Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Posted 2009. March 15. - 19:38
Posted 2009. March 15. - 19:19
szia
elõbb utóbb megeszi a szimeringet!
nekem is volt ilyen problémám a 66al,eldõlt,és leverte a beton!
4000ftért megjavította egy munkahengerekkel foglalkozó szaki balatonfüreden!olyan lett mintha új lenne,csak ott kicsit mattabb lett a felület!
azóta is mûködik,nem ereszti az olajat!
próbálkozz olyan helyek ahol foglalkoznak hidraulikával,munkahengerekkel,meg tudják csinálni!
2 kérdés;
tudsz lõni fotót az eredményrõl?
nem emlékszel, mi volt az eljárás neve, lényege?
Posted 2009. March 15. - 18:40
A nyelvtan ahhoz szükséges, hogy el tudd olvasni a "mindenrejócsodaszer" összetevõit. A kémia pedig ahhoz, hogy tudd mit mûvelhet a szimmeringel a 63%-os petróleum tartalom. (Láncot mosni ideális, csak arra meg drága.)
Nos igen, a gumikesztyût a petróleum kb 3 óra alatt teljesen elnyújtotta úgymond 'elolvadt'. Mit tesz akkor a szimmeringgel.
(Gumikesztyûben jobb láncot tisztítani, mivel a petróleum nem tesz jót a bõrnek.)
Szerintem.
Posted 2009. March 15. - 18:00
Hát... Olajat lehet. Vannak akik nem preferálják, de én még nem bántam meg, hogy idõnként kezelgetem a becsúszót. De csak olajjal, vékonyan. Talán még teflonspray-vel lehet próbálkozni.Néha rá szoktam fújni alapos törlés után WD40 nevû olajat, és akkor szépen mozog.
Szóval ilyen telóknál ajánlott néha ráfújni vmi NAGYON finom olajat!
Ami neked fontosabb lenne, az inkább egy alapos takarítás és újra zsírzás. Nem bonyolult.
WD-40! Felhívnám figyelmedet két fontos tantárgyra az általános iskolából. Magyar nyelvtan és kémia. A nyelvtan ahhoz szükséges, hogy el tudd olvasni a "mindenrejócsodaszer" összetevõit. A kémia pedig ahhoz, hogy tudd mit mûvelhet a szimmeringel a 63%-os petróleum tartalom. (Láncot mosni ideális, csak arra meg drága.)
Durung forever!
Posted 2009. March 15. - 11:02
oda könnyen átmegyek és ha tényleg ügyes...
elõre is köszi
Posted 2009. March 15. - 11:00
ha megsérült a telóm becsúszója az nagy gáz, mennyire rongálja a szimeringet, porlehúzót...?
nekiesett a bicóm egy beton párkánynak, nagyon sekélyek a sérülések és elég picik is, viszont ahogy az alu megsérült úgy egy picit kiáll a forgács a becsúszó felszínébõl...ha azt nagyon óvatosan vízpapírral eltüntetem az gáz vagy akkor jobb lesz vagy szarjam le az egészet...????
szia
elõbb utóbb megeszi a szimeringet!
nekem is volt ilyen problémám a 66al,eldõlt,és leverte a beton!
4000ftért megjavította egy munkahengerekkel foglalkozó szaki balatonfüreden!olyan lett mintha új lenne,csak ott kicsit mattabb lett a felület!
azóta is mûködik,nem ereszti az olajat!
próbálkozz olyan helyek ahol foglalkoznak hidraulikával,munkahengerekkel,meg tudják csinálni!
Posted 2009. March 15. - 10:55
nekiesett a bicóm egy beton párkánynak, nagyon sekélyek a sérülések és elég picik is, viszont ahogy az alu megsérült úgy egy picit kiáll a forgács a becsúszó felszínébõl...ha azt nagyon óvatosan vízpapírral eltüntetem az gáz vagy akkor jobb lesz vagy szarjam le az egészet...????
Posted 2009. March 15. - 09:10
Néha rá szoktam fújni alapos törlés után WD40 nevû olajat, és akkor szépen mozog. Az egyik haveromnak 100 mm-es volt, és az elrepedt. Õ dirtre használta. Én csak hegyi bringázásra használom, az enyém 80mm, bár ezt nem rugózza ki.
Na, asszem enyi okosság elég is volt :-)
Szóval ilyen telóknál ajánlott néha ráfújni vmi NAGYON finom olajat!
Posted 2009. March 13. - 19:15
honlap mesélek milyen volt
ma ugráltam pár 15-20as lépcsõsort villálval elõszor érkezve..alakul ez..
na kb 185ml pont jó
jeah
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Posted 2009. March 13. - 01:25
ma ugráltam pár 15-20as lépcsõsort villálval elõszor érkezve..alakul ez..
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
Posted 2009. March 12. - 23:40
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. March 12. - 22:25
A hozzászólásból nekem az jött le hogy ahogy engedtél le belõle javult csak nem sokat. R-go keveset engedtél le.
Szerintem.
Pl: most van benne 200ml. Legyen benne 150ml. Amennyiben így már túl puha megvan a hiba ha így is kemény akkor meg kellene nézni az átfolyó szelepet nincs e eldugulva. (Azért írtam mert ha jól tudom nyílt olajfürdõs).
Posted 2009. March 12. - 22:12
De csak úgy a "móka" kedvéért próbáld meg a régi modell alacsonyabb olajszint értékeivel!
Posted 2009. March 12. - 22:08
mindkét szárból kiszivtam 15-15ml..most majdnem csak 200 van szárankét..és nem sokat javult..
szal a villa szar.. vagy nem tudom
Köszöönm a segitséget..de én feladtam:D
rugó gyári én 87 kiló vagyok
levegõ semmi nincs benne
elvileg nem volt,szétszedve minden normálnak tûûnik
egy elõfeszitos kis alátét volt,azt kiszedtem..
szal akármenyire is fáj ezt leirni ..feladtam:D
u.i.: eladó super t villa
Posted 2009. March 12. - 21:22
Olajszint szempontjából akár lényegtelennek is vehetjük, hogy 17cm vagy 18,5cm, mert amíg 17-t mozgott, volt belõle 170-175ml és 240-245ml olajszintes megoldás is.
Amennyiben nem mozogja ki az útját:
- vagy túl sok olaj
- vagy túl kemény rugó
- vagy túl sok levegõ (esetedben ez kizárva:))
- esetleg túl nagy rugó elõfeszítés (nem tudom, hogy a Super-T-nél ez mechanikus vagy levegõs)
Ezeket mind ellenõriztétek (esetleg nem volt korábban megberhelve a villa belseje)?
Posted 2009. March 12. - 20:01
de vegyuk ugy h nem szoltam semmit
az egyik 17cm mozog a másik 18,5 ot stb...
Posted 2009. March 12. - 14:13
Nem szeretnék k***a okosnak tûnni, de korábban választ kaptál a dologra: http://forum.bikemag...&postcount=6433továbra sem mozogja ki az utat a supert nem tudom meniyre lehet olajból kevesebbet tölteni..most a 265 helyett van 250\szár..valami ötlet?
kivettem egy távtartót is,de igy is csak 8-10 cm mozog ki a 18bol..
ötlet?!
és ha megnézted volna a 2002-s évet, tudnád, hogy 170-175ml kell bele súlytól függõen.
http://www.marzocchi...Sito=mtb&Y=2002
Posted 2009. March 12. - 13:40
kivettem egy távtartót is,de igy is csak 8-10 cm mozog ki a 18bol..
ötlet?!
Posted 2009. March 11. - 02:01
csak a sok "szartúr" után nehéz elfogadni .) de örülök, hogy bõvül a kínálat, fokozódik a verseny.