Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

vazo72

vazo72

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás

Sziasztok!

Viilat szeretnek venni a bringamba ( regi tonkre ment) , xc-re hasznalnam, 77 kg-os vagyok, szeretem utni, verni ezert jo ha kemeny es szivos darab...

max 60.000 ft-ot tudok raszanni ezert hasznaltat vennek!

Velemenyeket varok es ha valakinek van szamomra megfelelo es nyilvanossa is tenne hogy mas is hozza szoljon akkor vevo lennek ra!

Udv!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

nem, de azért fújd ki a koszt mondjuk kompresszorral.

akkor van hiba, ha retkesen használod, és az apró porszemek bekerülnek a szelep tömítéséhez, akkor eresztheti a levegőt (mondjuk azt se nagy kunszt kipucolni).

stp1 módosította - 2014. április 19. - 20:42

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Recon Gold villámat délután pumpáltam, de nem került vissza a szelepvédő sapka. 10-15 km-t mentem kiadós esőbe. Hiba volt?

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

A porlehúzókat mivel szoktad visszanyomni a lábba? (Kellene szereznem egy darab pvc-csövet, nekem ez mindig kínlódás)

Kemény vagyok, kézzel :D 

Szilikon stick-el megkenem és belülről indulva szépen körbenyomom. Eddig nem kellett erőlködni

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Én évi 3-4-szer csinálok rajta nagytakarítást és olajcserét és eddig soha nem kellett cserélnem semmit. A porlehúzót kiszedett állapotban ráhúzom a becsúszóra és úgy csekkolom hogy elég feszes e. Egyedül a szivacsra szoktam fox fluid-ot nyomni, mert az elég tartós. Rendszeres karbantartással és a kellő anyaggal való ápolással sok év míg berepedezik vagy elfáradnak a tömítések.

Porlehúzós dolgot ellenőrzöm még, amit írsz, a láb kipucolása van csak hátra úgyis. Van egy komplett felújító szettem vadiúj porlehúzókkal, ha gond lenne, szerencsére gyorsan tudom cserélni a cuccokat.

A porlehúzókat mivel szoktad visszanyomni a lábba? (Kellene szereznem egy darab pvc-csövet, nekem ez mindig kínlódás)

Szervizelés gyakorisága nekem 1400-1500, max. 1800 km, de csak ha nagyon nem érek rá, akkor húzom ki eddig. Nagyjából 3 alkalom/év, talán én ritkábban szedtem szét. 1.5 éve van meg a Reba és ez a 4. szervizelésem (~8e-ből kb. 6.5-7e-et tettem bele én). Pöpec minden.

zscs módosította - 2014. április 17. - 12:31

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

Akik sokat szerelnek villákat, főleg RockShox-ot, hozzájuk két kérdés:

1. mikor érdemes cserélni a porlehúzót? Feltételezem, lehet valamilyen látható jele a repedezettségen kívül is (szerencsére nekem ilyen problémám nincs most), hogy cserére érett. Ha a belső kis barázdákon is látható már a kopás, vagy csak az 50 órás szerviznél túl sok a por a szivacsgyűrűn? (feltételezem ez már intő jel)
  2. a gumigyűrűket mikor érdemes cserélni, csak ha valahol ereszt?

Infó. Tegnap szétbontottam a 2 éves Rebámat atomjaira, mindent lepucoltam isopropyllal, gumigyűrűket is egytől egyig kiszedtem, majd RS RedRummal mindent összeraktam, MCD-t feltöltöttem stb. A kb. 8e km után az egyedüli, amik tuti oda van már, az a porlehúzók alatti gyári szivacsgyűrűk, de minden más pöpec, kopásnak, sérülésnek nincs nyoma.

Azért is csodálkozom, mert anno a Fox teleszkópomon itt már jöttek elő problémák, porlehúzók oda voltak, becsúszó tárcsa oldalon kezdett megkopni és hasonlók. Pedig az RS-sel ellentétben abban belül a tömítéseken kívül minden fém volt, nincs az a sok műanyag, mint a Rebámnál... ;)

Én évi 3-4-szer csinálok rajta nagytakarítást és olajcserét és eddig soha nem kellett cserélnem semmit. A porlehúzót kiszedett állapotban ráhúzom a becsúszóra és úgy csekkolom hogy elég feszes e. Egyedül a szivacsra szoktam fox fluid-ot nyomni, mert az elég tartós. Rendszeres karbantartással és a kellő anyaggal való ápolással sok év míg berepedezik vagy elfáradnak a tömítések.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Akik sokat szerelnek villákat, főleg RockShox-ot, hozzájuk két kérdés:

1. mikor érdemes cserélni a porlehúzót? Feltételezem, lehet valamilyen látható jele a repedezettségen kívül is (szerencsére nekem ilyen problémám nincs most), hogy cserére érett. Ha a belső kis barázdákon is látható már a kopás, vagy csak az 50 órás szerviznél túl sok a por a szivacsgyűrűn? (feltételezem ez már intő jel)
  2. a gumigyűrűket mikor érdemes cserélni, csak ha valahol ereszt?

Infó. Tegnap szétbontottam a 2 éves Rebámat atomjaira, mindent lepucoltam isopropyllal, gumigyűrűket is egytől egyig kiszedtem, majd RS RedRummal mindent összeraktam, MCD-t feltöltöttem stb. A kb. 8e km után az egyedüli, amik tuti oda van már, az a porlehúzók alatti gyári szivacsgyűrűk, de minden más pöpec, kopásnak, sérülésnek nincs nyoma.

Azért is csodálkozom, mert anno a Fox teleszkópomon itt már jöttek elő problémák, porlehúzók oda voltak, becsúszó tárcsa oldalon kezdett megkopni és hasonlók. Pedig az RS-sel ellentétben abban belül a tömítéseken kívül minden fém volt, nincs az a sok műanyag, mint a Rebámnál... ;)

zscs módosította - 2014. április 17. - 11:31

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sziasztok!

Melyik az a telepók, amelyiket egy 27,5-ös gépbe érdemes a gyári (Suntour XCM RL)

helyett pakolni? Erről a gépről van szó: http://www.kross.pl/...75quot/level-r3

A felhasználás nem komoly, egy vékony leányzó nyomná a gépet, de

szeretnék neki olyan 32-es becsúszószárasat szerezni, ami finoman mozog

és bírja rendesen a tárcsát - árban és súlyban viszont még moderált.

Suntour és Rock Shox jöhet (akár használtan is, ha van jó tippetek).

ha nem kell átütőtengely. még a levegős rs xc30 meglepően jól mozog (az alu becsúszós).

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Netkuszkusz

Netkuszkusz

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

Xfusion velvet

Látom, a fórummotor semmit sem fejlődött az utóbbi években. :]

De ha nekem küldted a hsz-t, akkor kösz az infót! Ezt melyik nagyker

forgalmazza, lehet tudni? Ha csak kisker elérhetősége van, akkor

lehet, hogy számomra nem a legjobb vétel (mert egy árban lenne

esetleg egy hasonló kategóriával, ami viszont könnyebben beszerezhető).

Netkuszkusz módosította - 2014. április 13. - 15:55

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Xfusion velvet

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Netkuszkusz

Netkuszkusz

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

Sziasztok!

Melyik az a telepók, amelyiket egy 27,5-ös gépbe érdemes a gyári (Suntour XCM RL)

helyett pakolni? Erről a gépről van szó: http://www.kross.pl/...75quot/level-r3

A felhasználás nem komoly, egy vékony leányzó nyomná a gépet, de

szeretnék neki olyan 32-es becsúszószárasat szerezni, ami finoman mozog

és bírja rendesen a tárcsát - árban és súlyban viszont még moderált.

Suntour és Rock Shox jöhet (akár használtan is, ha van jó tippetek).

Netkuszkusz módosította - 2014. április 13. - 14:33

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Kross Level A3 gyári teleszkópját (Suntour XCM RL) szeretném a jövőben lecserélni, arra gondoltam RockShox XC32 TK Coil-ra. Mit gondoltok erről? Minőségi változás, vagy csak mérsékelt javulás?

26-os méret? Abból nagyon jó áron kifogható az apróból megkímélt Reba, s ha valami, az minőségi javulás és akár olcsóbban is kijöhetsz, mint egy új XC32-vel.

tidr

tidr

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás

Kross Level A3 gyári teleszkópját (Suntour XCM RL) szeretném a jövőben lecserélni, arra gondoltam RockShox XC32 TK Coil-ra. Mit gondoltok erről? Minőségi változás, vagy csak mérsékelt javulás?

Oporto

Oporto

fórumtag

• fórumtag
  • 21 hozzászólás

recon, reba, tora, legjobb lenne átütős, de az nem lesz annyiért (+az agy csere is).

Az átütőtengelyes rendszert nem ismerem. Az annyival jobb, hogy vastagabb a kerékagy tengelye? 

Rock Shoxon kívül nem is érdemes másban gondolkodni ilyen árban? Csak mert találtam átütőtengelyes Suntour villát újonnan 58-ért.

http://ebike.hu/term...os-kerekparhoz/

Ehhez ugye veszek mondjuk Deore XT agyat ~12-ért, és van egy masszív első futóművem? Ez persze egy új teló, gondolom használtan lehet kapni kicsit komolyabbakat is, némi szerencsével.

Vagy inkább használt Rock Shox, az ájánlott típusokból?

Ja igen, 180-as tárcsa van elöl, Tektro Drako fékkel.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sziasztok!

Első teleszkóp vásárlás előtt vagyok, és jól jönne a segítség. Ami fontos szempont, 105 kg ne okozzon gondot neki, tehát legyen a lehető legmasszívabb. 100 mm-es legyen a rugóútja. 50-60 ezerbe férjen bele (használtan). Tárcsás legyen. Erdei utakra lenne használva. 

recon, reba, tora, legjobb lenne átütős, de az nem lesz annyiért (+az agy csere is).

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Oporto

Oporto

fórumtag

• fórumtag
  • 21 hozzászólás

Sziasztok!

Első teleszkóp vásárlás előtt vagyok, és jól jönne a segítség. Ami fontos szempont, 105 kg ne okozzon gondot neki, tehát legyen a lehető legmasszívabb. 100 mm-es legyen a rugóútja. 50-60 ezerbe férjen bele (használtan). Tárcsás legyen. Erdei utakra lenne használva. 

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás

Köszi!

Hope-nak van elvileg olyan kormánycsapi átalakítója,amit a 44mm-es fejcsőbe bepréselve taperes villát is be lehet rakni a vázba?!

http://www.stif.co.u...headset_L_1.jpg

Középen alul.

trek8k

trek8k

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás

Köszi!

Hope-nak van elvileg olyan kormánycsapi átalakítója,amit a 44mm-es fejcsőbe bepréselve taperes villát is be lehet rakni a vázba?!

Van. A Hope Pick'n'mix "H" jelű.

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

Köszi!

Ha tényleg 44mm-es, akkor sokkal olcsóbb a Nukeproof 44IETS csapágy. A felső zero stack - 1 1/8, az alsó külső 1.5.

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás

Köszi!

Magellan-os