Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
Üdv!
Javítható a teló ha egy picit kotyog a szára ha behúzom az elsõféket és elõre-hátra mozgatom? Kb. mennyi lehet a javítás?
És ha kifele koppan, de hallom hogy szörcsög, akkor csak kevés benne az olaj?
Amúgy egy átütõs 150es drop offról van szó.
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

;727757']Jó azért maradjunk meg nagyjából a geometria problémánál...nem hinném azért, hogy a domain egy rosszul sikerült teló de hát ki tudja. All Mountain SL-t meg csak külföldön látok ami igaz nem világvége de azért jobb lenne otthon venni.

inkább ne akarj itthon venni, ha garanciás problémád van, mali az mélytorok, olyan szopás. marzo topicban olvashatsz bõvebben... sajnos van mirõl.
szerintem pike-ot vegyél, messze a legsokoldalúbb teló, ha meg fullyd lesz, el tudod bizniszelni boxxerre.
de itthon a legtöbb helyre elég kisfully is, és abba elég a pike is

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
a Pike az sztem megint más. Azok marhafinoman mozognak parkolóba is pályán is

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 posts
Jó azért maradjunk meg nagyjából a geometria problémánál...nem hinném azért, hogy a domain egy rosszul sikerült teló de hát ki tudja. All Mountain SL-t meg csak külföldön látok ami igaz nem világvége de azért jobb lenne otthon venni.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
foxból még csak vanillát próbáltam az tetszett.
mikor nekem volt rs akkor nem éreztem semmi különbséget pályán és parkolóban, bár az az igazság elég régen volt már:S de mint írtam nem igazán szerettem a mozgását, ellentétben a marzókkal..lehet egy domain vagy boxxer jobabn megyõzne pályán, de elcserélni tuti nem cserélném el, max wc boxxerre, az jól beállítva tényleg nem egy kategória az enyémmel.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

akkor a fox se fog tetszeni neki:)

36 okat próbáltam, Vanilla-t, meg zének ami a spankba volt. Igy nyomkodásra nemteccett.De egy kis dörtsoron azér elég jóvolt

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Dávid nagyon elfogult vagy...
Szerintem: egy marzót ha megnyomkodsz a parkolóba ugyan úgy mozog szinte mint pályán.Mer olajkút, tele van olajjal.
Ha egy rs-t nyomkodsz meg is natur, nemhozza azta formát amit pályán. Mer kevés az olaj benne és csak pályán teritõtõdik szét benne. szerintem igy van

akkor a fox se fog tetszeni neki:)

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

vegyél 55R-t sztem, 140esbe aztán fullynál meg áttod rakni 160-ra. esetleg érdemes még all mountain sl-t nézegetned (120-160)ut és persze átütõ
most jelenleg ha lecserélem a dorpoff triple-t akkor énis ezek közül vmelyiket venném.
domaint én annyira nem ajánlanám, az se szar de én amit próbáltam elég keménynek éreztem, nem igazán gyõzött meg a dropoffomhoz képest.
bár az én telóm elég jól sikerült darab, nem marad el sokban a 888vftól, a legtöbb nem wc boxxert meg bealázza mozgásban.
, bár próbálktam már olyan wc-t is aminél jobban mozgott az enyém.

Dávid nagyon elfogult vagy...
Szerintem: egy marzót ha megnyomkodsz a parkolóba ugyan úgy mozog szinte mint pályán.Mer olajkút, tele van olajjal.
Ha egy rs-t nyomkodsz meg is natur, nemhozza azta formát amit pályán. Mer kevés az olaj benne és csak pályán teritõtõdik szét benne. szerintem igy van

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
rugócserérõl meg testreszabásról hallottál már?
ha egy 100 kilós gyerek bringáját fogod kipróbálni, jó hogy nem mozdul be egy bolhafingásra...
ja és tudjuk, a drop off az istenkirály...

vegyél 55R-t sztem, 140esbe aztán fullynál meg áttod rakni 160-ra. esetleg érdemes még all mountain sl-t nézegetned (120-160)ut és persze átütõ
most jelenleg ha lecserélem a dorpoff triple-t akkor énis ezek közül vmelyiket venném.
domaint én annyira nem ajánlanám, az se szar de én amit próbáltam elég keménynek éreztem, nem igazán gyõzött meg a dropoffomhoz képest.
bár az én telóm elég jól sikerült darab, nem marad el sokban a 888vftól, a legtöbb nem wc boxxert meg bealázza mozgásban.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts

;727576']Egy jó hónappal korábban egy másik hozzászóló kábé ugyanezt kérdezte, végigolvastam a válaszokat, de nem nagyon lettem okosabb, szóval én is elmesélem:
Vennék egy am/fr telót most egy merevvázba egy idõ után meg szeretném majd betenni egy össztelósba tehát mindenképpen egyszerûen állítható rugóutas villát keresek.
Ami szóba jött az a RS Domain 302, Pike, Marzo 55R(igaz õ nem állítható)...
Most kaptam egy elég jó ajánlatot egy domainre, de kicsit félek tõle mert elég nehéz. Pike is jó lenne de szerintem 140mili kevés lenne egy nagyobb fullyba és azért az inkább AM teló, viszont talán ez tudja a legtöbbet a másik kettõhöz képest, mert 426os és 454es is van apróban jó áron. A Marzoval ugye az a baj, (amellett, hogy ez is nehéz)hogy nem állítható + a Mali katalógusában 160as verzió szerepel, viszont itt a Marzo honlapján 140mm-t írnak. A vázam egy 04es Scott YZ1 14 v 14.5 "os nem tudom pontosan. Félek, hogy gázos lesz a geometriája, de például a Kona Five-O-ban is 140es 55R van és ebbõl a bringából is van 14"os. Most egy Suntour XC-Pro NS van bent ami valamilyen csoda folytán 140mmre van kihúzva a 130helyett...és nekem így az eleje egy kicsit magas.

Más: Ha pl egy Domain-t összehúzok 115milire akkor elvileg jobban megfeszül a rugó, ettõl keményebb lesz a mozgása? vagy ezt ki lehet küszöbölni?

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

;727576']Más: Ha pl egy Domain-t összehúzok 115milire akkor elvileg jobban megfeszül a rugó, ettõl keményebb lesz a mozgása? vagy ezt ki lehet küszöbölni?

a u-turn egyik elõnye, hogy a mozgás keménysége nem változik útállításkor.

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 posts
csak az 55R érdekel mert az van jóárasítva:)

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

;727576']Egy jó hónappal korábban egy másik hozzászóló kábé ugyanezt kérdezte, végigolvastam a válaszokat, de nem nagyon lettem okosabb, szóval én is elmesélem:
Vennék egy am/fr telót most egy merevvázba egy idõ után meg szeretném majd betenni egy össztelósba tehát mindenképpen egyszerûen állítható rugóutas villát keresek.
Most kaptam egy elég jó ajánlatot egy domainre, de kicsit félek tõle mert elég nehéz. Pike is jó lenne de szerintem 140mili kevés lenne egy nagyobb fullyba és azért az inkább AM teló, viszont talán ez tudja a legtöbbet a másik kettõhöz képest, mert 426os és 454es is van apróban jó áron. A Marzoval ugye az a baj, (amellett, hogy ez is nehéz)hogy nem állítható + a Mali katalógusában 160as verzió szerepel, viszont itt a Marzo honlapján 140mm-t írnak. A vázam egy 04es Scott YZ1 14 v 14.5 "os nem tudom pontosan. Félek, hogy gázos lesz a geometriája, de például a Kona Five-O-ban is 140es 55R van és ebbõl a bringából is van 14"os. Most egy Suntour XC-Pro NS van bent ami valamilyen csoda folytán 140mmre van kihúzva a 130helyett...és nekem így az eleje egy kicsit magas.

Más: Ha pl egy Domain-t összehúzok 115milire akkor elvileg jobban megfeszül a rugó, ettõl keményebb lesz a mozgása? vagy ezt ki lehet küszöbölni?

A marzó 140es 55r-jét kilehet húzni 160ra.
Meg asszem van útállitós 66is. 140-180ig asszem.(2007 sl2 ata)

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 posts
Egy jó hónappal korábban egy másik hozzászóló kábé ugyanezt kérdezte, végigolvastam a válaszokat, de nem nagyon lettem okosabb, szóval én is elmesélem:

hBR

hBR

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Szevasztok.
Minap vettem egy 888RC-t magamnak és sajnos nincsen valami szép állapotban a külseje, arra gondoltam lefestetem és akkor minden faya lesz.
Aki már csinált ilyet, kellene némi segítség, mire kell figyelni, ilyesmik.
Elõre is köszi a segítséget.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
sala? ambringa.hu
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 posts
Sziasztok.

Nyomul itt valaki enduro seals-el?
Milyen ez a cucc? Nagyon kiváncsi vagyok.
RockShox-os tapasztalatok érdekelnének leginkább.

Szerelhetõségtõl a menettapasztalatokig minden!

Kösz.

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts

az lenne a kérdésem h 1 argyle v 1 boxxer ride kibírná a DHt huzamosabb ideig?

argyle semiképpen seFeltöltött kép

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Meg ugye, hogy mire szeretnénk használni. FR-re, enduro-ra 20% körüli, backcountryra, (na ez vajon mi? :D) all mountainra 15% lehet optimális.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
azt mondjak ugy altalaban, hogy a teljes rugout 15-25%-a kell hogy legyen a sag. 15 vagy kornyeke ha versenyorientalt vagy [aldozunk egy kis erzekenyseget a pogomentesseg oltaran] 25 es kornyeke ha a kenyelem fontosabb.

de persze egyenfuggo
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F