Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts

rbalint88: tehát az új merida össztelós, 9 kilós karbon versenygép (talán 69 a neve?) egy DH bicikli.

Ne essünk már túlzásokba! ;)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
rbalint88: tehát az új merida össztelós, 9 kilós karbon versenygép (talán 69 a neve?) egy DH bicikli.

amúgy ez hülyeség, itthon olyanról, hogy DH, nem is igazán beszélhetnénk...és szerintem egy jó technikai tudással rendelkezõ DH-s egy 120-140et mozgó merevfarú géppel is lejönne minden hazai DH-pályán.

persze ha DH-nak te azt nevezed, amit a fogasos ezerfríí arcok csinálnak és van benne pár jó hosszú ugrás, amihez már kellhet az összteló, akkor nem szóltam, bár az szerintem inkább freeride...

és sok fogasos arc alatt hiába vna ott az összteló, ha technikai tudás zéró, mert egybõl össztelón kezdték a zúzást, mert apuci ilyet vett nekik és nem tanulták meg szépen kezelni a bringát, hiszen "úgyis kimozogja".

btw ma saját szememmel láttam, amint egy 80 milis R7el,, XTR/XT/mavic crossmax sl-el szerelt karbongéppel egy versenyzõ (talán CUBE-os? nem vagyok benne biztos) kenterbe verte az össztelós BigHittel menõ ezerfríí arcokat, akik még fent a kilátónál csak magyaráztak, hogy "ezzel te itt le nem mész". ja, a kilátótól induló pirosról beszélünk, és nem, nem a lépcsõs részérõl, hanem az esési vonallal közel megegyezõ pályáról.

úgyhogy nem minden a bicikli, ezt felejtsük már el...ahogy azt is, hogy az a DH, amit itthon mûvelnek.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

attol fugg milyen vazba lesz. a psylo hosszabb rugoutas, elobb azt dontsd el hogy mennyi utat akarsz.

amugy eleg regi villak mar mind2en, en inkabb gyujtenek meg egy kicsit es vennek valami recont v ilyesmi.

most egy psylo van, azt is 100-on használom, szóval innentõl ez a része nem téma. régiek, de jók. túra/városi bringára meg nem akarok annyit költeni, talán egy duke nem annyira hívogató, mint egy recon. plusz ugyanaz a technika.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
két dolog: egyrészt szerintem a dh össztelós bringánál kezdõdik, abból sem a tesco változatnál. (fogason volt szerencsém hozzá, 29.990 HUF vonalkód a "stucni"-n) off vége.
másrészt meg pike 409 is jó lenne szerintem, ráadásul az már 80 körül van is boltban

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
domain túl nagy

argyle nem jó lejtõzni....

Pike 426 u-turn lesz a nyerõ, vagy a vanilla r

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
én a 409-es Soloair Argyle-t venném, az is 90-be kerül, de ha nem tetszik a 100 mili, akkor a Domaint

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
A Fireball nem DH váz, de te tudod.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts

Ti melyiket választanátok ezek közül? Jánoshegyre szoktam általában kimenni sima DH.

Fox Vanilla R -90e
RS Pike 454 Air U-turn -130e
RS Pike 454 U-Turn -140e
RS Pike 426 U-Turn -97e
RS Domain 302 -93e

Esetleg vmi más javaslat?
UI: Merev vázba megy!!! Mongoose fireballl

pike 426 100 mili körülre lecsavarva (nemtudom,hogy mennyire tolerálja a mongoose vázad a nagyob telókat,én nem erõltetném)

Sur€

Sur€

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Ti melyiket választanátok ezek közül? Jánoshegyre szoktam általában kimenni sima DH.

Fox Vanilla R -90e
RS Pike 454 Air U-turn -130e
RS Pike 454 U-Turn -140e
RS Pike 426 U-Turn -97e
RS Domain 302 -93e

Esetleg vmi más javaslat?
UI: Merev vázba megy!!! Mongoose fireballl

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
attol fugg milyen vazba lesz. a psylo hosszabb rugoutas, elobb azt dontsd el hogy mennyi utat akarsz.

amugy eleg regi villak mar mind2en, en inkabb gyujtenek meg egy kicsit es vennek valami recont v ilyesmi.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
rs dukeból melyiket érdemes venni? apróban 3 is van kb egy árban, egy xc, egy sl és egy race. illetve, hogy psylot érdemes-e lecserélni duke-ra?

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
én pike-hoz vettem o-gyûrût 5Ft/db volt csapágy/szimering boltba és magam szereltem be így a szerelést nemtom mennyibe fáj de ha tudod szedd szét és vidd be az eredetit, hogy ilyet kérek. nekem a jobb szár tetején a gate tekerentyû alól eresztett

Bosnyak

Bosnyak

vendég

• fórumtag
  • 116 posts
azt meg tudnád mondani, hogy az O gyürü csere kb mennyibe szokott kerülni?
:bananadan :hehe: :bananadan

Bosnyak

Bosnyak

vendég

• fórumtag
  • 116 posts
köszi! akkor elviszem szervízbe.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
eddig is szar volt csak eddig a levegõt eresztette amit nem vettél észre

igy most már látod, hogy felül ereszt
O gyürü csere

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Bosnyak

Bosnyak

vendég

• fórumtag
  • 116 posts
Hello

Van egy Boxxer Ride telóm, amit eladásra kivettem a bringámból.
Egy haverom elkezdte nyomogatni fejjel lefelé. (kb 5-6szor)

Az lehet, hogy ettõl elkezdte ereszteni az olajat a felsõ Motion Controll tekerõkénél?

köszi: Boti

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
CJ: vegyél rebát. vagy recont kelától.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Tök jó, akkor ilyenem sem lesz. Köszi. :)
De úgy érzem, hogy el kellene adni a Maggit, és megvenni Kisherceg Rebáját. Meg szerintem õ is úgy érzi. :)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
igen, kb. 6-7 éve volt ilyen itt vkinek. két nap alatt kotyogósodott ki.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
http://www.berguson.hu/alkatresz,28
Valaki tud valamit errõl?
Marzocchi alcége, vagy milye volt, aztán látszik is, mert jóó nehéz. :)