Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

a teló guruktól szeretnék kérdezni.

van 2 teló.
1. 2004es marzo drop off 1 eta. 130mm; 32es becsúszó ez itt
2: 2007es marzo drop off 3 vagy 4 oem. 150mm, 32es becsúszó; átütõs. ilyen

ki lehet e cserélni gond nélkül a 2 teló lábát, hogy a drop-off 1 eta átütõs legyen?

van egy csomag bontatlan enduro szimeringem. vagy 4 éve porosodik. kell számolnom öregedéssel vagy még felhasználható?

köszi

A láb nagy valószínûséggel cserélhetõ

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,889 posts
a teló guruktól szeretnék kérdezni.

van 2 teló.
1. 2004es marzo drop off 1 eta. 130mm; 32es becsúszó ez itt
2: 2007es marzo drop off 3 vagy 4 oem. 150mm, 32es becsúszó; átütõs. ilyen

ki lehet e cserélni gond nélkül a 2 teló lábát, hogy a drop-off 1 eta átütõs legyen?

van egy csomag bontatlan enduro szimeringem. vagy 4 éve porosodik. kell számolnom öregedéssel vagy még felhasználható?

köszi
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts

nem jött be a dart2? Öcsém pályázik ilyenre, de kipróbálni még nem volt alkalom.

Azt nem mondanám,hogy nem jött be,alig használtam még,most kezdtem bringázni,nincs összehasonlítási alapom.Mondjuk a Lock az nem sokat ér,ha le van zárva is beindul,meg fogom nézetni,még garanciális.

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

Szerintetek melyik lenne a legjobb ár/érték arányú alap levegõs teló(márka,tipus) hobby xc-re Rock Shox Dart 2 helyett 2009-es Magellan Polaris bicajra?

nem jött be a dart2? Öcsém pályázik ilyenre, de kipróbálni még nem volt alkalom.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
rs tora

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Szerintetek melyik lenne a legjobb ár/érték arányú alap levegõs teló(márka,tipus) hobby xc-re Rock Shox Dart 2 helyett 2009-es Magellan Polaris bicajra?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Ennyire azért ne dramatizáljátok túl a történetet! Átlagos felhasználás mellett elegendõ évente egyszer szervizbe vinni, max. alul a lábakba lehet félidõsen ellenõrizni, utánatölteni a kenésért felelõs mennyiséget. Persze mindez feltételezi, hogy induláskor szét lett dobva a szerkezet, rendesen kipucolták, összerakták és megfelelõ minõségû és mennyiségû olajjal feltöltötték, valamint a szezonban is tisztán tartják a becsúszókat és a porlehúzókat.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

nem tudok angolul, de ez vmi olyasmi, hogy súlytól,stílustól,idõjárástól stb. is függ... nem?

Igen. Nagyobb testsúly, agresszív használat, rossz idõjárási viszonyok és versenyzés esetén ennél gyakrabban ajánlott a szervíz.

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

"numeric values represent hours of riding time."
De van itt még valami fontos: "increase service intervals based on rider weight, aggressive riding style/conditions, inclement weather and racing."

nem tudok angolul, de ez vmi olyasmi, hogy súlytól,stílustól,idõjárástól stb. is függ... nem?

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

aha, köszi. Igazából ezt a táblázatot megtaláltam benne, csak nem jöttem rá hogy a 100 az óra :chin: :wtf:

"numeric values represent hours of riding time."
De van itt még valami fontos: "increase service intervals based on rider weight, aggressive riding style/conditions, inclement weather and racing."

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

50/100 óránként (levegõs/rugós). Service manual, 12. oldal.

aha, köszi. Igazából ezt a táblázatot megtaláltam benne, csak nem jöttem rá hogy a 100 az óra :chin: :wtf:

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

Teleszkópokban milyen idõközönként szokás olajat cserélni, vagy hány km után illik szervízbe vinni? (én nem nagyon merek belepiszkálni) Konkrétan egy RS Tora-ról van szó...

50/100 óránként (levegõs/rugós). Service manual, 12. oldal.

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
Teleszkópokban milyen idõközönként szokás olajat cserélni, vagy hány km után illik szervízbe vinni? (én nem nagyon merek belepiszkálni) Konkrétan egy RS Tora-ról van szó...

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts
Ezek a villák szerintetek milyenek? Ismeri valaki esetleg a hirdetõt, vajon "bevállalható"? Van pár régi, de még gyári csomagolásban lévõ modellje is, egész jó áron.
Aprón nézelõdõm már pár napja, ahol V-fék szemes, MotionControlos Torát vagy - szintén MCD-s - Recont keresek használtan, de jó állapotban. Remélem találok olyat is, ami nem csak 1x látott szervízt sokezer km alatt! :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Sziasztok!

A 24 óráson megadta magát a hátsó rugós tagom: FOX FLOT RPL (levegõ rugózás- olaj visszacsill.).
Oldalra dõltem vele, és valószínû, hogy a 3 állású kapcsoló kaphatott egy ütést, mert csak fityeg, sehová sem állítható, az olajat meg kieresztette.

A rugózása olyan, mintha "Pro Pedal" üzemmódban lenne, de a versenyen azt tanácsolták, hogy inkább ne menjek vele, mert akármikor kaphat egy nagyobb ütést, és akkor kiereszt mindent, majd dobhatom ki, így meg elvileg javítható.

Az a kérdésem, hogy hol tudnám megjavíttatni a szerkentyût.

Elõre is köszönöm!
Üdv!

x-faktor csepelen
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Macikutya

Macikutya

vendég

• fórumtag
  • 75 posts
Sziasztok!

A 24 óráson megadta magát a hátsó rugós tagom: FOX FLOT RPL (levegõ rugózás- olaj visszacsill.).
Oldalra dõltem vele, és valószínû, hogy a 3 állású kapcsoló kaphatott egy ütést, mert csak fityeg, sehová sem állítható, az olajat meg kieresztette.

A rugózása olyan, mintha "Pro Pedal" üzemmódban lenne, de a versenyen azt tanácsolták, hogy inkább ne menjek vele, mert akármikor kaphat egy nagyobb ütést, és akkor kiereszt mindent, majd dobhatom ki, így meg elvileg javítható.

Az a kérdésem, hogy hol tudnám megjavíttatni a szerkentyût.

Elõre is köszönöm!
Üdv!
Vigyázz magadra, mert mások sokan vannak, Te pedig csak egyedül!

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 posts

spinner: taiwani bérgyártó, rst/suntour/x-fusion szinten mozog
http://www.spinner-u...pinner-300.html

Köszönöm!:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Sziasztok!
Tudtok valamit a Spinner 300 telóról?
A 2010-es Trekken láttam:http://www.trekbikes...eries/4300disc/

spinner: taiwani bérgyártó, rst/suntour/x-fusion szinten mozog
http://www.spinner-u...pinner-300.html

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
csak olyat vegyel meg amit kezbe tudsz fogni. kep alapjan lehet jo, aztan meg kiderul hogy egy kalap kaki.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

atiss

atiss

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
Ha használt villát vennék mire kell odafigyelni? a lábakat meg tudom nézni nyilván, meg a nyakat, becsúszót, h van-e sérülés...de belül... na azt nem tudom h lehet leellenõrizni. Ha megmozgatom minek h kell viselkednie?csillapítás, visszaút, ereszt-e olajat, szimeringek jók-e?...ilyenekkel nem nagyon volt dolgom eddig. ajj meg van 1 villa ami bejön, de nagyon messze van tõlem, használt, és szarok így megvenni...nem szabad ugye...?!:S