Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

tomi005

tomi005

vendég

• fórumtag
  • 50 posts
Hali !

Miért remegteti be a Recon SL lábát pici fékezéskor az Avid BB7?

Nekem is ez a kérdésem ! Nekem a Tora 302 lábait remegteti be a bb7 160-as tárcsával, a másik bicajomon a rst omnival nincs ilyen gond. :D Szal én már megbántam hogy megvettem ezt a vacak Torát, és nem csak ezért. :(

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nekem egyszer így állt vagy 2 napig (Duke) és elment minden csillapítás...kis idõ / nyomkodás jót tett neki...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Köszöntem Jani. Egyébként én is észrevettem, pár percig fejjel lefele volt, és nyomkodva még finomabb volt.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

az minden csak nem teszt! inkább körképnek nevezném... sajnos.

Igazad van nem is tudom miért írtam tesztnek 1000 bocsi.:chin:
De azért még Qrva jó..!:clap:
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
az minden csak nem teszt! inkább körképnek nevezném... sajnos.

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts
Én meg kicsit pakoltam a szobában és rátaláltam a szentírásra vagyis a BikeMag 2008.Juliusi számára és abban is a 27 teleszkóp típusteszt-re.:bananadan
Mégekkora információ halmazt...!:scared:
Na békén is hagyok itt mindenkit és mentem olvasni....!:nauka:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Szeretnék olajat cserélni a Torám lábában, de nem igazán találtam mérõeszközt. A kérdésem, hogy mennyire kell pontosnak lenni, illetve Ti honnan szereztek mérõs injekcióstût? Ha csak 5-ös olajam van nem baj?
Kössz

Gyógyszertárból vagy orvosi segédeszközöket árusító boltból, én be szoktam tartani nagyon pontosan. Jó bele az 5ös is.

Köszönöm szépen Jani!
Fox-al mentem, _Alex-éval, igaz nem mondtam el neki, (ezúton bocsi...) de nem voltam elragadtatva, Olyan, mintha valami vasdarab lett volna a szimmering és a becsúszók közt. Nyomás igaz nem alám volt belõve, de nekem akkor sem jött be.
Szvsz. Reconom szebben mozog.
Miért mondhatsz ilyet, hogy nem vagyok hülye?Hiszen annak lettem kinyilvánítva.
Egyébként azt hittem csillapításnál is 2 havonta kell olajat cserélni...
Fejreállítva tárolás jobbat tesz neki egyébként?

A fox ilyen...
A csillapításban az éves olajcserekor nálam tiszta szokott lenni az olaj, vannak akik még ritkábban cserélnek olajat. A fejreállítás azért jó, mert nem a láb aljában van az olaj és használatkor egybõl jó kenése van.

A sebesség mindent megold.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Háát jó, igaz, olyan 5-6 km volt, gát, de nekem ennyi idõ alatt nem mutatta meg az igazi énét gondolom.
Falura meg nemjóvan' a Recon? :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Köszönöm szépen Jani!
Fox-al mentem, _Alex-éval, igaz nem mondtam el neki, (ezúton bocsi...) de nem voltam elragadtatva, Olyan, mintha valami vasdarab lett volna a szimmering és a becsúszók közt. Nyomás igaz nem alám volt belõve, de nekem akkor sem jött be.

na majd próbálj ki egyet komolyabban (terepen hegyen) te súlyodhoz állítva aztán utána nyilatkozz...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Köszönöm szépen Jani!

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 posts
Szeretnék olajat cserélni a Torám lábában, de nem igazán találtam mérõeszközt. A kérdésem, hogy mennyire kell pontosnak lenni, illetve Ti honnan szereztek mérõs injekcióstût? Ha csak 5-ös olajam van nem baj?
Kössz

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

akkor ez kb. hány km-t takar? 15-ös átlaggal 750 km.. ergo a kissé karcoló hang lehet emiatt?

Kb annyi. Azt nem tudom, hogy lehet-e hangja a kevés olajnak, de a mozgásban érezhetõ.
kicsit más: Amikor elõször nyomkodtam foxot olyan érzésem volt, hogy nincs benne olaj, olyan surlodó érzés volt, aztán kiderült, hogy az összes levegõs fox ilyen.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

En nem vennek Marzot, de rogton arra a kovetkeztetesre jutni, hogy mindegyik 2008as villajuk szar, csakmert hozzaertes nelkul buzeraltad.... nos szvsz hulyeseg. Vidd el salahoz. szetszedi, megnezi, rendberakja.

egyébként tényleg az összes idei szar...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Igen, pl ha sokat bringázol aszfalton akkor ritkábban kell. A pike-omra 50óra van írva és tapasztalataim alapján szükséges kicserélni ilyen gyakran az olajat a lábakban (a csillapításban bõven elég évente), mert nagyon kevés olaj van ott és a szivacsgyûrûk is kiszáradnak ennyi idõ alatt. A recon-ra is kb ugyanez vonatkozik. Egyszerû felépítésûek az rs telók, hamar megtanulod az olajcserét (nem vagy hülye gyerek). Veszel egy liter 5ös motorexet, alsó 2 csavar kilazít, gumikalapáccsal megütöget, teló széthúz, kitakarít, szivacsgyûrû beolajoz, összerak, alulról olaj beletölt, csavarok visszarak, meghúz (nagyjából ennyi a lábakban az olajcsere, de az rs honlapon lépésrõl lépésre le van írva).

akkor ez kb. hány km-t takar? 15-ös átlaggal 750 km.. ergo a kissé karcoló hang lehet emiatt?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Recon-omra 2 havonta írják az olajcserét. De persze ez használattól is függ, nem?

Igen, pl ha sokat bringázol aszfalton akkor ritkábban kell. A pike-omra 50óra van írva és tapasztalataim alapján szükséges kicserélni ilyen gyakran az olajat a lábakban (a csillapításban bõven elég évente), mert nagyon kevés olaj van ott és a szivacsgyûrûk is kiszáradnak ennyi idõ alatt. A recon-ra is kb ugyanez vonatkozik. Egyszerû felépítésûek az rs telók, hamar megtanulod az olajcserét (nem vagy hülye gyerek). Veszel egy liter 5ös motorexet, alsó 2 csavar kilazít, gumikalapáccsal megütöget, teló széthúz, kitakarít, szivacsgyûrû beolajoz, összerak, alulról olaj beletölt, csavarok visszarak, meghúz (nagyjából ennyi a lábakban az olajcsere, de az rs honlapon lépésrõl lépésre le van írva).

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

A manitou teleszkópokon láthatod a hátsó fékhídat, nincs bizonyítva, hogy jobb, mint a hagyományos megoldás. Mondjuk azt, hogy ugyanolyan jó.
A levegõs telókkal csak annyival több gond van, hogy be kell állítani a nyomást, egyébként ugyanannyit kell õket szervizelni.
És a "volt" szót rövid "o"-val írjuk. :)

Ha az elözõ válasz kielégitõ volt akkor ez méginkább az,mégegyszer nagyon köszi.:)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Recon-omra 2 havonta írják az olajcserét. De persze ez használattól is függ, nem?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A manitou teleszkópokon láthatod a hátsó fékhídat, nincs bizonyítva, hogy jobb, mint a hagyományos megoldás. Mondjuk azt, hogy ugyanolyan jó.
szerk: látom már erre válaszoltak.
A levegõs telókkal csak annyival több gond van, hogy be kell állítani a nyomást, egyébként ugyanannyit kell õket szervizelni.
És a "volt" szót rövid "o"-val írjuk. :)

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

Reverse Arch - merevebb a híd (Manitou, Pace/DT)
Double Arch - további merevítés (Magura)

Köszönöm a kielégitõ választ.:)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Reverse Arch - merevebb a híd (Manitou, Pace/DT)
Double Arch - további merevítés (Magura)