Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

Telescope

Telescope

vendég

• fórumtag
  • 88 posts

1, ha egy "eladó" neked azt mondja hogy az axel jobb teló mint a tora akkor vagy nem korrekt vagy nem hmmm elég tapasztalt
2, ha egy 40 ezres telót veszel nála és arra 5 K - t kér a beépítésétrt szintén nem korrekt (jobb helyeken az bentr foglaltatik az árban, de még a hozott telónak is lényegesen alacsonyabb a beépítés díja)

a 08-asokban igaza van, az tényleg majdnem mind hulladék.

Elírtam bocs 2ezerért berakja sõt lehet nem kér érte semennyit. Holnap beszélek vele.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Válasz az elõzõ postban. Persze csekkold, hogy mien vázba mien villa, mien tengely, fékfelfogatás, tengely fajta, stb.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

wifi196

wifi196

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
sziasztok
most vagyok elöször itt a forumon és az lene a kérdésem hogy teleszkopot lehet e utolag biciklibe rakni?????

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Mondjuk az eladót kérdezni, hogy az õ telóját vedd-e meg, vagy másikat, elég naív dolog. :)

Itt meg egy leírás a "beépítésrõl" 5.000-ért.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

totemnél még a jelenlegi z1 fr3am is sokkal jobban mozog.
és egy haveromnak 3 naposan elkezdte köpni az olajat.

erre gondoltam. a haverom haverjanak a villaja....

----

FÁJVÓ

----

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Telescope, szerintem próbáld meg saját magad beszerelni a telót.Az az 5000 egy egész üzembehelyezés ára(vagy csak úgy naggyából árat írtál?).
A telót berakni nem nehéz.Ha mégis, akkor itt a fórum, beírod mi nem megy, és biztos lehetsz benne, hogy megfelelõ segítséget kapsz.:)Meg esetleg a szerelõtõl is kérhetsz tippeket.
Eleinte nálam úgy ment, hogy ami nem volt jó azt szétszedtem, próbáltam összerakni, és rájöttem, hogy elkúrtam.Ekkor szatyorba a motyót, irány a szerelõ, és ott elmagyarázták mit hova-merre.;)Azóta a centírozáson kívül mindent igyekszem magam csinálni.
szóval csak bátran, az otthon végezhetõ szerelésekkel pénzt takarítasz meg, amit pedig a bringa tuningolására fordíthatsz.;)

Izomtéridõninja-geológus!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Azért eladot nem szidnám mivel nála vettem a bicajt és jó vétel volt úgy érzem. Csak még azt tenném hozzá hogy bicajom 70ezer volt és akkor arra 40ezres telot? Hát kicsit túlzás szerintem, meg még beszerelési díj úgy már lesz 45-is a végén. Viszont használtan kijönne 30-bol de hát hozáértö embert nem nagyon tok szerválni. Amugy egy havernak van torája majd kiprobálom ott hogy mozog. Csak nagyon félti a bicaját mer 150ezer volt. Sajna olyan haverom nics akinek Axelje lenne.

1, ha egy "eladó" neked azt mondja hogy az axel jobb teló mint a tora akkor vagy nem korrekt vagy nem hmmm elég tapasztalt
2, ha egy 40 ezres telót veszel nála és arra 5 K - t kér a beépítésétrt szintén nem korrekt (jobb helyeken az bentr foglaltatik az árban, de még a hozott telónak is lényegesen alacsonyabb a beépítés díja)

ismet egy megalapozott, tapasztalatokon alapulo velemenyt hallhattunk.

a 08-asokban igaza van, az tényleg majdnem mind hulladék.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
ismet egy megalapozott, tapasztalatokon alapulo velemenyt hallhattunk.

----

FÁJVÓ

----

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

viszont a 2008as marzók se a legjobbak, én inkább megpróbálnék egy 2006os vagy 2007es 66ot szerezni.

ugye ezt tesem hiszed el? jó villa a totem csak kicsit batár. Az h neköpje az olajat, párszáz forintos tétel

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
viszont a 2008as marzók se a legjobbak, én inkább megpróbálnék egy 2006os vagy 2007es 66ot szerezni.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Én is ezek között vacilláltam, egészen pontosan a Totem 2-Step Air és a 66 ATA között, mert fontos szempont volt az útállítás. Aztán, miután mindkettõbõl próbáltam egy-egy példányt, a 66 mellett döntöttem a finomabb mozgás miatt. Persze ez relatív nyilván, az elõzõ villámhoz képest - mozgás szempontjából - mindkét példány hagy maga után kívánnivalót. :)

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
Üdv!
Kikérném véleményeiteket: 180as szimplavállas teló kéne és 66 RCV-t néztem ki, de a RS Totem-et jó árban tudnám szerezni, de félek ettõl a a telótól, mert elég ritka és nem tudok róla semmit. Érdemes megvenni?
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

Karsten

Karsten

vendég

• fórumtag
  • 55 posts
Na figyeljetek... :) A srác a haverom...xD És amit ö a fejébe vesz....az sztem úgy is marad! Szal...hiába tépitek itt a szátokat...úgy is Axelt vesz...de sztem neki az is sok xD

Telescope

Telescope

vendég

• fórumtag
  • 88 posts

Ha visszaolvasnál a topikban vagy az RS topikban, láthatnád, hogy tíz esetbõl kilencszer ebben az árkategóriában a Torát ajánljuk. Ha az eladó is lebeszél, rossz helyen jársz. Hosszútávon semmi problémád nem lehet majd az útálítással, maximum akkor, ha olyan értelmes szerelõhöz viszed a jövõben, mint a Toráról esetleg lebeszélni akaró eladó ;)

Ha használtan vennél Torát, személyesen gyõzõdj meg állapotáról, s ehhez vigyél Magaddal hozzáértõ embert, de ne az eladót :)

Azért eladot nem szidnám mivel nála vettem a bicajt és jó vétel volt úgy érzem. Csak még azt tenném hozzá hogy bicajom 70ezer volt és akkor arra 40ezres telot? Hát kicsit túlzás szerintem, meg még beszerelési díj úgy már lesz 45-is a végén. Viszont használtan kijönne 30-bol de hát hozáértö embert nem nagyon tok szerválni. Amugy egy havernak van torája majd kiprobálom ott hogy mozog. Csak nagyon félti a bicaját mer 150ezer volt. Sajna olyan haverom nics akinek Axelje lenne.

tomi005

tomi005

vendég

• fórumtag
  • 50 posts
Ez fura mert egy Homer Simpsonos képnek kéne lennie ! :scratchhe
De azért nincs harag, ugye ?

szerk: Most már okés ? Bocs, kicsit láma vagyok...

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,353 posts
PTamás: Nálam is az jelent meg mint nálad amit mutattál képen.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

+1 voks a tora mellett. Megfelelõ rugóval nagyon szépen dolgozik. Az axel csak ilyen átmeneti megoldásnak jó :D

OFF

tomi005! Az az avatarodon az én bicóm. Vagy nálam rossz a Firefox?

Feltöltött kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

ON
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

tomi005

tomi005

vendég

• fórumtag
  • 50 posts
+1 voks a tora mellett. Megfelelõ rugóval nagyon szépen dolgozik. Az axel csak ilyen átmeneti megoldásnak jó :D

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Jaja, nekem is a Torát ajánlottátok annak idején.Most meg azom van.:)
Telescope, amit a többiek írtak, nem véletlenül írták:a Torának az Axellal szemben 32-es becsúszói vannak, ami az egészet jóval merevebbé teszi, tartósabb is.Mozgására meg egyáltalán nem lehet panasz.A csillapítása szerintem jó.Az útállításban meg nincs akkora hibalehetõség.Egyszer beállítod, és mûködik.Nem kell tõle félni szerintem.
Szóval ha hallgatsz a többiekre, akkor a Torával egy elég jó vételt sikerül majd összehoznod.

Izomtéridõninja-geológus!

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

Találtam torát használtan 27-ért. Így már elgondolkodtat a dolog. Torát csak használtan veszek ha az lesz. Majd jövö héten megkérdem eladót mit szol a Torához , de szerintem lefog beszélni róla. Amúgy ha Tóra tartós akkor felõlem lehet nincs vele bajom Ha leállitom 80-ra akkor ugye semmi nem fog elromlanni benne hószútávon? Mert ugy Axelnél fix 80-an lenne ezért kevesebb hiba lehetöség.

Ha visszaolvasnál a topikban vagy az RS topikban, láthatnád, hogy tíz esetbõl kilencszer ebben az árkategóriában a Torát ajánljuk. Ha az eladó is lebeszél, rossz helyen jársz. Hosszútávon semmi problémád nem lehet majd az útálítással, maximum akkor, ha olyan értelmes szerelõhöz viszed a jövõben, mint a Toráról esetleg lebeszélni akaró eladó ;)

Ha használtan vennél Torát, személyesen gyõzõdj meg állapotáról, s ehhez vigyél Magaddal hozzáértõ embert, de ne az eladót :)