Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
És hányas kell hozzá? Vagy ez változó? Lehetséges, hogy 12-es? Ilyen nagy kéne?
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
igen, barom hosszu imbusz kell hozza, ha dobozos villat veszel, akkor kapsz hozza. nekem speciel van :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
Na jó, elvileg megvan a csavar, nem ártott lenyomni a telót :), de ahogy látom így is hosszú inbuszkulcs kell hozzá. Remélem az az a csavar, olaj alatt volt és csak kitapogattam egy pálcával.

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
Adott a teló: Drop off IV 150 átütõs. A visszaútcsillapítás belülrõl állítható, elvileg jobb szárban van. A PDF-t is nézegettem.
Namost: az a csavar milyen mélyen van? Van valakinek valami tippe? Olyan sz@r érzésem van, mintha nem lenne benne :wtf: . Használtan vettem, kifele koppan, hallom szörcsög, olaj úgy néz ki van benne, hogy elég-e azt nemtom. A csavart viszont sehol sem látom. Beledugtam 29cm mélyen egy rudat és sehol sem akad el, olajszintet eléri. Átb@sztak vajon?

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
megoldottam a LO mozgató mechanikáján kellett kicsit babrálni és jó lett. alap állapotban is nyomta picit a pöcköt... mostmár zseeer.:D sufneetuning foreva:D

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Na, ez már jó ötlet, ezt kapni újonnan is... (Psylot a Piactéren sem találtam féktüskével.)

A 100mm sem szentírás, most, hogy ki tudjuk próbálni, egy fémszínû Cr-Mo merevvillát dugtunk bele, rettenetesen hülyén néz ki, de a geoja még így is egész jó:

http://imgfrm.index...._0004337769.jpg

De gyárilag 100mm-es Marzo DJ-el szerelték, ha jól néztem.

(Mielõtt megkérdezi valaki: azért van csúszópapucs láncfeszítõvel, mert az áttétel még kísérletezés tárgya, nem akarom annyiszor szabni a láncot. Terepes gumikat is kap majd, de egyelõre a túrás singlespeedem volt a donor.)

esetleg manitou relic? komolyabb csillapítás mint a torában, v-fékes, és nem is horror. vagy manitou slate

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
megadtad magadnak a választ:)

374Lon

374Lon

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás

azt mi okozhatja h a villa magától úgy viselkedik, mintha belockolna??? szal gurulok a bicajjal állok rajta sík aszfalton és testbõl "pogóztatom" aztán 1et rúgózik 1-et kemény megint rúgózik megint kemény aztán ezt randomban csinálja. ha ülök rajta akkor többnyire jó de ma voltunk tekerni egyet és mikor jöttünk haza vagy 2 kátyúnál is lejátszotta ezt. sanyitúr XCR RL. tipp? (tudom vegyek Recont...:D)

hasonló problémákkal küzdök én is...

külföldrõl megéri telót rendelni? olcsóbb? megbizhatóbb? ha igen, tudtok ilyen oldalakat?
boxxer racet vennék, itthon 80 körül lenne novatec aggyal, de nem bánnám ha olcsóbban megúsznám.)

That's all folks!

160 mm-es Avid tárcsa eladó

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
azt mi okozhatja h a villa magától úgy viselkedik, mintha belockolna??? szal gurulok a bicajjal állok rajta sík aszfalton és testbõl "pogóztatom" aztán 1et rúgózik 1-et kemény megint rúgózik megint kemény aztán ezt randomban csinálja. ha ülök rajta akkor többnyire jó de ma voltunk tekerni egyet és mikor jöttünk haza vagy 2 kátyúnál is lejátszotta ezt. sanyitúr XCR RL. tipp? (tudom vegyek Recont...:D)

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

tora esetleg 100mm-re belõve??

Na, ez már jó ötlet, ezt kapni újonnan is... (Psylot a Piactéren sem találtam féktüskével.)

A 100mm sem szentírás, most, hogy ki tudjuk próbálni, egy fémszínû Cr-Mo merevvillát dugtunk bele, rettenetesen hülyén néz ki, de a geoja még így is egész jó:

http://imgfrm.index...._0004337769.jpg

De gyárilag 100mm-es Marzo DJ-el szerelték, ha jól néztem.

(Mielõtt megkérdezi valaki: azért van csúszópapucs láncfeszítõvel, mert az áttétel még kísérletezés tárgya, nem akarom annyiszor szabni a láncot. Terepes gumikat is kap majd, de egyelõre a túrás singlespeedem volt a donor.)
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
tora esetleg 100mm-re belõve??

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Sziasztok!

Milyen 100mm-es telót tudnátok ajánlani laza dirtre, terepezésre? Olyan kéne, aminek van V-fék tüskéje, szóval Marzocchi DJ, Suntour Duro sajnos nem jók. (De ebben a kategóriában kéne.)

Egy Mongoose Thunderball vázba kéne, 13 éves, 70 kg körüli srácnak ugrálgatni. (De lehet, hogy a 90 kilós apuci is felülne rá néha, bár ez már inkább statikus terhelés lenne... :-))

Bocs, ha már volt a téma, 250 oldalt nem bírok végigolvasni... Esetleg lehet szemérmetlen eladási ajánlatokkal is megkeresni, ha van valakiek ilyesmije Fehérvár közelében, jó állapotban eladó.

mondjuk psylokat nézz, abból van v-fékes is.

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 hozzászólás
madmantis: akkor miért állítanád hosszú útra?

Az én történetemhez hozzátartozik, hogy egy nagyon jó ajánlatot kaptam Domainre és ezt kapnám meg zsírújan a legolcsóbban...Ilyen hülye helyzetekben mindig nehezen döntök pfff

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás
Sziasztok!

Milyen 100mm-es telót tudnátok ajánlani laza dirtre, terepezésre? Olyan kéne, aminek van V-fék tüskéje, szóval Marzocchi DJ, Suntour Duro sajnos nem jók. (De ebben a kategóriában kéne.)

Egy Mongoose Thunderball vázba kéne, 13 éves, 70 kg körüli srácnak ugrálgatni. (De lehet, hogy a 90 kilós apuci is felülne rá néha, bár ez már inkább statikus terhelés lenne... :-))

Bocs, ha már volt a téma, 250 oldalt nem bírok végigolvasni... Esetleg lehet szemérmetlen eladási ajánlatokkal is megkeresni, ha van valakiek ilyesmije Fehérvár közelében, jó állapotban eladó.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
A becsúszók a külsõ szárban rögzített perselyben futnak, ha kotyog a becsúszó, az általában azt jelenti, hogy kopott a persely. Ez általában és elvileg cserélhetõ, de itthon nem feltétlenül lehetsz bizakodó alkatrészellátás terén.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
Kotyog sajnos 100%. Nem a fékpofa a féknyeregben, hanem a becsúszók. A kezem ráraktam a becsúszók tövére és éreztem, hogy kotyog a szárban, meg hallani is. A lényeges kérdés az lenne, hogy javítható-e.

madmantis

madmantis

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
haliho szerintetek mi éri meg jobban? egy pike 426 uturn vagy egy domain 302 uturn? felhasználás: dirt, néha street, laza dh. amugy egyáltalán mi a tapasztalat ezekrõl a telókról? ( a domianról többen mondták hogy törik meg reped) ja a váz egy 15colos wheeler buddy 3 amitõl még félek hogy esetleg a domain hosszú útra állítva kitépné a fejcsövet.....

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

;727757']Jó azért maradjunk meg nagyjából a geometria problémánál...nem hinném azért, hogy a domain egy rosszul sikerült teló de hát ki tudja. All Mountain SL-t meg csak külföldön látok ami igaz nem világvége de azért jobb lenne otthon venni.

mi rendeltünk am sl-t 85ért németo-ból. eddig semmi baja, de marzónál sosem tudni... egyébként tipikusan az a teló, amit a parkolóban szarnak érzel, de terepen meg k.rva jó.
de lehet, hogy várnod kéne, míg egyszer daci eladja a dropoffját. az jobban mozog mint egy wc boxxer. na, az tuti jó vétel lesz.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Dehogynem szoktak. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

Üdv!
Javítható a teló ha egy picit kotyog a szára ha behúzom az elsõféket és elõre-hátra mozgatom? Kb. mennyi lehet a javítás?
És ha kifele koppan, de hallom hogy szörcsög, akkor csak kevés benne az olaj?
Amúgy egy átütõs 150es drop offról van szó.

nemhisze h kotyog. Marzók nemszoktak. Lehet h csak puha és a ki-be mozgását érzed. Ha nem nyúltál bele akkor azér koppan mer gyárilag nincs rátekerve a visszaút csili.