Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!

A foglakozik vele, az mit jelent konkrétabban? Forgalmazza, vagy olcsóbban hozzájout:), vagy nagy tételben rendel és olcsó a szállítás? Nekem egy Marzo 30mm-es készletre lenne szükségem(meg egy jó kis chunky red markoltara:). (Van egy barátom aki meg tudná hozni, de õ csak május végén hozná haza, nekem meg darabokban van a teló...ugyh gyorsan kéne.)
Van valami tapasztalat róla esetleg?

válaszotokat elõre is köszönöm!

ádám

Kérdezd meg tõlük privátban.
Tapasztalatokat meg itt a fórumban találsz.

A sebesség mindent megold.

porpi007

porpi007

vendég

• fórumtag
  • 21 posts

Itthon Sala és Valeria Victrix foglalkozik vele, egyébként meg www.enduroforkseals.com

Sziasztok!

A foglakozik vele, az mit jelent konkrétabban? Forgalmazza, vagy olcsóbban hozzájout:), vagy nagy tételben rendel és olcsó a szállítás? Nekem egy Marzo 30mm-es készletre lenne szükségem(meg egy jó kis chunky red markoltara:). (Van egy barátom aki meg tudná hozni, de õ csak május végén hozná haza, nekem meg darabokban van a teló...ugyh gyorsan kéne.)
Van valami tapasztalat róla esetleg?

válaszotokat elõre is köszönöm!

ádám

Balias

Balias

vendég

• fórumtag
  • 42 posts
Kösz a választ!:)
Úgy tûnik valahogy 100-as lesz a villából

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Ha már a Toránál tartunk: van egy Rock Shox Tora teleszkópom teljesen rendeben mûködik, csak az a baj vele, hogy a becsúszószárak hosszát nem lehet változtatni ( nem U-Turn ), ami pedig annyit jelent, hogy van 130 mm rugóutam egy Merida TFS 900 vázhoz ( idei, ami ugyebár 100 mm hez van idealizálva) és a legnagyobb bajom az, hogy a derekam néha egy kicsit megsínyli a biciklizést.
A kérdésem az, hogy ez a kényelmetlen állapot lehet-e a teleszkóp mérete (rugóút) miatt, vagy sem?
A nyereg magasságát bárhogy állítottam nem lett kényelmesebb a derekam számára.

Stucni hossza, emelkedése, kormány szélessége és emelkedése (ha nem egyenes), nyereg dõlésének változtatása vagy cseréje, de lehet akár a merev váz a maga valójában is az oka. Mindezektõl függetlenül, hosszú távon nem egészséges a váznak a hosszabb teleszkóp út.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
hiaba veszed le 100mm-re [szetszedve, tavtartokat berakva mukodik a dolog] a derekadon nem fog segiteni
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Balias

Balias

vendég

• fórumtag
  • 42 posts
Ha már a Toránál tartunk: van egy Rock Shox Tora teleszkópom teljesen rendeben mûködik, csak az a baj vele, hogy a becsúszószárak hosszát nem lehet változtatni ( nem U-Turn ), ami pedig annyit jelent, hogy van 130 mm rugóutam egy Merida TFS 900 vázhoz ( idei, ami ugyebár 100 mm hez van idealizálva) és a legnagyobb bajom az, hogy a derekam néha egy kicsit megsínyli a biciklizést.
A kérdésem az, hogy ez a kényelmetlen állapot lehet-e a teleszkóp mérete (rugóút) miatt, vagy sem?
A nyereg magasságát bárhogy állítottam nem lett kényelmesebb a derekam számára.

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
attól függ hány kg vagy és hogy mire és milyen fékkel használod.
de inkább ne egyél :D de legyen 1 normális telód pl: Tora
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Dartot ne, max. lánybicóba. Nagyon nyeklik.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
vagy ha találsz az apróban Manitou Blacket szép állapotban, akkor általában az is 20e környékén szokott lenni. múltkor láttam 15e-ért, csak a súlyom miatt nem mertem megvenni...
viszont nagyon figyelj oda ha olyat veszel, hogy a becsúszó egy kicsit se legyen megkopva. kicsit se!
ja, meg a tárcsakonzol menetére is érdemes odafigyelni.
meg hallottam/ olvastam már, hogy elavult mert nem nyílt olajfürdõs...

de inkább tora.:) ahhoz is egyre olcsóbban lehet hozzájutni, csak alkudni kell.
vagy rs dart...? kb. axel kategória, nem?

Izomtéridõninja-geológus!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Ilyen olcsón nem kapni Torát... :)

RST-t meg SR Suntourt messzirõl kerüld el, ilyen árban õk a teleszkópos kapák.

Még egy hét kajapénzt tegyél félre. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

hali,
azt akarom kérdezni hogy ha egy olyan teleszkópot rakok fel a bicajomra amit nem lehet kikapcsolni akkor az fog akadályozni abban hogy gyorsan menjek a lejtõn vagy abban hogy egy meredek dombon menjek fel?
vagy könnyítsem meg a dolgom és gyûjtsek inkább egy jobbra?
ha igen milyet vegyek ami jó és max. 20.000 ft-ba kerül?
elöre is köszi

kikapcsolni alatt gondolom a mozgas lezarasat erted.

regen egyiket sem lehetett "kikapcsolni" es megis felmentek es lejottek minden hegyre. meg kantifekkel meg acelvazzal

szoval akadalyozni semmikeppen nem fog. ha nem vagy elit versenyzo akkor olymindegy. felfele menetben fog kicsit lassitani, de a bringazas elmenye ettol meg tokeletesen megmarad

20ezer forint a legkevesebb amiert ertelmes villat fogsz talalni, asszem a Manitou Axel-ek kezdodnek ott korul, de majd a tobbiek megmondjak hogy mennyire erdemes beruhazni egybe. gyanitom nem nagyon
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ilyen honnét lehet szerválni ill mennyibe kerül?
(Remélem kishonunkban is létezik)

Bár mostmár egyenlõre mind1 mert a gyári fog belemenni elvileg holnap.

Válaszodat Köszi ;)

Itthon Sala és Valeria Victrix foglalkozik vele, egyébként meg www.enduroforkseals.com

Ironbob

Ironbob

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
hali,
azt akarom kérdezni hogy ha egy olyan teleszkópot rakok fel a bicajomra amit nem lehet kikapcsolni akkor az fog akadályozni abban hogy gyorsan menjek a lejtõn vagy abban hogy egy meredek dombon menjek fel?
vagy könnyítsem meg a dolgom és gyûjtsek inkább egy jobbra?
ha igen milyet vegyek ami jó és max. 20.000 ft-ba kerül?
elöre is köszi

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 posts

Keddtõl fogom használni (még a merevvilla van a gépben), jövõhéten teszek bele 300km-t, aztán hétvégén írok tapasztalatot.

Ilyen honnét lehet szerválni ill mennyibe kerül?
(Remélem kishonunkban is létezik)

Bár mostmár egyenlõre mind1 mert a gyári fog belemenni elvileg holnap.

Válaszodat Köszi ;)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

jelentem, Manitounál is :)

Ennek örülök. Sajnos egyes Marzóknál voltak méretproblémák (2007 és korábbi 66/888), így ott figyelni kell.

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 posts

Enduro Fork Seal gyárt hozzá. Van aki már azzal használja a Foxiját (talán Mjani), így a kérdést neki tedd fel!:) RS-nél tökéletesen bevált ez a márka.

jelentem, Manitounál is :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Keddtõl fogom használni (még a merevvilla van a gépben), jövõhéten teszek bele 300km-t, aztán hétvégén írok tapasztalatot.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Jóvann bocsi! Nekem már estevolt :D

Azt tudtam hogy ilyen tipusu hibája van csak most jött elõ és kedden viszem a servizbe. Vagy esetleg van hozzá nemfolyatós szimering is? :) Persze nem a gyárira gondoltam.

Enduro Fork Seal gyárt hozzá. Van aki már azzal használja a Foxiját (talán Mjani), így a kérdést neki tedd fel!:) RS-nél tökéletesen bevált ez a márka.

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 posts

Nem tettél fel semmilyen kérdést, akkor mit köszönsz?:D
Egyébként jellegzetes hiba a "rókánál." Szimmering/lehúzó évek óta azonos - van 32-36-40, oszt jónapot.:)

Jóvann bocsi! Nekem már estevolt :D

Azt tudtam hogy ilyen tipusu hibája van csak most jött elõ és kedden viszem a servizbe. Vagy esetleg van hozzá nemfolyatós szimering is? :) Persze nem a gyárira gondoltam.

wmarci

wmarci

vendég

• fórumtag
  • 31 posts

javaslom a fehér Torát (az 1ik kedvencem) nem olyan drága(bár a fehér színt is + kell fizetni) erõs és szépen mozog
csak ne olyat vegyél mint az enyém :D
de szerintem ez a legjobb választás 1 ilyen vázhoz (egyébként nagyon tetszik) hogyha tényleg nem akarsz nagyon sokat rászánni :)
vagy neked mi a "nem horrorisztikus" ár?

Hát nem tudom. Nem kell nagyon nagy teleszkóp, mivel csak naponta 15+15KM-t megyek suliba meg vissza, aszfalt úton. Szerintem is jó lesz a Tora csak találjak olcsón:) Vagy akár egy manitou.