Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Sziasztok!

Ha egy telóban nem mûködik a benne lévõ lock out, akkor az befolyásolja bárhogy a mozgását? Azon kívül persze, hogy nem lezárható:), Attól még 100%ig használható a villa?

részben igen ,részben nem

ha
1. kevés olaj miatt nem lockol akkor egy idõ után a csillapitás is megszûnik mûködni, és jogosan vetödik fel a kérdés: HOvá tünt az olaj? és nem beszélve a villa progresszivitásának csökkenésérõl, mivel az olaj feletti levegõrész túl nagy, nem tud eléggé összesürüsödni

2.mechanikai probléma, általában ez fordul elõ ritkábban

sokat segítene ha elmondanád milyen villáról van szó

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 posts
Sziasztok!

Ha egy telóban nem mûködik a benne lévõ lock out, akkor az befolyásolja bárhogy a mozgását? Azon kívül persze, hogy nem lezárható:), Attól még 100%ig használható a villa?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
hát
most nézem a 2010-es darabot
nagyon nem vitték túlzásba az átdolgozást, így elsõ blikkre...nekem a hid változatlannak tûnik.. de lehet, rosszul emléxem

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts

Hali!
Korábbi tippjeitek alapján kinéztem magamnak a RockShox Dart 3-at. Már csak két kérdésem lenne.
1. A vázamhoz (Merida TFS 900) azt írják, hogy 80 mm rugóúthoz optimalizálták, azonban ezt a telót csak 100 mm-es változatban látom mindegyik webshopban. Gond-e ez? Avagy annyira nem számít?
2. Bikemarketen láttam a telót 28 ezerért, poplockkal a '07-'08-as modellt, e-bike-on 32 ezerért van a 2009-es. Van valami különbség, amirõl tudtok, mert amennyire olvastam a leírásokat, a dátumon kívül nem találtam semmit. És ha lehet, akkor spórolok, mert még nincs kész a bringa... :D
A segítséget elõre is köszönöm!

1. A váz maga ki fogja bírni, van benne anyag elég. Attól függ mire szeretnéd használni. Ha nem vagy túl "mûvészlélek" elhanyagolható a különbség. Mászásnál emelgetheti az orrát, stucnifordítással , mélyebb súlyponttal megoldható. Bár maga a teló is 2.2kg szvsz, nem gáz.
2. Átdozták a vállat, erõsebb és más alakú a híd, és PM felfogatás a féknél.
Merevebb, erõsebb lett az új, a PM nagy okosság, de azért 180-nál nagyobb
tárcsát ne. Szerintem inkább az új, ha nincs más variáció.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
tamaska
raidon rld-ben a csillapítás egysége szted bontható vmilyen módon?
Robbantott ábrán nem látszik semmi konkrét, szétkapni a sajátot még nem volt idõm
kiváncsi vok , lehetne e benne olajat cserélni/dugattyút gyûrûzni, vagy ha kiütöm, kakukk

varhpeti

varhpeti

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Hali!
Korábbi tippjeitek alapján kinéztem magamnak a RockShox Dart 3-at. Már csak két kérdésem lenne.
1. A vázamhoz (Merida TFS 900) azt írják, hogy 80 mm rugóúthoz optimalizálták, azonban ezt a telót csak 100 mm-es változatban látom mindegyik webshopban. Gond-e ez? Avagy annyira nem számít?
2. Bikemarketen láttam a telót 28 ezerért, poplockkal a '07-'08-as modellt, e-bike-on 32 ezerért van a 2009-es. Van valami különbség, amirõl tudtok, mert amennyire olvastam a leírásokat, a dátumon kívül nem találtam semmit. És ha lehet, akkor spórolok, mert még nincs kész a bringa... :D
A segítséget elõre is köszönöm!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Bocs,nem.Õszinte vagyok,nem értek a telókhoz és azt sem néztem meg ,hogy a havernak fújható e a torája.Annyit tudok,hogy nagyon szépen mûködik.

A 302-s Tora rugós, és levegõ ráfújási opció sincs benne, ahogy általában egyik RS telón sem.

csajbokimre

csajbokimre

vendég

• fórumtag
  • 21 posts

Nem érted a viccet:D:D:D

Bocs,nem.Õszinte vagyok,nem értek a telókhoz és azt sem néztem meg ,hogy a havernak fújható e a torája.Annyit tudok,hogy nagyon szépen mûködik.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Nem érted a viccet:D:D:D

csajbokimre

csajbokimre

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Hátsó Fox-ot.

És a telópumpával mit fogsz fújni?:D Egyébként meg ha a Bikemarketrõl rendeled, nem kéne rá várni, mert bár drágább 3e pénzzel, de elvileg van nekik raktáron.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
És a telópumpával mit fogsz fújni?:D Egyébként meg ha a Bikemarketrõl rendeled, nem kéne rá várni, mert bár drágább 3e pénzzel, de elvileg van nekik raktáron.

csajbokimre

csajbokimre

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Megrendeltem a Tora 302 villát 43ért az ebike-tól.Legtöbben ezt ajánlották nekem,havernak is van szerintem nekem is jó lesz.Kíváncsi vagyok mikor jön meg mert piros kosaras és nem tudtak pontos idõpontot adni de már nagyon várom.
Telópumpa engem is érdekel,ha van olcsón linkeljétek be légyszi a címet.
A TRE_G 1550g olasz telóm érdekel valami barkácshajlamút,8ért viheti.Rugót kellene belerakni mert ezekkel az elhasznált gumibakokkal alig mozog.Én nem akartam jobban belemélyülni mert nem az én bringámhoz való.

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Sziasztok,
Tudtok olyan boltot ajánlani Budapesten, ahol teleszkópolajat adnak decire is és nem nagyon drágán, illetve olcsó telópumpát, a legolcsóbb amit én találtam az egy merida pumpa 4800 környékén, nem akarom elhinni, hogy nincs tõle olcsóbb, de sajnos én nem találok ilyet.

Gi-Gi

Gi-Gi

vendég

• fórumtag
  • 87 posts
Köszönöm a válaszokat!

Már csak azt remélem hogy eddig nem vették meg elõlem :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
rock shx revelation dual air volt, meg R7 elite absolute. az R7 szebben mozgott, de csak picivel. viszont konnyebben vegig is szaladt a rugouton. a RVL progresszivabb, picit erzeketlenebb, de ott nem is volt soha baj azzal hogy elfogyott egy gyors koves lejton a rugout. nyilvan az egy hosszabb utas villa, oda kell hogy progresszivabb legyen.

a manitouval tobbet kell jatszani mire beallitod

73kilohoz maratonozni en is azt mondom h ogy eleg lesz a 160-as tarcsa is.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
azért a 180-as tárcsát nem erõltetném

te súlyodhoz nem is kell mondjuk
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Gi-Gi

Gi-Gi

vendég

• fórumtag
  • 87 posts

nekem volt ilyenem, tesljesen jo villa.

Ha jól emlékszem említetted hogy volt neked is vagy van vmilyen rock shox telód, ahoz képest a megindulása és a mozgása milyen?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nekem volt ilyenem, tesljesen jo villa.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Gi-Gi

Gi-Gi

vendég

• fórumtag
  • 87 posts
Sziasztok!

Mi a véleményetek errõl a telóról?
09 Manitou R7 Super (Lock Out)
http://piacter.bikem...t=258686&cat=14

Jó vétel lenne?
73 kg vagyok és eleinte 180-as tárcsával , xc maraton/versenyre használnám.

Vagy inkább gyûjtsek egy Reba-ra?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Köszi a tippet,néztem ezt a telót 46ért kicsit drága nekem de valószínûleg megéri áldozni rá .

hát mivel ezek szerint Te sem vagy egy 60 kilós spagettihuszár, ha ki akarod használni a vázad adta lehetõségeket kénytelen vagy vmi masszív telóban gondolkodni. az meg olcsóbban nincs. azért az apróban érdemes körülnézni néha, elõfordul bingából bontott új darab.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való