Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Írta 2009. április 05. - 13:18
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. április 05. - 13:06
van egy 2003 as boxxerem, köpi az olajat mint a rák, tavaj õsszel cseréltem benne szimeringet, igaz h nem a gyárit raktam bele hanem bementem autós boltba és vettem ugyan olyan számozásút, de úgy tûnt mûködik, errre most megin dõl az olaj belõle. van olyan szervíz bp-n ahol értelmesenm meg tudják csinálni? ha igen akk lécci küldjétek már el a címét erre a címre. greg20@citromail.hu
Az olyan megoldások mint pl h vegyek új villát vagy h hajítsam ki és a hasoonló kategóriák nem érdekelnek, kizálólag értelmes reális megoldások érdeklenének.
A válaszokat elõre is köszönöm!!!
Az udvariasság annyit ér mint matekban a 0, de mindenhol értéket k]épvisel.
Írta 2009. április 05. - 07:37
Nem tettél fel semmilyen kérdést, akkor mit köszönsz?Van egy Fox Vanilla R telóm és a jobb szárban a szimering mellett tolja el az olajat. Remélem csak szimering csere kell neki más nem. Ill a 2005 és a 2007-es telók szimeringjei remélem megegyeznek
Köszi a helpet.
Egyébként jellegzetes hiba a "rókánál." Szimmering/lehúzó évek óta azonos - van 32-36-40, oszt jónapot.
Írta 2009. április 04. - 23:21
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy egy 16"-os (168cm vagyok) vázhoz, milyen 80mm-es vagy 100mm-es teleszkópot vegyek, ami nem bovli de még nem horrorisztikus az ára. Rock Shox-ból vagy Manitouból ha tudna valaki esetleg.
Fehér színben lenne jó igazán, mivel a váz nagy része is fehér.
Itt a váz.http://cgi.ebay.de/C...bayphotohosting
Köszönöm a segítséget.
javaslom a fehér Torát (az 1ik kedvencem) nem olyan drága(bár a fehér színt is + kell fizetni) erõs és szépen mozog
csak ne olyat vegyél mint az enyém
de szerintem ez a legjobb választás 1 ilyen vázhoz (egyébként nagyon tetszik) hogyha tényleg nem akarsz nagyon sokat rászánni
vagy neked mi a "nem horrorisztikus" ár?
Írta 2009. április 04. - 21:17
Köszi a helpet.
Írta 2009. április 04. - 20:07
Köszönöm a válaszokat és a fõleg a képet
még 1szer bocs
Írta 2009. április 04. - 17:27
Írta 2009. április 04. - 17:26
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy egy 16"-os (168cm vagyok) vázhoz, milyen 80mm-es vagy 100mm-es teleszkópot vegyek, ami nem bovli de még nem horrorisztikus az ára. Rock Shox-ból vagy Manitouból ha tudna valaki esetleg.
Fehér színben lenne jó igazán, mivel a váz nagy része is fehér.
Itt a váz.http://cgi.ebay.de/C...bayphotohosting
Köszönöm a segítséget.
Írta 2009. április 04. - 10:34
Írta 2009. április 04. - 10:07
Nyílt olajfürdõre szerintem itt rá tudsz keresni.
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2009. április 04. - 09:41
Nekem van egy Suntour Duro D-m. MÉg nincs egy hetes. És ki-be rugózáskor szuszog. Ez normális?
Meg azt szeretném kérdezni, hogy elvileg mintkét oldalon van spirálrugó benne, és a joboldalon meg nyílt olajfürdõ. Na most a két szár tetején van állítócsavar. Minkettõvel a rugó keménységét álíítom, vagy a jobboldalival mást is? Mivan ha különbözõ szintekre van beállítva a két szár?? A nyílt olajfürdõ konkrétan mit jelen? Ken meg csillapít is?
(Bocs a sok kérdésért, de eddig csak iylen 7éves telóval nyomultam amin semmit nem lehetett állítani.)
Írta 2009. április 03. - 20:38
Írta 2009. április 03. - 20:34
Írta 2009. április 03. - 20:26
de akkor nem zaklatlak titeket. Bocs ha zavartam. na mind1
inkább szétszedem az egészet kitakarítom és majd lesz valahogy mert az mindig van valahogy valami...
Írta 2009. április 03. - 18:21
Szerinted a rugó oldalon hogy megy a kenés? Olajjal, amit alul töltesz be. Egész pontosan 20ml-t. A másik oldalra meg 15ml megy. Kicsit vennéd a fáradságot és megkeresnéd a SRAM oldalán a szükséges manual-t meg a "Technical information" táblázatot és nem bombáznál minket zöldségekkel. Ha már kicsavartad azt a két csavart, akkor végezz tisztességes munkát! Húzz széd a lábakat egy kicsit, majd ha kifolyt az olaj, told vissza és utána töltsd be a megfelelõ mennyiségû olajat, és rögzítsd a csavarokat!mondom hogy nem csináltam vele mást csak ki és be csavartam a 2 csavart és ennyi, értelme az volt hogy 1 hétig nagyon szépen mozgott de miután hazajöttünk a hegyekbõl ismét nem akar mocorogni...
akkor ha kiszedem a 2 csavart aztán nyomogatom a telót hogy jöjjön ki az olaj? mert szerintem a rugó oldaliból semmi nem fog jönni mer az totál zártnak tûnik.
teljesen kétségbe vagyok esve!! :cry:
Írta 2009. április 03. - 12:10
akkor ha kiszedem a 2 csavart aztán nyomogatom a telót hogy jöjjön ki az olaj? mert szerintem a rugó oldaliból semmi nem fog jönni mer az totál zártnak tûnik.
teljesen kétségbe vagyok esve!! :cry:
Írta 2009. április 03. - 11:46
csavard ki a csavarokat, huzd le a labat felig, folyasd ki belole a regit es toltsel bele ujat, pontos erteket nem tudok de kb 16 ml kellhet bele, ha ez megvan, akkor nagy valoszinuseggel jobban fog mozogni. a Legtutibb persze a teljesz szetszedes osszerakas lenne. Sram oldalan pontos es jol hasznalhato service manual van, vagy szakszerviz. A szimmeringnek semmikepp nem tesz jot, ha kenes nelkul hasznalod.
Írta 2009. április 03. - 11:40
az égvilágon semmit nem csináltam csak ki és becsavartam a csavarokat
most töltöttem be 1 kis olajat de csak a csill. oldali szárba mert a másikba nem tudom hogy kell... de jobb oldali szár szépen beszívta azt a kis olajat. most fejjel lefele van : azt hallottam így kell hagyni 1 ideig
Írta 2009. április 03. - 11:22
A sebesség mindent megold.
Írta 2009. április 03. - 11:20
de ha tényleg nem tettél olajat az aljába, akkor azt jobb ha mielõbb pótolod, ha még sokáig szeretnéd használni