Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
a 150es travis single villát érdemes szõrén domain 302re cserélni?

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Sur€

Sur€

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
aham, értem :D köszi^^

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
454 U-Turn, rugócsere, külsõ rebound, floodgate, külsõ nyomásállítás és zárás
426 U-Turn, rugócsere, külsõ rebound, floodgate<- külsõ tekerõ, zárás
409 U-Turn, rugócsere, külsõ rebound, floodgate<-kis basz kiszed,imbusszal beállít, zárás
szóval a 426 a tök értelmetlen választás,mivel annyival jobb a 409-nél, hogy kívülrõl lehet állítani a lockout kioldási küszöbét. amit szvsz elég egyszer beállítani.

Sur€

Sur€

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Köszi mindenkinek a tanácsokat és a válaszokat ^^
de vki el tudná mondani hogy mi is a külömbség a 454 a 426 és a 409-s Pike között (mind2 sima U-Turn-os)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

CRC-n most 110 euro kornyeken vannak akciozva a 289 es 302 tora-k, ami kb 15 dekaval konnyebb mint a suntour xcm (az volt ~30eFt, amig lehetett kapni, nekem a bringaval jott).
mozgasban -khm- kb nem lehet osszehasonlitani...

az XCM ára a fele annak, amit írsz, és belépõ szintû villa, mint ami most a gépében van
én ilyesmire gondoltam;

http://www.neuzer.hu...TS&crc=d0c7b7c1

http://www.neuzer.hu...TS&crc=a5a49cb7 -ezt a tipust használja a barátnõm már két éve, és igazán jó villának bizonyult

ráadásul sztem ezek régi árak, szóval kevesebbel érdemes kalkulálni
na mind1, csak a látókört akartam tágítani, ettõl még a Tora is jó választás marad

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

viszont merev, jól mozog , és ritkán kell szervizelni :)

nem kell a reklám, van nekem is, ismerem :D
a suntourt sem kell btw, legalábbis a mieinket nem
duro meg a lux nekem kimaradt idáig, majd lehet, késõbb bepótolom, de belsõ részeket illetõen nem sok közös vonás van bennük a CC modellekkel. meg a külsõket sem :)
apróban mindig vannak jó cuccok, de kezdõnek nem ajánlanám a dolgot, igazi öröm lehet késõbb tömítést és perselyt vadászni a kotyogó, olajat-levegõt engedõ telóhoz :) fõleg RS-hez :) állítólag a Manitounak jobb az alkatrészellátottsága, de nekem azzal sem volt még szerencsém :)

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts
CRC-n most 110 euro kornyeken vannak akciozva a 289 es 302 tora-k, ami kb 15 dekaval konnyebb mint a suntour xcm (az volt ~30eFt, amig lehetett kapni, nekem a bringaval jott).
mozgasban -khm- kb nem lehet osszehasonlitani...
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
köveket készít, dobálás indul. a suntour kidolgozása még mindig nem tûnik valami nagy dobásnak. mozgása biztos nagyon jó, én csak durot meg ruxot próbáltam, azok elég khm.. szarok voltak. ami még szerintem elég gány, hogy kopik a becsúszó fekete felületkezelése
ebben az árban van még marzo mx pro, igaz nem lockolható, de nem nagyon nehéz és elég korrekt
használtból nagyobb a szórás, recon, reba, duke, psylo, de találkoztam már marzo marathon race-szel is 50ért, ami egy 210ezres villa. az elsõ kettõbõl több fórumtagnak is van felesleges példány, szerintem mindenképp nézd meg azokat is, mert egy kicsit magasabb kategóriájú villák, mint a tora.
szófosás vége...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Kövezzetek meg, de van pár Suntour teló 30 magasságában, amik nagyon finoman mozognak, könnyûek, lockolhatók, szóval megfelelnek a keresettnek. A Tora is jó, de borzasztó nehéz.. Cserébe szerelhetõ. Bár, ha nem értesz hozzá, akkor ez meg pont kevésbé számít :)

viszont merev, jól mozog , és ritkán kell szervizelni :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Kövezzetek meg, de van pár Suntour teló 30 magasságában, amik nagyon finoman mozognak, könnyûek, lockolhatók, szóval megfelelnek a keresettnek. A Tora is jó, de borzasztó nehéz.. Cserébe szerelhetõ. Bár, ha nem értesz hozzá, akkor ez meg pont kevésbé számít :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Sziasztok! Tanácsot kérnék, ugyanis mostanra untam meg a Kelly's Salamanderhez járó RST Gila plus sl lustaságát, súlyát. Garanciális cserével már a második darab van benne, és bár ez az elsõ telóm, azért nem gyõzött meg hogy ez képviselné a csúcsot.
Szóval amire szükségem van: viszonylag könnyü, megbízható, lehetõség szerint lock out-os, cc-hez,de azért nem ilyedek meg komolyabb lejtõtõl sem, 100mm-körülit MOZGÓ, Hayes Sole tárcsafékhez. Az ár a szûk keresztmetszet, így elsõ körben azt mondom 30-50 ezer közt tudnék szánni rá jelenleg. Használt sem kizárt, bár mivel nem értek annyira hozzá, kicsit ódzkodom a dologtól, de hát gyõzzetek meg róla hogy nem kell:)
Szóval várom a tanácsokat

könnyû nem lesz de kb a legjobb vétel ebben a kategóriában...RS Tora
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

sebi06

sebi06

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok! Tanácsot kérnék, ugyanis mostanra untam meg a Kelly's Salamanderhez járó RST Gila plus sl lustaságát, súlyát. Garanciális cserével már a második darab van benne, és bár ez az elsõ telóm, azért nem gyõzött meg hogy ez képviselné a csúcsot.
Szóval amire szükségem van: viszonylag könnyü, megbízható, lehetõség szerint lock out-os, cc-hez,de azért nem ilyedek meg komolyabb lejtõtõl sem, 100mm-körülit MOZGÓ, Hayes Sole tárcsafékhez. Az ár a szûk keresztmetszet, így elsõ körben azt mondom 30-50 ezer közt tudnék szánni rá jelenleg. Használt sem kizárt, bár mivel nem értek annyira hozzá, kicsit ódzkodom a dologtól, de hát gyõzzetek meg róla hogy nem kell:)
Szóval várom a tanácsokat

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

az a fox szerintem 140-et mozog nem átütõs és 1,9 kg 510 mm körüli beépítési magasságal......:)

igaz! én a van r-el kevertem.

az akkor teljesen jó a fireball-ba.
mondjuk pike átütõs és jobban állítgatható. a fox meg jóval könnyebb. szal Sur döntsd el melyik tulajdonságok a fontosabbak neked, és válassz a szerint

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

szerintem bele lehet tenni abba a mongoose-ba egy max 150et mozgó villát (olyant ami nem kõ nehéz), az sem egy gyík váz. persze tudom, 100mm-es mozgáshoz van tervezve, de nem hinném, hogy gond lenne vele, ha csak nem tolod nagyon durván..

persze a domain az felejtõs, túl nagy,én még egy coiler-be sem tenném be. a fox meg 160at mozog, ami szintén sok, de érdemes lenne megnézni a beépítési magasságát (ugyanakkora mint egy 150et mozgó dropp offé) és a súlyût. ha még is túl sok akkor válaszd a pike 426-ot, az súlyban is elmegy

az a fox szerintem 140-et mozog nem átütõs és 1,9 kg 510 mm körüli beépítési magasságal......:)

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
szerintem bele lehet tenni abba a mongoose-ba egy max 150et mozgó villát (olyant ami nem kõ nehéz), az sem egy gyík váz. persze tudom, 100mm-es mozgáshoz van tervezve, de nem hinném, hogy gond lenne vele, ha csak nem tolod nagyon durván..

persze a domain az felejtõs, túl nagy,én még egy coiler-be sem tenném be. a fox meg 160at mozog, ami szintén sok, de érdemes lenne megnézni a beépítési magasságát (ugyanakkora mint egy 150et mozgó dropp offé) és a súlyût. ha még is túl sok akkor válaszd a pike 426-ot, az súlyban is elmegy

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
nem arról van szó, hogy az a merida össztelós (ami amúgy a 96) dh bringa lenne, hanem arról, hogy a merev váz általában az ilyen dolgok miatt törik/reped/hajlik el.
a menõmanó frírájderek meg olyanok amilyenek. én nem tartozom közéjük, még ha össztelósom is van /lesz/. amit a magyar dh-pályákról írtál, tökéletesen igaz,egyetértek veled. nem akartam megbántani a srácot, ha õ annak gondolja, legyen. ne az én feladatom okítani arról, hogy Nóóóóórmális???
mondjuk azért a cube-os srácot megnéztem volna, mit kezd az ördögorommal.
u.i. nekem sem azért lett össztelósom, mert a merev kevés lett volna, pusztán kényelmi okok miatt. meg egy jó vételnek köszönhetõen.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Cement volt vacsorára?:chin:

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

Majd kérdezd meg Vizdit, hogy szerinte mi a különbség a cross-county és a downhill között...

õ zúzott le a Libegõ alatt egy CC-géppel, nem? (tippelhetek: semmi?)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

úgyhogy nem minden a bicikli, ezt felejtsük már el...ahogy azt is, hogy az a DH, amit itthon mûvelnek.

Majd kérdezd meg Vizdit, hogy szerinte mi a különbség a cross-county és a downhill között...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

két dolog: egyrészt szerintem a dh össztelós bringánál kezdõdik, abból sem a tesco változatnál.

a merida 9 kilós karbon össztelósa szerintem mindkét követelménynek megfelel...;)