Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ja, kicsit bizarr dolog, mert nem tudod "kiprobalni" hogy hogy mozog, ha csak a bringa mellett allsz. megprobalod lenyomni, es nem megy. szoval felemeled az elso kereket, aztan izombol foldhozvagod, amitol old a rugo, es akkor utanna meg tudod nyomkodni. de csak kicsit, mert utanna vissza is zar a szelep, es ujra blokkol. :)

en azt mondom, hogy ha nem vagy elit versenyzo, vagy nagyon idegesit a normal telo pogozasa [amin ugye lehet allitani kompresszio csillapitassal] akkor ilyesmire nincs szukseged.

a versenyzok hajlandoak lemondani a kenyelemrol egy par masodpercert. ha csak a haverokkal bringazol az erdoben, teljesen folosleges ilyenert extra penzt fizetned. es meg lehet nem is fog bejonni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
gyakorlatilag egy rugóelõfeszített szelep, ami blokolja az olajfolyást. ha akkora ütés érkezik, ami a rugót összenyomja, elkezd áramlani az olaj, a villa nyitva van. ha a rugónak van ideje visszazárni (azaz nincs következõ ütés) akkor a vlla megint merev. a rugó feszességét állíthatod.
a legtöbb "platform" rendszer erre az elvre épül, csak más megvalósításban.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 posts
Köszönöm a választ.
Gondolom akkor a szelep "állíthatósága, érzékenysége" miatt indul meg nehezebben, mint egy sima teló amiben nincs ez a hókuszpók.

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

Hogyan mûködik ez lock rész?
Hogyonnét tudja, mikor kell lockolni?
Az újakban miért nincs már ilyen?
Azt hiszem, hirtelen nincs több kérdésem :D

Feltöltött kép

Az "X" széria, vagyis a Fox Terralogic rendszerének lelke egy szelep, amely nyugalmi állapotban - mikor pl. aszfalton mész és nem kap alulról ütést a teló - zárja a csillapítást, így nem mozdul be a teleszkópod, ergo merevvillaként viselkedik. Viszont, ha kiérsz gödrökkel tarkított terepre, akkor az alulról érkezõ ütés hatására a Terralogic szelep kiold és aktívan mozogni kezd a teleszkóp, mint bármely más társa. Ha visszatérsz sima aszfaltra, nyugalmi helyzetbe kerül a szelep, zárul a csillapítás, ismét merevvilla :)

Honnét tudja, mikor kell lockolni?
Nem tudja, hanem Te magad szabályzod a Terralogic szelep érzékenységét egy tekerentyû (a képen a piros azt hiszem) segítségével. Ezzel tudod beállítani (tizenvalamennyi kattintás a puhább és a keményebb állás között), hogy milyen mértékû - kisebb vagy nagyobb - ütés hatására nyisson a Terralogic szelep és induljon meg a villa mozgása.

A 2006-os modelleknél volt utoljára "X" széria. Majd lesz ismét, elvileg 2010-es modellekben. Ha jól olvastam, akkor a Foxtól a Specializedhez "igazolt" a Terralogic rendszert kiötlõ mérnök, így most a rendszer más néven, de a Specialized FutureShock teleszkópokban található.

Ha hülyeséget írtam, valaki javítson ki :)

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 posts

szarul mozog

ha a nopogo a fontos akkor jó, de én azért rakok telót a bringába hogy mozogjon, különben merevvilát is használhatok az legalább könnyû is

Hogyonnét tudja, mikor kell lockolni?
Azt hiszem, hirtelen nincs több kérdésem :D

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,458 posts
Hááát igen ez a fránya X ez asszem nem nekünk találták ki versenyszerû CC-re biztos jó, de nem szeretem mikor a villa csak akkor mozog ha õ akarja :)
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

és mondjuk annyira mozog mint egy reba race?

szerintem nem
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Telescope

Telescope

vendég

• fórumtag
  • 88 posts
Na most elmesélném a storyt. Már hónapok óta elterveztem hogy veszek teleszkopót. Gyüjtögettem a pénzem és elmúlt héten elkezdtem keresgélni mik is jöhetnek szóba. Elöször Axel elitre gondoltam 35let volna de nem jött meg. Utánna jött szóba a xcr amit ti figyelmeztetésekre gyorsan elvetetem. Közbe rájöttem hogy nem szeretnék akár 40-et elkölteni ezért elkezdtem 20ezer közelébbe keresgélni. Itt jöt szóba dart2 és axel comp. Axelt nem postázza akitöl vettem volna és nincs is ebikon raktáron, viszont dart 2 van raktáron ezért azt rendeltem. Én már tovább nem várok mostani ratyi xct helyet nagyon jó lesz a dart2. Esetleg még aról lehet szó hogy majd 2-3 év múlva ha nem jönne be dart2 vagy kevésnek érezném akkor talán veszek majd egy torát de nem valoszinü.

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts
és mondjuk annyira mozog mint egy reba race?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

mibaj az x-essel?én pont olyat akarok:D

szarul mozog

ha a nopogo a fontos akkor jó, de én azért rakok telót a bringába hogy mozogjon, különben merevvilát is használhatok az legalább könnyû is
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts
mibaj az x-essel?én pont olyat akarok:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Háttt nem tom mit izéltek itt ezekkel a villákkal, vegyetek FOXot az jó...asszem :D

franc tudja, x-est pl soha nem vennék...:)

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,458 posts
Háttt nem tom mit izéltek itt ezekkel a villákkal, vegyetek FOXot az jó...asszem :D
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Hány smile-t tegyek még oda? :chin:Az én véleményem tapasztalaton alapul. Még az a 30 ezer körüli Axon sem az igazi. Ugyanolyan igénytelen a mozgása mint az XCR-nek.

Telescope: Én még megkérdezném DéBé-t arról a Toráról... ;)

Csuporka: Nekem is ugyanezek a tapasztalatok. Hidegben bekeményedik a szimmering (vagy legalábbis az a gumib*sz...) telefolyik vízzel, lekopik a krómozás (Torán tartós) Nekem viszont kimozogta az útját, mert megnyomkorásztattam egy nehéz bácsival...

Maggi: Axel Comp nem rossz teló, XCR-nél még mindig jobb. Azzal is mentem sokat. Viszont a hideget nem szereti.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
axel-ben nincsen csili, csak az elite-ben

hadd vegye amit akar, õ pénze

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts

Engem az zavar hogy mindent összevissza leszaroztok csak a torát vagytok képes isteníteni. Valaki olyan írjon akinek volt dart2-je vagy xcr-je és hogy mik a tapasztalatai róluk. Olyan minek szidja akinek habár én nem tudhatom de nem is volt ezek közül egyik teloja sem?

Nekem volt XCR telom.
Nos többek közt nem volt vizhatlan, ergo ha esett fél ora alatt teljesen bekeményedett, mivel tele ment vizzel...szét lett szedve kijött belöle kb 2 deci viz (ami furcsa mod nem rugozik..) mindezt ahányszor esett.
Soha többet.

(ja és amugy a becsuszo bevonata kopik, és nem mozogja ki az utját...)

Ha ki akarsz dobni egy kis pénzt az alblakon hajrá.

De Torát többet is probáltam, ég és föld külömbség az XCR-hez képest.
By Sala:

"foxot ürlények tervezték és csak ánuszkulcsal javitható..."

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,353 posts

Telescope: Tam csak azért mondta, hogy annyira nem rossz az XCR, mert a furgon hátuljában ott figyel. :D:D

CJ: Vicc ide vagy oda ez szerintem nem sportszerû. Másrészt te honnan tudod miért mondta? Vagy mit miért mondott? ;)
Szerintem

Telescope

Telescope

vendég

• fórumtag
  • 88 posts

Telescope: Tam csak azért mondta, hogy annyira nem rossz az XCR, mert a furgon hátuljában ott figyel. :D:D Nekem volt, mihelyst kihoztam a boltból, csattogott, hangosan mozgott, minden baja volt. Nem lehetett állítani a tekerentyût, mert egyszerûen eltört.

Dart 2 is egy mókás gépezet, telefossa a becsúszót zsírral, de a csillapításban állítólag savanyugabi kolléga szerint nincs olaj. Mindkettõvel mentem, és még a kisebb becsúszó miatt is a Dart-ot venném.

Vagy még ami szóba jöhet, Manitou Axel Comp, ez egy elég jó villa, ezzek is sokat mentem, az Elite mégjobb.

Még Marzocchi-ék MZ Comp-ját érdemes venni.

A felsoroltak közül én az MZ Compot venném, ha nincs pénzed Torára.
Remélem tudtam hatni a makacsságodra. ;)

Kössz a segítséget eldöntötem milyet veszek.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
Nem értem, egy használt tora mért nem jó?(esetleg ha mégis jó lenne akkor tudok egy Tora Solo Air-t 25ér, nevetségesen keveset használta egy 40kilós kis srác,ha érdekel írj egy privit)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Telescope: Tam csak azért mondta, hogy annyira nem rossz az XCR, mert a furgon hátuljában ott figyel. :D:D Nekem volt, mihelyst kihoztam a boltból, csattogott, hangosan mozgott, minden baja volt. Nem lehetett állítani a tekerentyût, mert egyszerûen eltört.

Dart 2 is egy mókás gépezet, telefossa a becsúszót zsírral, de a csillapításban állítólag savanyugabi kolléga szerint nincs olaj. Mindkettõvel mentem, és még a kisebb becsúszó miatt is a Dart-ot venném.

Vagy még ami szóba jöhet, Manitou Axel Comp, ez egy elég jó villa, ezzek is sokat mentem, az Elite mégjobb.

Még Marzocchi-ék MZ Comp-ját érdemes venni.

A felsoroltak közül én az MZ Compot venném, ha nincs pénzed Torára.
Remélem tudtam hatni a makacsságodra. ;)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960