Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
lassan pedig nem artana

tesztek
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
hja ez kicsit nagy :/

meg valahogy én még nem barátkoztam meg a gondolattal, hogy a suntour az jó is lehet :)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

sr durolux dual air 140-180mm, 2.6kg

ezzel semmi gond nincs, csak a reignbe és a specibe is sok a 180, a 140nel meg nem fogunk könnyebben mászni,mivel most is akkora a pike. esetleg vehetünk 55-ös marzot is, ami ugyanúgy drága, de legalább szar is

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Posted Image

dual air 140-180mm, 2.6kg
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

nem leszek bépén, és anyagilag sem vagyok a toppon :/

de maradjunk ON
lyrik mér ilyen rohadt drága? van olyan jó mint egy fox36?
jó lenne egy 100-160 állítható utas villa ami nem 150nél kezdõdik...

álmodj királylány. én is ezen rágódom, mióta megvan az enduro. asszem marad a pike neked is. lehetõségek kb: 36 talas, lyrik 2step, wotan. és itt vége. lyrik egyébkét elég jó, van rajta egy kvázi lock funkció is, ha az összeültetés nem elég. kesztyûben is elég jól kezelhetõ a dolog.
nixon it-t sírom vissza eléggé. meglenne kb 140bõl itthon, ócó, jó, jól is néz ki, csak kicsit csirke a 32-es becsúszókkal. viszont könnyebb, minta levegõs pike-om.
egyébként kérdésedre: szerintem van olyan jó, én inkább lyriket vennék 36 helyett.persze csak ha olcsóbb.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
nem leszek bépén, és anyagilag sem vagyok a toppon :/

de maradjunk ON
lyrik mér ilyen rohadt drága? van olyan jó mint egy fox36?
jó lenne egy 100-160 állítható utas villa ami nem 150nél kezdõdik...

374Lon

374Lon

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás

van olyan hogy "olcsó online boltok" topik ;)

thx matt. szombaton jössz polyphoniára?

That's all folks!

160 mm-es Avid tárcsa eladó

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
van olyan hogy "olcsó online boltok" topik ;)

374Lon

374Lon

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás
vki tudna külföldi oldalt ahonnan lehet telókat rendelni? esetleg nem akar vki közösen rendelni, h a szállítási díj kevesebb legyen?

That's all folks!

160 mm-es Avid tárcsa eladó

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Az elõzõ teló alján lévõ kúpos gyûrût azt átraktam és ugyanúgy felraktam az újra. Teljesen az aljára. Nekem inkább felül nem stimmel valami, mintha a felsõ csapágynál lévõ két mûanyag gyûrût nem tudtam volna visszarakni a helyére. Szerintem ezeknek kellene központosítani a villa nyakcsövét. A Belsõ mûanyag karika kicsit fenntebb van mint kéne és sehogy sem tudtam beljebb nyomni. Ezáltal a stucni meg a csapágy között van egy kisebb hézag. Ez lehet a baj? Amúgy A-head-es, TFS500-as vázról van szó.
Elõre is köszi a segítséget...

Igen, valószínûleg ez a baj. Ha rendesen összeraktad és meghúztad a felsõ az egész rendszert összehúzó csavart akkor passz. Esetleg hosszú a villanyak és emiatt nem tudod összehúzni, ebben az esetben kell egy távtartó/alátét a stucni alá vagy fölé.

A sebesség mindent megold.

snail1981

snail1981

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Az elõzõ teló alján lévõ kúpos gyûrût azt átraktam és ugyanúgy felraktam az újra. Teljesen az aljára. Nekem inkább felül nem stimmel valami, mintha a felsõ csapágynál lévõ két mûanyag gyûrût nem tudtam volna visszarakni a helyére. Szerintem ezeknek kellene központosítani a villa nyakcsövét. A Belsõ mûanyag karika kicsit fenntebb van mint kéne és sehogy sem tudtam beljebb nyomni. Ezáltal a stucni meg a csapágy között van egy kisebb hézag. Ez lehet a baj? Amúgy A-head-es, TFS500-as vázról van szó.
Elõre is köszi a segítséget...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.270 hozzászólás
Mjanié a pont

tiszta Mg esetén elég furcsa dolgok történnének egy használatban lévõ telóval, pl egy kis festék sérülés után
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
jani sztem arra utalt h nem rakta at a gyurut

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
vagy ha a-heades, akkor nem feszítetted meg rendesen a stucnit(felül, az ott lévõ csavarral).
Esetleg amit MJani is írt, az a gyûrû nincs eléggé ráhúzva a telóra.

szerintem is inkább ötvözet, mert a tiszta mg azért elég puha, nem?
nekem a manitout azért nem tudták megcsinálni, mert hegesztés közben elporzott, vagy mit csinált az anyag

Izomtéridõninja-geológus!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Végülis milyen anyagból van a teleszkópok lába? Mindenki azt mondja magnézium, de az nem tûnik túl hihetõnek, magas magnézium tartalmú aluminium ötvezet már hihetõbbnek hangzik.

Sziasztok!
Adódott gy kis problémám. Ma teleszkópot cseréltem, hozzáteszem még sosem csináltam. Elõzõ telóról átraktam a kormány csapágyat majd összeraktam mindent ugyanúgy ahogy volt. Összerakott állapotban mintha lenne egy kis kotyogása a villa nyaknak a vázhoz képest. Kb. 1 mm-re tippelem. Ez normális? Esetleg elrontottam valamit? Új kormánycsapágyt kellett volna berakni? Ha tudtok segítsetek. Elõre is köszi...

Lefeszegettél egy kúpos gyûrût az elõzõ telóról? Ahead-es kormánycsapágyad van?

A sebesség mindent megold.

snail1981

snail1981

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Sziasztok!
Adódott gy kis problémám. Ma teleszkópot cseréltem, hozzáteszem még sosem csináltam. Elõzõ telóról átraktam a kormány csapágyat majd összeraktam mindent ugyanúgy ahogy volt. Összerakott állapotban mintha lenne egy kis kotyogása a villa nyaknak a vázhoz képest. Kb. 1 mm-re tippelem. Ez normális? Esetleg elrontottam valamit? Új kormánycsapágyt kellett volna berakni? Ha tudtok segítsetek. Elõre is köszi...

Tomty

Tomty

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Ja, közben olvastam már.
Lehet, csak iszonyat szívás már az alu is.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
magnéziumot nem hegesztünk;)

Tomty

Tomty

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás

helló!

valaki megtudná mondani, hogy egy normáltengelyes teleszkópot aluminium hegesztõvel korrekten heggesztetek mert letört a lábon a tengelybefogóból egy darab, akkor mennyire lesz tartós és ugyanúgy lehet használni mint elõtte vagy gyengébben?
esetleg van esély rá, hogy megint eltörik?
Fontos a kérdés, úgyhogy a válaszokat megköszönném.

üdv

A heggesztés, ha rendesen van emgcsinálva mindig erõsebb, mint maga az anyag, ami össze lett hegegsztve. Viszont a hõterhelés hatására gyengül az anyag a heggesztés környékén, ami annyit tesz, hogy deformálódik, alu esetében ridegebb lesz és esetenként könnyebben törik, de nem 100%, hogy ez bekövetkezik függ ez a használattól. Ha nem drága a teló, akkor vegyél egy újat, vagy egy másik telót alaktrésznek és rakj össze a kettõbõl egyet, ha meg nem extrém a felhasználás módja, akkor szerintem vállalható a dolog.

miklos13

miklos13

újonc

• fórumtag
  • 9 hozzászólás

hát akkor az apróhirdetõ felé kell nézelõdnöd, mert 30-ért normális villát nem igazán kapni. modom ezt ugy, hogy mi is forgalmazunk 24900-as RST Gila TNL-t ami egy ideig biztos jobb is lenne, mint a mostani mozo-d, de hosszu távon nem ajánlom. inkább egy jól karbantartott használt manitou vagy rockshox.

Ok, kösz! Akkor beleásom magam az aprókba!