Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Írta 2008. december 14. - 15:12
en azt mondom, hogy ha nem vagy elit versenyzo, vagy nagyon idegesit a normal telo pogozasa [amin ugye lehet allitani kompresszio csillapitassal] akkor ilyesmire nincs szukseged.
a versenyzok hajlandoak lemondani a kenyelemrol egy par masodpercert. ha csak a haverokkal bringazol az erdoben, teljesen folosleges ilyenert extra penzt fizetned. es meg lehet nem is fog bejonni.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. december 14. - 14:39
a legtöbb "platform" rendszer erre az elvre épül, csak más megvalósításban.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2008. december 14. - 13:55
Gondolom akkor a szelep "állíthatósága, érzékenysége" miatt indul meg nehezebben, mint egy sima teló amiben nincs ez a hókuszpók.
Írta 2008. december 14. - 13:45
Hogyan mûködik ez lock rész?
Hogyonnét tudja, mikor kell lockolni?
Az újakban miért nincs már ilyen?
Azt hiszem, hirtelen nincs több kérdésem
Az "X" széria, vagyis a Fox Terralogic rendszerének lelke egy szelep, amely nyugalmi állapotban - mikor pl. aszfalton mész és nem kap alulról ütést a teló - zárja a csillapítást, így nem mozdul be a teleszkópod, ergo merevvillaként viselkedik. Viszont, ha kiérsz gödrökkel tarkított terepre, akkor az alulról érkezõ ütés hatására a Terralogic szelep kiold és aktívan mozogni kezd a teleszkóp, mint bármely más társa. Ha visszatérsz sima aszfaltra, nyugalmi helyzetbe kerül a szelep, zárul a csillapítás, ismét merevvilla
Honnét tudja, mikor kell lockolni?
Nem tudja, hanem Te magad szabályzod a Terralogic szelep érzékenységét egy tekerentyû (a képen a piros azt hiszem) segítségével. Ezzel tudod beállítani (tizenvalamennyi kattintás a puhább és a keményebb állás között), hogy milyen mértékû - kisebb vagy nagyobb - ütés hatására nyisson a Terralogic szelep és induljon meg a villa mozgása.
A 2006-os modelleknél volt utoljára "X" széria. Majd lesz ismét, elvileg 2010-es modellekben. Ha jól olvastam, akkor a Foxtól a Specializedhez "igazolt" a Terralogic rendszert kiötlõ mérnök, így most a rendszer más néven, de a Specialized FutureShock teleszkópokban található.
Ha hülyeséget írtam, valaki javítson ki
Írta 2008. december 14. - 12:43
szarul mozog
ha a nopogo a fontos akkor jó, de én azért rakok telót a bringába hogy mozogjon, különben merevvilát is használhatok az legalább könnyû is
Hogyonnét tudja, mikor kell lockolni?
Azt hiszem, hirtelen nincs több kérdésem
Írta 2008. december 13. - 19:26
www.kannmatti.kepeim.hu
Írta 2008. december 13. - 14:14
szerintem nemés mondjuk annyira mozog mint egy reba race?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. december 13. - 13:51
Írta 2008. december 13. - 13:39
Írta 2008. december 13. - 13:27
szarul mozogmibaj az x-essel?én pont olyat akarok:D
ha a nopogo a fontos akkor jó, de én azért rakok telót a bringába hogy mozogjon, különben merevvilát is használhatok az legalább könnyû is
Írta 2008. december 13. - 13:06
Írta 2008. december 13. - 12:48
franc tudja, x-est pl soha nem vennék...Háttt nem tom mit izéltek itt ezekkel a villákkal, vegyetek FOXot az jó...asszem
Írta 2008. december 13. - 08:35
www.kannmatti.kepeim.hu
Írta 2008. december 13. - 01:25
Telescope: Én még megkérdezném DéBé-t arról a Toráról...
Csuporka: Nekem is ugyanezek a tapasztalatok. Hidegben bekeményedik a szimmering (vagy legalábbis az a gumib*sz...) telefolyik vízzel, lekopik a krómozás (Torán tartós) Nekem viszont kimozogta az útját, mert megnyomkorásztattam egy nehéz bácsival...
Maggi: Axel Comp nem rossz teló, XCR-nél még mindig jobb. Azzal is mentem sokat. Viszont a hideget nem szereti.
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2008. december 13. - 00:12
Írta 2008. december 12. - 22:54
Engem az zavar hogy mindent összevissza leszaroztok csak a torát vagytok képes isteníteni. Valaki olyan írjon akinek volt dart2-je vagy xcr-je és hogy mik a tapasztalatai róluk. Olyan minek szidja akinek habár én nem tudhatom de nem is volt ezek közül egyik teloja sem?
Nekem volt XCR telom.
Nos többek közt nem volt vizhatlan, ergo ha esett fél ora alatt teljesen bekeményedett, mivel tele ment vizzel...szét lett szedve kijött belöle kb 2 deci viz (ami furcsa mod nem rugozik..) mindezt ahányszor esett.
Soha többet.
(ja és amugy a becsuszo bevonata kopik, és nem mozogja ki az utját...)
Ha ki akarsz dobni egy kis pénzt az alblakon hajrá.
De Torát többet is probáltam, ég és föld külömbség az XCR-hez képest.
"foxot ürlények tervezték és csak ánuszkulcsal javitható..."
Írta 2008. december 12. - 22:09
Telescope: Tam csak azért mondta, hogy annyira nem rossz az XCR, mert a furgon hátuljában ott figyel. :D
CJ: Vicc ide vagy oda ez szerintem nem sportszerû. Másrészt te honnan tudod miért mondta? Vagy mit miért mondott?
Szerintem
Írta 2008. december 12. - 21:44
Kössz a segítséget eldöntötem milyet veszek.Telescope: Tam csak azért mondta, hogy annyira nem rossz az XCR, mert a furgon hátuljában ott figyel. :D Nekem volt, mihelyst kihoztam a boltból, csattogott, hangosan mozgott, minden baja volt. Nem lehetett állítani a tekerentyût, mert egyszerûen eltört.
Dart 2 is egy mókás gépezet, telefossa a becsúszót zsírral, de a csillapításban állítólag savanyugabi kolléga szerint nincs olaj. Mindkettõvel mentem, és még a kisebb becsúszó miatt is a Dart-ot venném.
Vagy még ami szóba jöhet, Manitou Axel Comp, ez egy elég jó villa, ezzek is sokat mentem, az Elite mégjobb.
Még Marzocchi-ék MZ Comp-ját érdemes venni.
A felsoroltak közül én az MZ Compot venném, ha nincs pénzed Torára.
Remélem tudtam hatni a makacsságodra.
Írta 2008. december 12. - 21:16
Írta 2008. december 12. - 20:50
Dart 2 is egy mókás gépezet, telefossa a becsúszót zsírral, de a csillapításban állítólag savanyugabi kolléga szerint nincs olaj. Mindkettõvel mentem, és még a kisebb becsúszó miatt is a Dart-ot venném.
Vagy még ami szóba jöhet, Manitou Axel Comp, ez egy elég jó villa, ezzek is sokat mentem, az Elite mégjobb.
Még Marzocchi-ék MZ Comp-ját érdemes venni.
A felsoroltak közül én az MZ Compot venném, ha nincs pénzed Torára.
Remélem tudtam hatni a makacsságodra.
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960