Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Posted 2008. August 26. - 19:20
Elsõosztályos kérdésem lenne milyen adapter kell a shimi tárcsafékhez ha rock shock telóra akkarom rakni?
Posted 2008. August 26. - 19:14
Tud nekem valaki olyat mondani hogy logan 760as "teleszkópot" hogy lehetne szétszedni (nem flex, össze is akarom rakni) mert semmi csavart nem látok rajta, benne vagy egyátalán szét lehet operálni? Mert szeretném kipucolni mer öcsikém panaszkodik rá.
Posted 2008. August 26. - 11:23
http://speed-way.hu/...ffset=18#termek
http://www.bikedisco...nts/hu/d70.html
Kérdés, hogy mi van raktáron...
1000 köszönet!
Posted 2008. August 26. - 11:16
Üdv mindenkinek.
Tud valaki olyan oldalt ahol Manitou telókat lehet nézni venni?
Lánchálozat,velotrade,bikemarket,ebike,ridebike,kerékpároutlet már kieset azokat már néztem semmi és ha lehet magyar oldal kellene.
A válaszokat elõre is köszönöm.
http://speed-way.hu/...ffset=18#termek
http://www.bikedisco...nts/hu/d70.html
Kérdés, hogy mi van raktáron...
Posted 2008. August 26. - 10:39
Tud valaki olyan oldalt ahol Manitou telókat lehet nézni venni?
Lánchálozat,velotrade,bikemarket,ebike,ridebike,kerékpároutlet már kieset azokat már néztem semmi és ha lehet magyar oldal kellene.
A válaszokat elõre is köszönöm.
Posted 2008. August 26. - 08:50
"viszont szerezni nem lesz egyszerû. nekünk sincs már RST mert azok is már mind rugósak évek óta." - én kérek elnézést, hogy ha esetleg tudok tippet adni a beszerzéshez, ha már Mo. elsõ számú forrásánál nincs
Posted 2008. August 25. - 20:09
a formulának volt ilyen tárcsaféke, a hd5, ami pont ilyen "szabvány" volt. persze olasz fék olasz villaHuhh,emlékszem, az az IS-alike tárcsafékszem komoly meglepetést okozott 2 nappal a tervezett elsõ használat (Buda Maraton) elõtt, kellett a nagy fúrás-faragás, hogy feltehessem a féket
Suntournak sztem van külön elasztomere, bár az onlájn árlistában nem láttam :-/
ps: te kapsz valamit a kapositól?
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2008. August 25. - 19:59
Én mentem vele négy-vagy öt évig, látott egy s mást, most egy haverom bringájában van mindennapos használatban, igaz terepet ritkán lát szegény, de semmi baja, gyönyörûen mûködik.
áááá,volt nekem is narancs Z1 em!l,én voltam a 3dik gazdája,most ha minden igaz már az 5dik embernél van!
nálam egy külsöszárat kellett cserélni,mert eltört a papucs,az utánam lévõ embernek meg egy nyakat,mert kihajlott,de elvileg még mindig fut valakinél
imádtam!
Posted 2008. August 25. - 18:04
'97-es az elsõ narancssárga bomber, 47.5mm-es fékfelfogatással és mindkét oldalon tárcsafékszemmel. majd '98-ban jött az IS standard felfogatás egyoldalon, meg a BAM alsószár.
tudom, mert volt nekem (az elsõ Z1-embe még '96 volt ütve gyártási évnek, de itthon csak '97-tõl volt elérhetõ)
áááá,volt nekem is narancs Z1 em!l,én voltam a 3dik gazdája,most ha minden igaz már az 5dik embernél van!
nálam egy külsöszárat kellett cserélni,mert eltört a papucs,az utánam lévõ embernek meg egy nyakat,mert kihajlott,de elvileg még mindig fut valakinél
imádtam!
Posted 2008. August 25. - 17:00
Izomtéridõninja-geológus!
Posted 2008. August 25. - 16:04
Suntournak sztem van külön elasztomere, bár az onlájn árlistában nem láttam :-/
Posted 2008. August 25. - 15:06
'97-es az elsõ narancssárga bomber, 47.5mm-es fékfelfogatással és mindkét oldalon tárcsafékszemmel. majd '98-ban jött az IS standard felfogatás egyoldalon, meg a BAM alsószár.Marzocchiknál pedig a narancs Bomber Z1 az kb. 1995-ben jelent meg. Ez 100 mm-t mozgott, szimmetrikus felépítésû volt (mk. oldalon volt nyílt patron és rugó, mk. oldalon volt tárcsafékszem). Ebben az évben még megjelent a Z2, ami 65 mm-t mozgott, és az is nyílt olajfürdõs, acélrugós volt. Ez bordó. A legegyszerûbb a Z3 volt, acél becsúszókkal, szürke színben, tárcsafékszem nélkül. Ez elasztomeres-rugós volt, valamilyen elasztomeres csillapítással. Nekem a legutóbbi volt sokáig. Megjelenésükkor elképesztõen drágák voltak, és sokkal szebben mozogtak mint a korábbi villák. Korábban az XC sorozat volt. Ezek olaj-levegõsek voltak, rövid úttal. Ezeknek a külsõ szára alul el volt lapítva, a komolyabbaké ki is volt lyuggatva. Egyik haveromnak egy XC 700 volt, de mindig eresztette a levegõt és fosta az olajat.
tudom, mert volt nekem (az elsõ Z1-embe még '96 volt ütve gyártási évnek, de itthon csak '97-tõl volt elérhetõ)
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2008. August 25. - 15:03
mostanában pedig simson rugót elvágvaRégi szép idõkben (90-es évek eleje) légpuska rugót tettek a villákba.
elasztomer ügyben: azért jobb mint a rugó, mert van egyféle csillapítása, nem ugyanazzal a sebességgel jön vissza, mint ahogy befelé mozgott.
viszont szerezni nem lesz egyszerû. nekünk sincs már RST mert azok is már mind rugósak évek óta.
Posted 2008. August 24. - 19:00
Posted 2008. August 24. - 18:50
Posted 2008. August 24. - 15:53
Posted 2008. August 24. - 09:47
nekem is volt...az elsõ telóm.
Posted 2008. August 24. - 08:14
Posted 2008. August 23. - 23:52
Posted 2008. August 23. - 23:25
lehet kapni néhol, bár a boltok nem szoktak olyat tartani, ha nem nagyon sürgõs, én is segíthetek benne
viszont annak az átmérõje valszeg nagyobb, mint ami neked kell
így a kérdés, hogy azt mennyire lehet faragni :-/