulne.

Ennyiért szerintem nem, biztosan tudsz alkudni, elvégre csak egy RST.
Azért az a szöveg túlzás, egy alap teló nem tudhat kioldást. Meg nem is hidraulikus, csak a lock.
Haveromnak hasonló van.