Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Tataurfi

Tataurfi

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
helo. szeretnék venni egy uj telot aminek vastagabb a csöve mint ami most van. uj:1 1/8" a régi meg:1" (25,5cm). Ha veszek egy uj kormánycsapágyat az ugy megfelel? a vázam meg 14" vagy 16"-os caprine x-onlee.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
jatéleg.
dart bejövõs lehet. sõt, mostanság má 15-18 ért is veheted, ha jól szétnézel.

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Zsotti!
Dart. Kategóriájában a legjobb ár-érték arányú. Szerintem. Én J3-ast nyúzok, ami az említett villa elõdje. Persze megvannak a gyermekbetegségei, de ennyi zsetonért ezt el kell fogadni... Max megtanulsz telót szerelni. Mielõtt rákérdeznél a gyermekbetegségekre, elmondom, sok-sok oldallal ezelõtt elég részletesen leírtam. Na azt már tényleg keresd meg. (Tekintsd házi feladatnak. Csak, hogy gyakorold a fórum használatát.)
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Hát ezzel a válaszoddal letudtad azt a pár embert is aki szívesen választolt volna nekem...most olvashatok vissza 317 oldalt...
Gondoltam itt van olyan ember aki kapásból felsorol 5-6 típust ami engem érdekelne...Persze a legkönnyebb válasz h olvass vissza...

erre ment 4 nap ban.

eleg ido hogy megbaratkozz a szabalyokkal.

lehet velem szorakozni...

[nem kerunk reakciot - torolve lesznek]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
nem.
az elmúlt 10 oldalon is találsz infókat.
amúgy:
RS Tora, Manitou Black.
meg hány kg alá kellene, milyen nyakú telót fogad a vázad...? úgy tudom ahead.

használtan apróban olcsón jót ki lehet fogni.
amire kérdezz rá használt teló vételénél:
-mire, mennyit használták (km)
-hány kg alatt volt használva
-becsúszók állapota,
-mikor volt szervizelve, hol(otthon/szervizben)
-milyen hosszú a nyaka
-kotyogás, egyéb bajok?

Izomtéridõninja-geológus!

Zsotti

Zsotti

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

ilyen es ehhez hasonlo kerdesekre valaszoltunk jonehanyszor az elozo par oldalon

legyszives olvass vissza

Hát ezzel a válaszoddal letudtad azt a pár embert is aki szívesen választolt volna nekem...most olvashatok vissza 317 oldalt...
Gondoltam itt van olyan ember aki kapásból felsorol 5-6 típust ami engem érdekelne...Persze a legkönnyebb válasz h olvass vissza...

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 hozzászólás

Én is most vettem egy Tora 302-est, teljesen új elég darabosan mozog (igaz csak az elsõ pár cm) re remélem egy kis bejáratás után jobb lesz... ugye?! : :)
Egyébként tényleg nagyon masszív és nekem a sújával sincs gondom... elõtte volt egy Judy XC-m és nem sok külömbséget érzek a kettõ között.
A mozgása mellett még 1 "hibát" mondnék ...
hidegben autómata lockout :)
de ez a Judy-nál is +volt

Jó lesz az...öcsémnek is ilyen volt...most meg mint a vaj:)

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás

hát ez furi, nem elasztomeres villa és olajos kenés, csillapítás vagyon benne.

egy haveromnak szintén ilyen torája van, az hidegben is jó.

amúgy a városba járós gépemben egy 01' es judy cx van, és az is szépen mozog ebben a hidegben ;) persze a csillapítása belassult, de ennyi

az õ esetében is csak a csillapítás lassult be, de nemgyengén.
mondjuk még be sincs kopva, meg amint mondtátok, lehet, hogy kéne bele még egy kis kenõolaj. amúgy kezd jól mozogni
(az enyimét vette meg:))

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ilyen es ehhez hasonlo kerdesekre valaszoltunk jonehanyszor az elozo par oldalon

legyszives olvass vissza
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Zsotti

Zsotti

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Remélem jó helyre írok!
Szeretnék venni egy teleszkópot a bringámra (Caprine Highlander)...max 30e Ft-ot szánnék rá mivel a bringa 60-ba került anno, nem érné meg sokkal drágábba befektetni, legalábbis szerintem...amúgy is csak hobby szinten bringázok...

Azt szeretném kérdezni, hogy tudnátok-e ajánlani 20 és 30e Ft között telókat különbözõ gyártóktól? Amik jó minõségüeknek mondhatóak ebben az árkategóriában...Nagyon nem vagyok képben ezen a téren!

Köszönöm a segítséget!

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

hát ez furi, nem elasztomeres villa és olajos kenés, csillapítás vagyon benne.

egy haveromnak szintén ilyen torája van, az hidegben is jó.

amúgy a városba járós gépemben egy 01' es judy cx van, és az is szépen mozog ebben a hidegben ;) persze a csillapítása belassult, de ennyi

wolfgabor

wolfgabor

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Köszönöm Bögre!!!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

az erdekes

Bögre

Bögre

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás

Srácok!

A Recon Sl-ben nem tudja valaki melyik szárban van a távtartó?? Nagyobbra szeretném állitani a rugóútját.
A levegõs vagy az olajos,lock-outos szárban??

levegõs http://sram.com/_med...rvice Guide.pdf

wolfgabor

wolfgabor

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Srácok!

A Recon Sl-ben nem tudja valaki melyik szárban van a távtartó?? Nagyobbra szeretném állitani a rugóútját.
A levegõs vagy az olajos,lock-outos szárban??

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 hozzászólás
Én is most vettem egy Tora 302-est, teljesen új elég darabosan mozog (igaz csak az elsõ pár cm) re remélem egy kis bejáratás után jobb lesz... ugye?! : :)
Egyébként tényleg nagyon masszív és nekem a sújával sincs gondom... elõtte volt egy Judy XC-m és nem sok külömbséget érzek a kettõ között.
A mozgása mellett még 1 "hibát" mondnék ...

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Ok, köszi mindenkinek a válaszokat!:ok:
Akkor Tora lesz!

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
nekem is volt Torám. 302-es, u-turn. Csak ajánlani tudom, mert tényleg elfogadható ára van még újonnan is. Használtan is lehet jó darabokat venni. És nekem a mozgása is tetszik. A súlya...hát. Szerintem az sem vészes. És igen erõs. Szóval jó választás.:)

wolfgabor

wolfgabor

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
A tora szerintem is jó választás. Én a 302 u-turn-t használtam és nagyon massziv,jól mozgó darab.Én zúzósabb helyeken is nyúztam és nagyon jó volt. A súlya sem vészes,de nem egy xc bringába való szerintem.

Az ára sem vészes........

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

xian, kalaius: Köszi a választ!

Valójában olyan telót keresek, ami bírja a kisebb durvulást, meg a tárcsa sem csavarja, és nem kell folyamatosan karbantartásra pénzt költenem.
Abból indultam ki, hogy ha valami egyszerûbb, akkor kevesebb elromlós alkatrész van benne. :)
A Rock Shox Tora 302 az eddigi befutó, de gondoltam, ha van ennél igénytelenebb, akkor teszek egy próbát. A teló mozgása számomra csak annyira fontos, hogy a csuklóm, vállam, könyököm teljesen ép maradjon. A kényelem, és a sok beállítás nekem nem számít. :D

Nna, akkor a Tora tökéletes lesz. Mozog is, és erõs is. A 302-es az nem tudom, melyik pontosan, de nekem volt egy OEM darabom, 28x (286?289?) az tényleg csak a rugóelõfeszítést és a csillapításállítást tudta. De egy Marzo sem rossz választás, ahogy írták is.