Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Posted 2009. January 26. - 17:01
Posted 2009. January 25. - 20:17
Posted 2009. January 25. - 20:05
Dart. Kategóriájában a legjobb ár-érték arányú. Szerintem. Én J3-ast nyúzok, ami az említett villa elõdje. Persze megvannak a gyermekbetegségei, de ennyi zsetonért ezt el kell fogadni... Max megtanulsz telót szerelni. Mielõtt rákérdeznél a gyermekbetegségekre, elmondom, sok-sok oldallal ezelõtt elég részletesen leírtam. Na azt már tényleg keresd meg. (Tekintsd házi feladatnak. Csak, hogy gyakorold a fórum használatát.)
Durung forever!
Posted 2009. January 25. - 13:21
Hát ezzel a válaszoddal letudtad azt a pár embert is aki szívesen választolt volna nekem...most olvashatok vissza 317 oldalt...
Gondoltam itt van olyan ember aki kapásból felsorol 5-6 típust ami engem érdekelne...Persze a legkönnyebb válasz h olvass vissza...
erre ment 4 nap ban.
eleg ido hogy megbaratkozz a szabalyokkal.
lehet velem szorakozni...
[nem kerunk reakciot - torolve lesznek]
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. January 25. - 02:17
az elmúlt 10 oldalon is találsz infókat.
amúgy:
RS Tora, Manitou Black.
meg hány kg alá kellene, milyen nyakú telót fogad a vázad...? úgy tudom ahead.
használtan apróban olcsón jót ki lehet fogni.
amire kérdezz rá használt teló vételénél:
-mire, mennyit használták (km)
-hány kg alatt volt használva
-becsúszók állapota,
-mikor volt szervizelve, hol(otthon/szervizben)
-milyen hosszú a nyaka
-kotyogás, egyéb bajok?
Izomtéridõninja-geológus!
Posted 2009. January 25. - 01:53
Hát ezzel a válaszoddal letudtad azt a pár embert is aki szívesen választolt volna nekem...most olvashatok vissza 317 oldalt...ilyen es ehhez hasonlo kerdesekre valaszoltunk jonehanyszor az elozo par oldalon
legyszives olvass vissza
Gondoltam itt van olyan ember aki kapásból felsorol 5-6 típust ami engem érdekelne...Persze a legkönnyebb válasz h olvass vissza...
Posted 2009. January 25. - 00:49
Én is most vettem egy Tora 302-est, teljesen új elég darabosan mozog (igaz csak az elsõ pár cm) re remélem egy kis bejáratás után jobb lesz... ugye?! :
Egyébként tényleg nagyon masszív és nekem a sújával sincs gondom... elõtte volt egy Judy XC-m és nem sok külömbséget érzek a kettõ között.
A mozgása mellett még 1 "hibát" mondnék ...
hidegben autómata lockout
de ez a Judy-nál is +volt
Jó lesz az...öcsémnek is ilyen volt...most meg mint a vaj:)
Posted 2009. January 25. - 00:37
hát ez furi, nem elasztomeres villa és olajos kenés, csillapítás vagyon benne.
egy haveromnak szintén ilyen torája van, az hidegben is jó.
amúgy a városba járós gépemben egy 01' es judy cx van, és az is szépen mozog ebben a hidegben persze a csillapítása belassult, de ennyi
az õ esetében is csak a csillapítás lassult be, de nemgyengén.
mondjuk még be sincs kopva, meg amint mondtátok, lehet, hogy kéne bele még egy kis kenõolaj. amúgy kezd jól mozogni
(az enyimét vette meg:))
Posted 2009. January 25. - 00:33
legyszives olvass vissza
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. January 25. - 00:26
Remélem jó helyre írok!
Szeretnék venni egy teleszkópot a bringámra (Caprine Highlander)...max 30e Ft-ot szánnék rá mivel a bringa 60-ba került anno, nem érné meg sokkal drágábba befektetni, legalábbis szerintem...amúgy is csak hobby szinten bringázok...
Azt szeretném kérdezni, hogy tudnátok-e ajánlani 20 és 30e Ft között telókat különbözõ gyártóktól? Amik jó minõségüeknek mondhatóak ebben az árkategóriában...Nagyon nem vagyok képben ezen a téren!
Köszönöm a segítséget!
Posted 2009. January 19. - 00:36
hát ez furi, nem elasztomeres villa és olajos kenés, csillapítás vagyon benne.
egy haveromnak szintén ilyen torája van, az hidegben is jó.
amúgy a városba járós gépemben egy 01' es judy cx van, és az is szépen mozog ebben a hidegben persze a csillapítása belassult, de ennyi
Posted 2009. January 18. - 20:40
Posted 2009. January 18. - 20:28
Posted 2009. January 18. - 17:36
Srácok!
A Recon Sl-ben nem tudja valaki melyik szárban van a távtartó?? Nagyobbra szeretném állitani a rugóútját.
A levegõs vagy az olajos,lock-outos szárban??
levegõs http://sram.com/_med...rvice Guide.pdf
Posted 2009. January 18. - 17:16
A Recon Sl-ben nem tudja valaki melyik szárban van a távtartó?? Nagyobbra szeretném állitani a rugóútját.
A levegõs vagy az olajos,lock-outos szárban??
Posted 2009. January 18. - 16:29
Egyébként tényleg nagyon masszív és nekem a sújával sincs gondom... elõtte volt egy Judy XC-m és nem sok külömbséget érzek a kettõ között.
A mozgása mellett még 1 "hibát" mondnék ...
Posted 2009. January 16. - 12:23
Posted 2009. January 16. - 01:10
Posted 2009. January 16. - 01:03
Az ára sem vészes........
Posted 2009. January 15. - 18:50
xian, kalaius: Köszi a választ!
Valójában olyan telót keresek, ami bírja a kisebb durvulást, meg a tárcsa sem csavarja, és nem kell folyamatosan karbantartásra pénzt költenem.
Abból indultam ki, hogy ha valami egyszerûbb, akkor kevesebb elromlós alkatrész van benne.
A Rock Shox Tora 302 az eddigi befutó, de gondoltam, ha van ennél igénytelenebb, akkor teszek egy próbát. A teló mozgása számomra csak annyira fontos, hogy a csuklóm, vállam, könyököm teljesen ép maradjon. A kényelem, és a sok beállítás nekem nem számít.
Nna, akkor a Tora tökéletes lesz. Mozog is, és erõs is. A 302-es az nem tudom, melyik pontosan, de nekem volt egy OEM darabom, 28x (286?289?) az tényleg csak a rugóelõfeszítést és a csillapításállítást tudta. De egy Marzo sem rossz választás, ahogy írták is.