Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

Ha a poplock alaphelyzetben (tehát a bowdent nem feszítve) nyitott, akkor szerintem nem gond ha leszedted. Ha alaphelyzetben zárt, akkor már igen. Ahogy tudom, leszerelt állapotban is el lehet zárni, ekkor viszont véletlen zárhattál is rajta, de ez nem biztos.

Kormányról lockolható, azaz ha le van véve a kar alaphelyzetben nyitva van, mivel belül húzza vissza a rugó.

Rock-Shox-Recon-Gold-TK-2011-elso-telesz

IAmSpecialized

Elfogyott a kenés a porlehúzóból és a szivacsból, azért tapad le egy picit, de ez több napos állás után is normális.

Kattogás nem tudom mi lehet, ellenőrizd le lockolva vagy kitekert csillapítással, ha így sem jó vidd el Salának

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Ha a poplock alaphelyzetben (tehát a bowdent nem feszítve) nyitott, akkor szerintem nem gond ha leszedted. Ha alaphelyzetben zárt, akkor már igen. Ahogy tudom, leszerelt állapotban is el lehet zárni, ekkor viszont véletlen zárhattál is rajta, de ez nem biztos.

Ezt annyira nem értem. Természetesen nem én csináltam, hanem szerviz.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Az X-Fusion Velvet-em konkrétan annyira le van tapadva, hogy rá kell ülnöm a bringára vagy erővel kell nyomni, hogy meginduljon. Utána már vaj puhán mozog. Gondolom normális. Új korától ilyen, először azt gondoltam rossz.

Ne kend be a becsúszót semmivel, mert felszedi a koszt és fokozottan kopik. A villában levő szivacs lehúzó és a szimmeringben levő zsír amúgy is ki fog kenődni a becsúszókra, ha pedig már száraz, olajcsere kell.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Az normális ha a bringát állni hagyom és másnap amikor megmozgatnám a villát, akkor hirtelen "beesik" (be van ragadva), de csak az első lenyomásnál. Utána nincs ilyen, pld menet közben. Ilyenkor ebből kifolyólag mindig arra gondolok, hogy lehet menet közben sem mozog olyan finoman, ahogy kéne. Minden túra után letörlöm (Marsh Guard védi minden mocsoktól, felpattanó kövektől) és 1500 kilóméterenként elszoktam vinni rendbe rakatni. Nem kéne kenni vagy befújni valamivel a becsúszót? Erről a vélemények konkrétan 50/50-be oszlanak meg. Ha be is kenjük valamivel, az is baromira nem mindegy, mert tudtommal tönkre is lehet tenni vele a villát.

Aztán van még egy apróság.

# A poplock kart leszereltettem legutóbb, mert zavart (Foxon sincs :P ). Azóta észlelem, hogy amikor finoman megnyomom a villát, 0.5-1.0 cm bemozdulásnál, érzek valami enyhe kattanást(?). Ez mi lehet? Lassan érik a következő szervíz, addigra szeretnék képbe lenni, hogy ez mi a túró.

# A poplock kar megszüntetésénél a villából magából is ki kell ilyenkor szerelni valamit? Vagy amikor külön megveszem (jó drágán) a poplock kart, akkor az csak magát a kart jelenti vagy jár hozzá még valami, ami a villán belülre kerül beszerelésre?

Recon Gold Tk 2011

IAmSpecialized módosította - 2014. március 23. - 23:06

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Még valaki esetleg?

Egy szívműtét is kurva egyszerű, annak akinek rutinja van benne. Tévednék? Azért írtam, hogy nem működik, mert reméltem hogy valaki majd leírja, hogy te figyu, nekem is ilyen van, old már ki azt a kis pöcköt, vagy ne fordítva dugd rá, esetleg rázd fel előtte, etc. Biztos vagyok benne, hogy egyikőtök sem követett még el szarvashibát soha életében. Elhiszem, hogy csukott szemmel fújtok kereket, előbb-utóbb majd nekem is menni fog. Addig sem szégyellem magam.

Ne húzd fel magad, nincs miért! ;) A lényeg, hogy működik.
  • IAmSpecialized kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Én speciel egy darab képet sem láttam a pumpádról sem a pöckéről.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Még valaki esetleg?

Egy szívműtét is kurva egyszerű, annak akinek rutinja van benne. Tévednék? Azért írtam, hogy nem működik, mert reméltem hogy valaki majd leírja, hogy te figyu, nekem is ilyen van, old már ki azt a kis pöcköt, vagy ne fordítva dugd rá, esetleg rázd fel előtte, etc. Biztos vagyok benne, hogy egyikőtök sem követett még el szarvashibát soha életében. Elhiszem, hogy csukott szemmel fújtok kereket, előbb-utóbb majd nekem is menni fog. Addig sem szégyellem magam.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Már működik.  :D

s, mindössze egy email kellett a NASA-nak, hogy kiadják eme űrtechnikai bonyolultságú eszköz működésre bírásának titkát.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Ne haragudj, de nem is te lennél... :)

Ez most már még aktuálisabb.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Már működik.  :D

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Asszem gyári hibás a bike-components-es RS pumpám. Ezzel nem fúj, egy másikkal fúj. Remek.  :rolleyes:

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Asszem gyári hibás a bike-components-es RS pumpám. Ezzel nem fúj, egy másikkal fúj. Remek.  :rolleyes:

• Kisherceg kedveli ezt

generalf1

generalf1

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

Üdv!
Adott egy 2007-es Marzocchi Dirt Jumper 3 teleszkóp ami a becsúszóra engedte az összes olajat és simán felkoppant.
Cseréltem benne szimmeringet - nem gyárit, hanem csapágyboltban vett direkt teleszkópokhoz, lengéscsillapítókhoz valót raktam bele - és ugyanúgy elengedi az olajat.
Ha jól sejtem ebben az esetben is a szimmeringet lehet okolni és inkább gyárit kéne beletenni.
Vélemények, ötletek, tanácsok?
Ja és várok ötleteket, hogy gyári 32-es Marzocchi szimmeringet hol lehetne venni? :)
Előre is köszi! :)

Hello!

kb. 10 ezer forintért lehet venni gyári szimering szettet Marzohoz.De lehet hogy nekem is van itthon,meg kell lesnem...
Ha megkeresel privatban itt folytathatjuk a dolgot.Tudok segíteni,gyári beütőszerszámom stb... mindenem van hozzá.

Üdv.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

A napokban használtam egy ilyet és iszonyat jó. Kis méretéhez képest az rp2-t pár fújással feltolta. Amit elfelejtettek a leírásban írni, hogy van rajta az az alu tekerő amit ha a pumpálás után kioldasz, nem megy el egy szisszenyetnyi levegő sem, így nem kell túl fújni mint a RS-nál

Engem beparáztattatok ezzel a túlfújással, így az (kompaktabb) RS-t rendeltem (a Giyo-val szemben). Majd ha ráérzek, veszek egy ilyet én is.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

de előbb utóbb veszek egy ilyet :

http://ebike.hu/term...ock-teleszkoppu

A napokban használtam egy ilyet és iszonyat jó. Kis méretéhez képest az rp2-t pár fújással feltolta. Amit elfelejtettek a leírásban írni, hogy van rajta az az alu tekerő amit ha a pumpálás után kioldasz, nem megy el egy szisszenyetnyi levegő sem, így nem kell túl fújni mint a RS-nál

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

hm.. vajon csak akkora szögben hajlik a szára, mint a képeken? kicsit bajosan férnék hozzá a túlfolyóhoz. 

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

mongy, ésszel kő használni....:)

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Aztán ne hogy átszakítsd a kamrát, mert hogy csak érzésre fújod (rutin nélkül) , mert hogy a pumpa 20 bárt tud aminek a fele is okozhat maradandó károsodást némelyik telóban.

Ne rontsd Sala üzletmenetét! :)

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Én semmiképp nem vennék - kezdőként - nyomásmérő nélküli puNpát.

• IAmSpecialized kedveli ezt

hetton

hetton

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás

Üdv!
Adott egy 2007-es Marzocchi Dirt Jumper 3 teleszkóp ami a becsúszóra engedte az összes olajat és simán felkoppant.
Cseréltem benne szimmeringet - nem gyárit, hanem csapágyboltban vett direkt teleszkópokhoz, lengéscsillapítókhoz valót raktam bele - és ugyanúgy elengedi az olajat.
Ha jól sejtem ebben az esetben is a szimmeringet lehet okolni és inkább gyárit kéne beletenni.
Vélemények, ötletek, tanácsok?
Ja és várok ötleteket, hogy gyári 32-es Marzocchi szimmeringet hol lehetne venni? :)
Előre is köszi! :)