Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Posted 2008. December 15. - 20:38
AKA. drasztikus csillapítás - extreme villákban, hogy ne pattogjon el a gép.
Régi freeride filmekben, pl. Bender ugrásainál lehet látni, hogy minden igyekezete ellenére, hiába teszi le a gépet relatíve szépen, ívbe, a nagy esés után a visszarugózásnál "elszáll" a bringa, és kész a bukta.
Nem mondom, hogy ez a fejlesztés a magyar közönség számára feltûnõ volt, és elkerülhetetlen, de Kanadában biztos örültek neki páran
Végülis, ennek az elvnek a fordítottja az, ami az 5.elemben majd késõbb a Manitou SPV rendszerében alkalmazást nyert.
Posted 2008. December 15. - 20:13
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Posted 2008. December 15. - 20:04
ja, úgy pedig ezt nem is Ady írtaEnnek csak én nem értem az értelmét?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. December 15. - 19:25
Posted 2008. December 15. - 19:23
és ez milyen régi ötlet!
bringáknál Marzo alkalmazta elõször, igaz, õk még fordított logikával, alapesetben jól járt az olaj, és nagyobb ütés hatására zárt
Ennek csak én nem értem az értelmét?
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Posted 2008. December 15. - 16:31
gyakorlatilag egy rugóelõfeszített szelep, ami blokolja az olajfolyást. ha akkora ütés érkezik, ami a rugót összenyomja, elkezd áramlani az olaj, a villa nyitva van. ha a rugónak van ideje visszazárni (azaz nincs következõ ütés) akkor a vlla megint merev. a rugó feszességét állíthatod.
a legtöbb "platform" rendszer erre az elvre épül, csak más megvalósításban.
és ez milyen régi ötlet!
bringáknál Marzo alkalmazta elõször, igaz, õk még fordított logikával, alapesetben jól járt az olaj, és nagyobb ütés hatására zárt
Posted 2008. December 15. - 15:30
Posted 2008. December 15. - 15:25
lock-ot meg személy szerint nagyon szeretem és sokat használom, nem is vennék e nélkül telót. A lényeg, hogy jó legyen beállítva a testsúlyhoz és akkor köves fölfeléken is nagyon sokat számít és nem pattog el. de még a kormányról vezérelhetõségrõl is nehezen mondanék le, pedig eleinte feleslegesnek tartottam.
Posted 2008. December 15. - 15:13
helyedben vadásznék akciós villát, újat. a használtban (majdnem) mindig van rizikó.
Félek tõle, hogy már kinyomta az összes üzlet az akciós villáit, és jön 2009. Az eddigi 3 utolsó teleszkópom mind használtan került hozzám, és nem fürödtem be velük. Persze abban igazad van, hogy rizikós, meg talán a villa a legnehezebben ellenõrizhetõ alkatrész (sok a rejtett hibalehetõség).
Azért összképre lehet általában sejteni, a villa szét van-e harcolva, vagy jó még egy darabig.
Posted 2008. December 15. - 14:39
helyedben vadásznék akciós villát, újat. a használtban (majdnem) mindig van rizikó.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Posted 2008. December 15. - 14:22
Posted 2008. December 15. - 14:09
Posted 2008. December 15. - 14:06
rs revelation
Egyébként ez a revelation kifejezetten tetszik. Van róla valami tapasztalat? Ilyen jó lenne használtan...
Posted 2008. December 15. - 13:32
Lenne pár kérdésem, máshol is feltettem, de rájöttem, itt jobban meg lehet(ne) vitatni. All mountain-enduro használatra (felfelé sokat, lefelé keményen szeretek hajtani:)) keresek 120-140 körül mozgó villát. Eddig szóba jött nálam a Fox vanilla 140R, Manitou Minute Elite és Manitou Relic. Az elsõ kettõt használtan találtam, a Relic új.
Van valami negatív tapasztalat?
Esetleg jó alternatíva?
kb mennyit szannal ra? felsoroltakon kivul meg Kisherceg altal is ajanlott RockShox relevation, recon és pike, ha durvulosabb.
Posted 2008. December 15. - 13:07
Van valami negatív tapasztalat?
Esetleg jó alternatíva?
Posted 2008. December 15. - 01:04
megvan nekem is ugye a reba
csak kiprobalas szintem hasznaltam a lock-ot
élvezem h mozog, azért vettem...
mindezek mellett persze elismerem h van létjogosultsága, jol johet még...
Posted 2008. December 14. - 23:29
Nincsen valakinek 90-es évekbõl származó teleszkóp katalógusa? Duplavállasak érdekelnének.
Posted 2008. December 14. - 20:54
CJ, ez az útcsekkolás ugye szintén vicc volt?
Még 1 szavazat a Torára.
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2008. December 14. - 15:19
Az is eresztette az olajat,szétszedték a villát nem folyt utána megint elkezdett,sztem addig jó míg folyik belõle mert akkor még van benne:D
Az Axel-be meg nincs csillapítás szóval az nállam mindenképp kiesõs lenne.
Hmmm sztem 1 kis plusz pénz és vennék Tora-t Piactérrõl.