Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A stucni most fogja a villanyakat? Ha igen, akkor mehet a toldás (hegesztéssel vagy ragasztással).

A sebesség mindent megold.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
szerintem egy 2 centis toldás nem a világ vége... ezért nem kötelezõ új felsõrészt venni. persze ez lenne a legjobb megoldás, de ha csak keveset kell toldani, akkor árban az a nyerõ.

cserét semmiképpen ne, duplavállasnál bevállalnám (esetleg) de egy ugrálós kisvillánál nem...

de arra hallgatsz akire akarsz, én speciel nem vagyok érdekelt semmilyen alkatrész eladásában ;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Holnap ebben fogunk tudni segíteni :)

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
Közben -hogy több lábon álljon az ember- biztonsági okból ráálltam a telócserére, de mégis, hozzávetõleg mi pénz lenne egy új felsõ rész?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
nem menthetetlen, nyugi!
Ha nagyon el akarja adni - alkudj az árba - legalább - egy felsõrész árának felét.
Ebben holnap szerintem Rob fog tudni segíteni - legalább egy megközelítõ összegben.

De más alternatíva ne jusson eszedbe. Vagyis összesen kettõ a saját érdekedben (tepsi épség :))
1: felsõrész csere kompletten
2: másik/új villa.

De a gányolást (még ha engem ki is javítanak hogy IGEN lehet szakszerüen cseréltetni) felejtsd el!

Láttam pár ilyen szakszerü cserét :) Többet remélem nem fogok.

• vendég
Garancia eddig sem volt, az nem is téma....de akkor spec. szerinted menthetetlen?
Még megvárom mások mit mondanak, aztán döntök...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
bármit berhelsz, gari ugrott.(ha van még)
a fogsorod meg remélem nem.

én inkább új/más villa felé kacsingatnék, legalábbis ilyen gányoltat nem használnék. (toldott, cserélt csõ)

• vendég
Na, most nagy szükség volna a segítségetekre... :)
A Gold Label nyaka tuti, hogy rövid lesz...stucniból nem létezik laposabb és vazat nem cserélünk :D ...145 mm kevés nah.
2 reális lehetõséget látok: komplett nyakcsere v. toldás.
A nyakcseréhez nagy valószínüséggel tudok megfelelõ csövet szerezni. A Kérdés csupán az, hogy lehetséges-e, vagyis van-e olyan szervíz/szaki aki vállalja a komplett nyakcsõ-cserét. 2007-es Gold Label II-esrõl volna szó, vélemények?

Ha ez biztosan nem megoldható, akkor marad a toldás. Jocek mondott egy elég meggyõzõnek tûnõ módszert, béléscsõvel, hegesztéssel, stb. Ha csõcsere nem megoldható, csak ez a járható út, akkor pedig egy megbízható szakit /szervízt ajánljatok, aki nem most csinálna elõsször ilyesmit :D Régebben emlegettek itt ilyeneket, hogy "Gyapi" meg ilyenek...plz, help...:(

spunge

spunge

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Köszi a segítséget Mangoo, rob. Ebben az árkategóriában gondolkozom. (30-35k) tetszenek ezek a telók.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

ez egyértelmû válasz volt:)
mivel mint mondottam telljesen tapasztalatnam vagyok a telók terén, szeretnék vmi támpontot merre keresgéljek? jó lenne vmi költséghatékony alternatíva, engem nem zavar ha 40dekával nehezebb a gépem

vagy itt: http://ebike.hu/term...plavallas/5350/

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Iride-ot láttam valamelyik netes boltban. Nem tudtam mire vélni, hogy mi a fene ez... :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Sziasztok! KONA 07' DEW-re milyen telót ajánáltok?Olcso legyen 20-30e körüli legyen.Álltalába aszfalton tekerek 75kg sûlyom.

mivel alapból nem telóhoz tervezett nagykerekû szerkezet yúl nagy választék nem lesz....
RS-nak van valami iride nevû
marzónak valami txc
mnitunak nem tudom van e
de itthon sztem csak rst-t meg sunurt lehet kapni talán
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Lui48

Lui48

vendég

• fórumtag
  • 192 posts
Sziasztok! KONA 07' DEW-re milyen telót ajánáltok?Olcso legyen 20-30e körüli legyen.Álltalába aszfalton tekerek 75kg sûlyom.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
szerintem is érdemesebb lecserélni. nem tudom árban mire gondoltál, de a tora nagy elõrelépés lenne és és nagyon jó áron van, sok mindenkinek ajánlottuk már:

http://ebike.hu/term...plavallas/2651/

spunge

spunge

vendég

• fórumtag
  • 11 posts

okosabb egy újba beruházni

ez egyértelmû válasz volt:)
mivel mint mondottam telljesen tapasztalatnam vagyok a telók terén, szeretnék vmi támpontot merre keresgéljek? jó lenne vmi költséghatékony alternatíva, engem nem zavar ha 40dekával nehezebb a gépem

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
okosabb egy újba beruházni

spunge

spunge

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
sziasztok!
egy rst gila tnl telót használok, de nem vagyok vele túlságosan megelégedve. kissebb egyelneltlenségeket észre sem veszi pedig még csak 2 hetes a cucc(lehet a hideg miatt). lehetséges valami átalakítás hogy kicsit jobban használhatóvá várljon? terepezek vele és városi padka mászásra használom BRM-465ös tárcsával meg a magam 85 kilójával.
tehát érdemes erre energiát fordítani, vagy okosabb egy új telóra beruházni?
(ha igen, mi lenne egy követjezõ szint?)
ez az elsõ nemmerev villám, szal bocs a lámerségért

• vendég
Azóta én is hallottam már egy nagyon tuti ötletet, de megkérdem akkor Factorban is...egyéb tipp?

SikiMano

SikiMano

vendég

• fórumtag
  • 208 posts
Villanyak hosszabbítás ügyében menjetek X-faktorba, ott tudnak segíteni.

Márkó76

Márkó76

vendég

• fórumtag
  • 89 posts
Egyszer vázcsere után nekem is kellett toldani a villanyakon. Esztergáltattam hozzá egy toldót úgy, hogy kb. másfélszer olyan hosszan nyúljon bele a csõ belsejébe mint amennyire kilóg. A méretpontosságra nagyon figyeltem, a külsõ átmérõ pont akkor a lett mint az eredeti nyaké, belül meg jó húzósan illeszkedett + beleragasztottam kétkomponensû fémragasztóval. Legalább három évet mentem így vele és nem volt semmi gond. Szigorúan csak head lock-ot használtam utánna.