Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts

Koszi a tomiteses segitseget,elvileg van is egy hely,ahonnan tudok is pontosan ugyanilyen o gyuruket kapni bele

nekem az O gyűrű a 2002-2003 körüli marzomon csak időlegesen segített, majd rosszabb lett..

bedugtuk egy hordó vízbe, elkezdtük nyomkodni, és szépen látszott, hogy a szimeringnél engedte a levegőt ( az enyém nyílt olajfürdős), vettem bele Enduro szimeringet, kicseréltem, azóta hibátlan.

Nem volt olcsó, mert 8 ezer forint volt az alkatrész és nem is sok helyen árultak ilyent (Vácon, és Csepelen találtam csak), de megérte, mert 1 év alatt egyszer kellett fújnom rá egy kicsit

"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Elméletileg sima autós gumi szelep.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

SoldierJohn

SoldierJohn

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Ma meg tortent egy masik baleset..
Laza volt a szelepami ebbe a felso "kupakba" volt betekerve,megprobaltuk 9es csokulccsal kicsit meghuzni,de sajnos felbe szakadt a szelep also menetes resze,ami "kapaszkodik" a sapkaba..
Annyira laza volt a cucc,hogy a gyari szelepsapkat ahogy letekertem, mar kijott kompletten a szelep.. Ezert akartam volna huzni rajta...
Lehet esetleg kapni csak ezt a szelepet kulon,vagy meg kell oldanom maskeppen a dolgot?

Koszi a tomiteses segitseget,elvileg van is egy hely,ahonnan tudok is pontosan ugyanilyen o gyuruket kapni bele

útakadály

útakadály

vendég

• fórumtag
  • 29 posts

Sziasztok

Van egy Marzocchi teleszkópom,ami sajnos engedi a levegőt..

(Pontos tipusát nem ismerem..)

Főleg akkor történt ez,amikor jobban nyúztam..De mostanában egy idő után akkor is leenged,amikor csak áll..

Előfordulhat,hogy csak valami belső tömités vagy ilyesmi baja lehet?

Marzo2_www.kepfeltoltes.hu_.jpgMarzo1_www.kepfeltoltes.hu_.jpgMarzo3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Valószínűleg valami tömítés enged, nézesd meg

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

A 80 és a 100 között ugyan csak 20mm a különbség de ez a geometriában ÓRIÁSI ! Én is benéztem egy 80mm-es telót az új vázamba, nagyon rossz vele menni. Mikor vettem egy 100as telót, minden helyreállt.

Geometriában 10mm is rengeteg. Nekem kb. ennyit változott az első villa mérete, mikor az alsó kamrában nem volt levegő (még jó, hogy kértem a szervizes srácot, hogy állítsák be a telót a súlyomhoz :( )
Csak annyit vettem észre, hogy egyrészt nagyon kemény az első villa, másrészt mintha az egész dőlne hátrafelé.
Két nap után néztem meg, hogy az első villa rendben van-e, akkor derült ki, hogy az első kicsit hosszabb, mint a névleges mérete :)

SoldierJohn

SoldierJohn

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

Sziasztok

Van egy Marzocchi teleszkópom,ami sajnos engedi a levegőt..

(Pontos tipusát nem ismerem..)

Főleg akkor történt ez,amikor jobban nyúztam..De mostanában egy idő után akkor is leenged,amikor csak áll..

Előfordulhat,hogy csak valami belső tömités vagy ilyesmi baja lehet?

Marzo2_www.kepfeltoltes.hu_.jpgMarzo1_www.kepfeltoltes.hu_.jpgMarzo3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

útakadály

útakadály

vendég

• fórumtag
  • 29 posts

Köszönöm az infót. Most 100-s van benne azért inkább olyat akarok, olyan 45 ezer a felső határ, de természetesen ha kevesebb nem baj. Ebayen találtam most egy Rockshox Reba-t, szerintem az jó lenne, csak még 6 nap mire lejár. Mert manapság már jó féle V-fékes telót nehéz találni, vagy csak én nézelődök rossz helyen.

Na az elég jó vétel lenne ha teljesen okés. A vámra figyelj ha fizetni kell érte meg a szállítási díjat is kalkuláld bele

Kisgedus

Kisgedus

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Köszönöm az infót. Most 100-s van benne azért inkább olyat akarok, olyan 45 ezer a felső határ, de természetesen ha kevesebb nem baj. Ebayen találtam most egy Rockshox Reba-t, szerintem az jó lenne, csak még 6 nap mire lejár. Mert manapság már jó féle V-fékes telót nehéz találni, vagy csak én nézelődök rossz helyen.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

A 80 és a 100 között ugyan csak 20mm a különbség de ez a geometriában ÓRIÁSI ! Én is benéztem egy 80mm-es telót az új vázamba, nagyon rossz vele menni. Mikor vettem egy 100as telót, minden helyreállt.

Marci

útakadály

útakadály

vendég

• fórumtag
  • 29 posts

Sziasztok.

Segítséget szeretnék kérni, teló vásárláshoz.

62 kiló vagyok szóval az lenne a lényeg, hogy olyan villa legyen ami alattam is mozog, mert eddig egy suntour villám volt, de az kész rémálom.

Még annyi probléma van a képletben, hogy V-fékes cucc kéne, így csak valami régebbi típus jöhet szóba. Erdei túrázgatásra használom elsősorban, de néha azért engedjük lefelé. Plusz nem tudom mekkora különbség vagy egy 80-s és egy 100-s úttal rendelkező teló között az én esetemben. Mert egy régi marzó Z2-t tudnék most venni, de szerintem a 80-s rugóút kevés lesz. Levegős, vagy inkább rugós villát keressek.

Választ előre is köszi.

Én levegőset vennék. Váz függő, hogy mekkora villa kell bele. Akkorát érdemes amekkora gyárilag is volt. Őszintén viszont a 80-100 különbség nem viselné meg egyik vázat sem. Rs duke/psylo/judy is jó lehet, de a marzo se rossz, sőt. A kérdés az, hogy mekkora a kereted amit rá szeretnél fordítani?

Kisgedus

Kisgedus

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Sziasztok.

Segítséget szeretnék kérni, teló vásárláshoz.

62 kiló vagyok szóval az lenne a lényeg, hogy olyan villa legyen ami alattam is mozog, mert eddig egy suntour villám volt, de az kész rémálom.

Még annyi probléma van a képletben, hogy V-fékes cucc kéne, így csak valami régebbi típus jöhet szóba. Erdei túrázgatásra használom elsősorban, de néha azért engedjük lefelé. Plusz nem tudom mekkora különbség vagy egy 80-s és egy 100-s úttal rendelkező teló között az én esetemben. Mert egy régi marzó Z2-t tudnék most venni, de szerintem a 80-s rugóút kevés lesz. Levegős, vagy inkább rugós villát keressek.

Választ előre is köszi.

útakadály

útakadály

vendég

• fórumtag
  • 29 posts

Sziasztok!

Köszi a féktisztítós választ bevált!

Észrevettem. hogy nagyobb fékezésnél recseg a teleszkóp, szerintem a nyaka. Valami vélemény?

x fusion velvet rl

Vorangee

Vorangee

újonc

• fórumtag
  • 15 posts
  • LocationBudapest

Tudnátok ajánlani pár olyan telót ami 1 1/8-os, a rugó útja megvan legalább 150mm, és nem átütőtengelyes?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Sziasztok!
Vettem egy x-fusion telot 2napja es ma szetkaptam. Lattam, hogy a lab belseje mintha koszos lenne. Hogyan tudnam kiszedni a koszt rendesen?
Brigeciol, etil-alkohol vagy valami mas? Rongy es uvegtisztito kombot en is ismerem de valami effektivebb kellene.
Koszonom!

Féktárcsa tisztító spray.

útakadály

útakadály

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Sziasztok!
Vettem egy x-fusion telot 2napja es ma szetkaptam. Lattam, hogy a lab belseje mintha koszos lenne. Hogyan tudnam kiszedni a koszt rendesen?
Brigeciol, etil-alkohol vagy valami mas? Rongy es uvegtisztito kombot en is ismerem de valami effektivebb kellene.
Koszonom!

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts

Sikerült megnézni, kipróbálni két leftyt hétvégén. Mindkettő "bóti" vázban volt, így egészen jól néznek ki (messziről). Az a-headhez szokott szemnek szokatlan az opi, meg a likas stucni is. :)

Az hogy az én vázamban hogyan mutatna (29-es, 12,5cm tapered fejcső), még nem igazán tudom elképzelni, de nyitva tartom a szemem. 

Jelenleg nagyon boldog vagyok a 75/-8°-os stucnival, illetve a fél centi hézagolóval a csapágy felett ez a kormány magasság mehetne a levesbe. :(

Spakli

Spakli

újonc

• fórumtag
  • 1 posts

Sziasztok! Segítség kellene! Van 1 Zokes Slam Air dupla vállas teleszkópom! a gond az lenne h a balos levegőpatronból 1 óra után elmegy a levegő (nyomás), fel szeretném újíttatni vagy cserélni! nekem mind 1 csak jó legyen! tudnátok ajánlani hozzá szervizt vagy alkatrész?! válaszokat előre köszönöm!

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

Ezek nélkül tudok azért élni.

Ami viszont most a kontra oldalra került, hogy kell még hozzá adapter, amivel nem Cannondale vázba is be lehet passzintani. Na azzal együtt már nem annyira fini a történet... :(

Nem olyan nagy dolog az adapter, ők egészen jót gyártanak: http://www.project32...dapter-main.php

Minden benne van a packban ami kellhet (hézagolók pl). A gond inkább az lehet, - persze bringa illetve a beállítás válogatja - hogy hosszabb lesz a nyaka a bringádnak. A 2 váll közötti távolság az adott, 137.7 mm (XL-es Leftyt ne vegyél, annak 163 mm). Persze egy mínuszos stucnival ez orvosolható. Nekem 29-es bringám van, a nyak alja és a sutcni alja között 120 mm a távolság. A Lefty esetében csak a két váll között van majdnem 140 mm, plusz a Lefty felső válla, arra még kellene a legvékonyabb hézagoló, és utána jön a stucni. Egyelőre csak ez tántorít el (pár hete nagyon jó ajánlattal volt egy 29-es Lefy eladó, nem volt fent 24 órát a hirdetés szerintem).    

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Ami viszont most a kontra oldalra került, hogy kell még hozzá adapter, amivel nem Cannondale vázba is be lehet passzintani. Na azzal együtt már nem annyira fini a történet... :(

Tudtommal pár éve lehet kapni 1.1/8-as nyakkal is. Én anno készíttettem hozzá "adaptert", amivel tudtam használni így, de lehet készen is kapni, ha nem eleve ilyet veszel.  

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts

Nincs V-fékes verzióban :) És a km. óra érzékelőjét is nehéz rögzíteni rá :)