Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
irj sala-nak egy privatot majd o rendberakja.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Greg21

Greg21

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
hali!
van egy 2003 as boxxerem, köpi az olajat mint a rák, tavaj õsszel cseréltem benne szimeringet, igaz h nem a gyárit raktam bele hanem bementem autós boltba és vettem ugyan olyan számozásút, de úgy tûnt mûködik, errre most megin dõl az olaj belõle. van olyan szervíz bp-n ahol értelmesenm meg tudják csinálni? ha igen akk lécci küldjétek már el a címét erre a címre. greg20@citromail.hu

Az olyan megoldások mint pl h vegyek új villát vagy h hajítsam ki és a hasoonló kategóriák nem érdekelnek, kizálólag értelmes reális megoldások érdeklenének.
A válaszokat elõre is köszönöm!!!
A Dög!!
Az udvariasság annyit ér mint matekban a 0, de mindenhol értéket k]épvisel.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Van egy Fox Vanilla R telóm és a jobb szárban a szimering mellett tolja el az olajat. Remélem csak szimering csere kell neki más nem. Ill a 2005 és a 2007-es telók szimeringjei remélem megegyeznek :D

Köszi a helpet.

Nem tettél fel semmilyen kérdést, akkor mit köszönsz?:D
Egyébként jellegzetes hiba a "rókánál." Szimmering/lehúzó évek óta azonos - van 32-36-40, oszt jónapot.:)

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts

Sziasztok!

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy egy 16"-os (168cm vagyok) vázhoz, milyen 80mm-es vagy 100mm-es teleszkópot vegyek, ami nem bovli de még nem horrorisztikus az ára. Rock Shox-ból vagy Manitouból ha tudna valaki esetleg.
Fehér színben lenne jó igazán, mivel a váz nagy része is fehér.
Itt a váz.http://cgi.ebay.de/C...bayphotohosting

Köszönöm a segítséget.

javaslom a fehér Torát (az 1ik kedvencem) nem olyan drága(bár a fehér színt is + kell fizetni) erõs és szépen mozog
csak ne olyat vegyél mint az enyém :D
de szerintem ez a legjobb választás 1 ilyen vázhoz (egyébként nagyon tetszik) hogyha tényleg nem akarsz nagyon sokat rászánni :)
vagy neked mi a "nem horrorisztikus" ár?
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 posts
Van egy Fox Vanilla R telóm és a jobb szárban a szimering mellett tolja el az olajat. Remélem csak szimering csere kell neki más nem. Ill a 2005 és a 2007-es telók szimeringjei remélem megegyeznek :D

Köszi a helpet.

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
bocs mindenkitõl ha kicsit "durca" :D voltam de idegesített a tora is meg még más is de mind1
Köszönöm a válaszokat és a fõleg a képet :)
még 1szer bocs
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
RS Tora/Recon, Manitou R7/Minute

wmarci

wmarci

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Sziasztok!

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy egy 16"-os (168cm vagyok) vázhoz, milyen 80mm-es vagy 100mm-es teleszkópot vegyek, ami nem bovli de még nem horrorisztikus az ára. Rock Shox-ból vagy Manitouból ha tudna valaki esetleg.
Fehér színben lenne jó igazán, mivel a váz nagy része is fehér.
Itt a váz.http://cgi.ebay.de/C...bayphotohosting

Köszönöm a segítséget.

Adammer

Adammer

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Kösz, megtaláltam. Máskor elõbb keresek.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
A szuszogás normális.

Nyílt olajfürdõre szerintem itt rá tudsz keresni.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Adammer

Adammer

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
HAli!
Nekem van egy Suntour Duro D-m. MÉg nincs egy hetes. És ki-be rugózáskor szuszog. Ez normális?
Meg azt szeretném kérdezni, hogy elvileg mintkét oldalon van spirálrugó benne, és a joboldalon meg nyílt olajfürdõ. Na most a két szár tetején van állítócsavar. Minkettõvel a rugó keménységét álíítom, vagy a jobboldalival mást is? Mivan ha különbözõ szintekre van beállítva a két szár?? A nyílt olajfürdõ konkrétan mit jelen? Ken meg csillapít is?
(Bocs a sok kérdésért, de eddig csak iylen 7éves telóval nyomultam amin semmit nem lehetett állítani.)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
[attach]629[/attach]

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
ezek utan javasolom, hogy vidd szakemberhez.

----

FÁJVÓ

----

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
néztem hogy hogyan kell de az nem ugyan mert az ami ott van az U-turnos,és az más
de akkor nem zaklatlak titeket. Bocs ha zavartam. na mind1
inkább szétszedem az egészet kitakarítom és majd lesz valahogy mert az mindig van valahogy valami...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

mondom hogy nem csináltam vele mást csak ki és be csavartam a 2 csavart és ennyi, értelme az volt hogy 1 hétig nagyon szépen mozgott :) de miután hazajöttünk a hegyekbõl ismét nem akar mocorogni...
akkor ha kiszedem a 2 csavart aztán nyomogatom a telót hogy jöjjön ki az olaj? mert szerintem a rugó oldaliból semmi nem fog jönni mer az totál zártnak tûnik.
teljesen kétségbe vagyok esve!! :cry:
:D

Szerinted a rugó oldalon hogy megy a kenés? Olajjal, amit alul töltesz be. Egész pontosan 20ml-t. A másik oldalra meg 15ml megy. Kicsit vennéd a fáradságot és megkeresnéd a SRAM oldalán a szükséges manual-t meg a "Technical information" táblázatot és nem bombáznál minket zöldségekkel.:) Ha már kicsavartad azt a két csavart, akkor végezz tisztességes munkát! Húzz széd a lábakat egy kicsit, majd ha kifolyt az olaj, told vissza és utána töltsd be a megfelelõ mennyiségû olajat, és rögzítsd a csavarokat!

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
mondom hogy nem csináltam vele mást csak ki és be csavartam a 2 csavart és ennyi, értelme az volt hogy 1 hétig nagyon szépen mozgott :) de miután hazajöttünk a hegyekbõl ismét nem akar mocorogni...
akkor ha kiszedem a 2 csavart aztán nyomogatom a telót hogy jöjjön ki az olaj? mert szerintem a rugó oldaliból semmi nem fog jönni mer az totál zártnak tûnik.
teljesen kétségbe vagyok esve!! :cry:
:D

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
es ennek mi ertelme volt? :)
csavard ki a csavarokat, huzd le a labat felig, folyasd ki belole a regit es toltsel bele ujat, pontos erteket nem tudok de kb 16 ml kellhet bele, ha ez megvan, akkor nagy valoszinuseggel jobban fog mozogni. a Legtutibb persze a teljesz szetszedes osszerakas lenne. Sram oldalan pontos es jol hasznalhato service manual van, vagy szakszerviz. A szimmeringnek semmikepp nem tesz jot, ha kenes nelkul hasznalod.

----

FÁJVÓ

----

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
pontosan :)

az égvilágon semmit nem csináltam csak ki és becsavartam a csavarokat

most töltöttem be 1 kis olajat de csak a csill. oldali szárba mert a másikba nem tudom hogy kell... :) de jobb oldali szár szépen beszívta azt a kis olajat. most fejjel lefele van : azt hallottam így kell hagyni 1 ideig

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Szerintem nem húzta szét, olyan mintha nem csinált volna semmit.

A sebesség mindent megold.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
ezt én se értem.

de ha tényleg nem tettél olajat az aljába, akkor azt jobb ha mielõbb pótolod, ha még sokáig szeretnéd használni