Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Vagy kiveszed az egész elasztomert.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Vagy teló szétkap és ha van a rugóban elasztomer vágni belõle.
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs

rc2x is mozog olyan finoman mint egy HSCV-s rc pl. csak az rc2x en van 1 plusz állitás meg az elõfeszítés kivül van

akkor az lesz nem a 888..amugy is bután nézne ki vele

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Sziasztok!

Új vagyok itt, most regisztráltam. Na most valószínû hogy kispályásnak számítok :) Vettem nemrég egy teleszkópot a Decathlonban (ajaj, rosszul kezdõdik:) Rockrider Spinner-t az olcsóbb verziót. Na most fogalmam sincs hogy ezek milyen telók. Azt látom hogy annyira nem gagyi mint ami nekem gyárilag fennt volt, de az ára meg... hát olcsó. Volt hozzá leírás is, de azt elkevertem, de mintha olajos csillapítása lenne?! Létezik ez? Állítható a keménysége. A problémám a következõ, nekem túl kemény mivel 62 kg vagyok és a bringám sulypontja se éppen elõre esik. Mivel nincs pénzem most jobbra, arra gondoltam lehetne e kicsit puhábbá varázsolni ezt a telót? De még nem mertem szétszedni, mivel foglamam sincs mire számítsak. Szerszámaim vannak, meg a szerelés is megy. Foggalmam sincs hogy van megoldva a csillapítás, félek kifolyik belõle valami. Minden tippnek örülnék, esetleg vegyem ki az egyik rugót? Vagy más viszkozítású olajat bele, ha egyáltalán látott ez olajat?! Amikor lenyomom akkor szusszan egyet.
Akkor várom építõ jellegû hozzászólásaitokat:)

huha, nem hiszem, hogy itt sokan tisztában lennének ezekkel a modellekkel.
a spinner önmagában villa gyártó, egyes rockridereket szerelnek is spinner grind teleszkóppal, de hogy ez, amirõl te beszélsz az ugyanaz-e...
puhábbra úgy varázsolod, hogy felül keresel csavarókat, és elkezded õket a minusz irányba csavarni. ez a rugó elõfeszítést állítja. ha mindkettõ a minusz végállásban van, akkor IJ (nem valószínû, hogy lesz bele puhább rugó)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

tartok tole h 66 lesz..ez az rc2x jo??
Utulso marzom hscv volt,ott leragadtam

Domina fo baja h sehogy nem loheto ossze a vazzal
Csak viszautcsili van benne0progreszivitas

sala,400x2.50es rugotok nincs??

rc2x is mozog olyan finoman mint egy HSCV-s rc pl. csak az rc2x en van 1 plusz állitás meg az elõfeszítés kivül van

Dobbs

Dobbs

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok!

Új vagyok itt, most regisztráltam. Na most valószínû hogy kispályásnak számítok :) Vettem nemrég egy teleszkópot a Decathlonban (ajaj, rosszul kezdõdik:) Rockrider Spinner-t az olcsóbb verziót. Na most fogalmam sincs hogy ezek milyen telók. Azt látom hogy annyira nem gagyi mint ami nekem gyárilag fennt volt, de az ára meg... hát olcsó. Volt hozzá leírás is, de azt elkevertem, de mintha olajos csillapítása lenne?! Létezik ez? Állítható a keménysége. A problémám a következõ, nekem túl kemény mivel 62 kg vagyok és a bringám sulypontja se éppen elõre esik. Mivel nincs pénzem most jobbra, arra gondoltam lehetne e kicsit puhábbá varázsolni ezt a telót? De még nem mertem szétszedni, mivel foglamam sincs mire számítsak. Szerszámaim vannak, meg a szerelés is megy. Foggalmam sincs hogy van megoldva a csillapítás, félek kifolyik belõle valami. Minden tippnek örülnék, esetleg vegyem ki az egyik rugót? Vagy más viszkozítású olajat bele, ha egyáltalán látott ez olajat?! Amikor lenyomom akkor szusszan egyet.
Akkor várom építõ jellegû hozzászólásaitokat:)

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
tartok tole h 66 lesz..ez az rc2x jo??
Utulso marzom hscv volt,ott leragadtam

Domina fo baja h sehogy nem loheto ossze a vazzal
Csak viszautcsili van benne0progreszivitas

sala,400x2.50es rugotok nincs??

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás
csak ne ideit...már ha marzo
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

segicsetek..

sokat megyek le is fel is...

akkor valami eta-sat vagy ata-sat inkább

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
de ha már villa, akkor csak a szimplavállas. abba a filigrán kis gépbe nem illik egy nagy dög 888, még ha ugyanakkora is a beépítési magassága ;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

segicsetek..

domaint eladom a héten helyette a bullitba 888rc vagy a 66rcx2 illene??

mindegy, mert 530 mm beépítés felett minden magas bele szerintem :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en biztos hogy a 66-ot vennem. ha egyszer kesz lenne a Yeti DH9, abban is szimplavallas sokatmozgos villa lesz. hogy marzo vagy manitou vagy RS azt nem tudom, de duplavallast nem vennek.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
:D :D

akkor csak ugy elméletben :D
mert csütörtöktõl nem lesz villám...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
tokmindegy mert a jovo heten meg majd travist akarsz :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
segicsetek..

domaint eladom a héten helyette a bullitba 888rc vagy a 66rcx2 illene??

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
kezdo dh-ra jo lehet. de legyszives ne tuningold, mert valoszinuleg csak rosszabb lesz ha elbarmolod.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Greg21

Greg21

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
hali!
Marzo 55 r telót tervezek, dhr a szeretném használni kezdõként, mi a véleményetek errõl a telóról? Lehet vhogy tuningolni h jobb legyen?
köcc a válaszokat!
A Dög!!
Az udvariasság annyit ér mint matekban a 0, de mindenhol értéket k]épvisel.

tompi79

tompi79

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás

le tudod fotózni a belét?

Tegnap beadtam az SSVF egységet a Malihoz, hogy nézzék meg, találnak-e belevaló árut a szervízben, esetleg komplett egységet.
Az alábbi lengyel linken találtam egy cikket (amit persze jól nem tudok elolvasni) és képeket a marzó néhány csillapító egységérõl, köztük errõl is.

http://www.bikeboard...et&g=41&art=121

A képen kivehetõ, hogy egy szürke színû valami, gondolom membrán ül a felsõ fészekben, amivel a szelep áteresztését kellene szabályozni. No ez egész biztosan hiányzik az enyémbõl, illetve ebbõl nem derült ki, hogy a belsejében van-e még bármi, aminek a "floating" jelzõ szerint úsznia kellene.

Mindenesetre a Malinak adtam egy esélyt, hogy kezdjen valamit a dologgal, ha nem jön össze, akkor megpróbálok írni a a marzónak, hogy vennék egy ilyen egységet, illetve köszönettel fogadok bármilyen ötletet, hogy honnan lehetne ilyet beszerezni. Gányolni csak végsõ esetben szeretnék.

köszi!

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

Nem vagyok benne biztos, de szerintem egy olyan szelep, ami a nagyobb ütésnél kiengedi a lokkolt villából a benti levegõt, így nem durran szét az egész.

Lehet nem, de a névbõl erre következtetnék.

nem a levegot engedi ki, inkabb az olajat at. megnyitja a lezart szelepet, amit lockolaskor zarsz. es azt allitod vele, hogy mekkora utesre engedjen.

Nagyon hálás vagyok a válaszokért! KÖSZÖNÖM!

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Kala, igen, csak kõ hozzá 2 centis távtartót szerezni.
Ausztria, Kenguruk földje!