Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
A mai CRC-s csemege:DManitou R7 Elite TPC Forks - Disc Only 2009 From €249.00

http://www.chainreac...x?ModelID=36023
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
menj vissza a cspágyboltba és vágd bele a boltos fejébe a tolómérõt, oda kell menni, ilyen kell, mérje le és ilyet kérek.....nem szemre válogatni baszki, johogy szar lesz

Gyumi

Gyumi

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Üdvözlet mindenkinek!
A segítségeteket szeretném kérni.
Szervízelni szeretném '07 RS Revelation 426 Dual air villámat, és meg szeretném kérdezni, hogy nem tudja-é' valaki az o-gyûrû méreteket. Már sok helyen utánanéztem, robbantott ábrákon, a sram oldalán a pédéefekben, és semmi. ( Szervíz szett kapható hozzá, de azt "nincs kedvem" megvenni. Szervízes bácsi munkadíja 5-6000 Ft.)
Szétszedtem, a"minták" alapján kiválogattam a csapágyboltban a hozzá szerintem hasonló gyûrûket. Nos, ereszti a kis 5w-s olajat...ergo valamit elbafkuráltam. :)
Szerintetek bízzam szerelõre, szánjam rá a pízt' vagy ez nem olyan kemény probléma?
Ha valaki rendelkezik a rock shox 32mm becsúszós villának hasonló rendszerû ( motion control, dual air) o-gyûrûinek méretének ismeretével, az legyen szíves segítsen. :(

( jah, amúgy azt a pike-ot én sem venném meg. :) )

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
én eddig 4 villát vettem látatlanba, és csak egyszer szoptam be de nagyon csúnyán. de ha elõbb kezdek fórumozni, akkor azzal sem lett volna gond.:)
alaposan ki kell kérdezni az eladót, és ki lehet szûrni ha valami gond van. de sajnos van aki túl jól hazudik...

de az a Pike innen gyanús...
az is lehet, hogy csak elgépelte az árat, és az ötös akar lenni kettes helyett.:) bár nem tartom valószínûnek.

Izomtéridõninja-geológus!

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Villát látatlanba ink ne... És fõleg ezt. Túl olcsó. énis pikeot vettem, látatlanban még júniusban, egy 426-ot, képekrõl tökszép volt, aztán rájöttem h az alkoholos filc csodákra képes:D azóta át lett festve.. ez meg már most átvan, gondolhatod miket kapott szegény. Ja meg az enyémen még nem maxle 360 volt és elõzõ tulajnak nem tetszett h nem áll a papuccsal egy vonalban a gyorszár, ugyhogy a tengely vége kicsit el lett nyírva/hajlítva...azóta ez orvosolva lett. És azóta pedig eltört az mcd-ben a szelep, még nemtudom mit cisnáljak vele, de ha nem is pontosan a szelep, hanem egy vékony kis mûanyag lap tört le a szeleprõl, szal nem lehet most állítani... kompresszió 0. Úgyhogy ink ne.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
gyanusan olcsó....

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
latatlanba inkabb ne vegyel hasznalt villat.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
http://piacter.bikem...t=251776&cat=14

Ez nagyon ratyi lehet? Festés nem érdekes. Sajnos nincs módom megnézni/kipróbálni...
Vagy ugyanennyiért bontott Tora?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,694 posts
sajnos ujra a magyar valóság...
A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
elvileg megkapod a plusz rugokat, de ha komplett gepbol lett boontva a villa akkoris? vagy ha a joszandeku boltos kivette a dobozbol, mondvan eladja o azokat inkabb kulon valakinek? szal nem vennek ra merget.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,694 posts

A Fox topikban írtak a távtartós állíthatóságról korábban. Állítható a távtartó ki- és beépítésével, 100-ról 130-ra és fordítva (2002-2006-os évjárat). Szerintem ne vacilálj sokat, a Fox Vanilla jól szervízelhetõ idehaza és bár Vanillám még nem volt, de jókat olvastam eddig róla. :) A rugókra kérdezz rá (a belinkelt oldalon a COIL SPRING GUIDELINES részt nézd), hogy a testsúlyodhoz valót is kapd meg (az 5-bõl a "középsõ" hármat adják a villával, az eladónál elvileg meg kell lenni ezeknek).

örök hálám

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

Meg mindig fox vailla r
a manual azt irha h a tavtartok varialasavl lehet a rugoutat allitani. Aki csinalt mar ilyet az mondja meg pliz h kell e masik rugesz vagy nem. Viszonyalg surgos,ezen mulna h megveszem v nem..

A Fox topikban írtak a távtartós állíthatóságról korábban. Állítható a távtartó ki- és beépítésével, 100-ról 130-ra és fordítva (2002-2006-os évjárat). Szerintem ne vacilálj sokat, a Fox Vanilla jól szervízelhetõ idehaza és bár Vanillám még nem volt, de jókat olvastam eddig róla. :) A rugókra kérdezz rá (a belinkelt oldalon a COIL SPRING GUIDELINES részt nézd), hogy a testsúlyodhoz valót is kapd meg (az 5-bõl a "középsõ" hármat adják a villával, az eladónál elvileg meg kell lenni ezeknek).

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
55r-t kerüld el, a suntour patron elég ingoványos, sok embernek beszart

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,694 posts
Kozben felmerult egy olyan opcio id hogy egy sherman firefly megbizhato forrasvol vagy egy 09es 55r ?!

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,694 posts
Meg mindig fox vailla r
a manual azt irha h a tavtartok varialasavl lehet a rugoutat allitani. Aki csinalt mar ilyet az mondja meg pliz h kell e masik rugesz vagy nem. Viszonyalg surgos,ezen mulna h megveszem v nem..

LeGeon

LeGeon

törzsvendég

• fórumtag
  • 692 posts
Üdv.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek melyik a jobb vállasztás?

Rock Shox Tora 302-es U-Turn 80-130

Vagy

Manitou Minute 1 100-130

Áruk ugyan annyi. Súlyben a manitou nyer, de rock shox újabb.
Egy 85 kilós ember alá kéne mindenes villának. És 185mm es BB7el futna. Útállitás nem érdekel ugyis 130on lenne mindig.
Mozgásra melyik a jobb és melyik a megbízhatóbb?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Én is olyasmi villát szerettem volna elõször ami neked van.
Csak nem találtam, ami volt Manitou az meg drága volt, vagy gyanús volt kicsit.
Aztán jó lett volna Pike, de nem sikerült, és végül lett Marzocchi z1. nem bántam meg, még úgy sem, hogy elõtte Recon volt.:)

Bikertigger, régebbi Marzocchi nem esélyes nálad? Vannak használtan szépek olcsók idõnként.:)

nem veszek használtat

csak eladni szoktam :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts

elegedett Manitou juzer jelen :krol: :spoko:

Én is olyasmi villát szerettem volna elõször ami neked van.
Csak nem találtam, ami volt Manitou az meg drága volt, vagy gyanús volt kicsit.
Aztán jó lett volna Pike, de nem sikerült, és végül lett Marzocchi z1. nem bántam meg, még úgy sem, hogy elõtte Recon volt.:)

Bikertigger, régebbi Marzocchi nem esélyes nálad? Vannak használtan szépek olcsók idõnként.:)

Izomtéridõninja-geológus!

thefiro

thefiro

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
üdv mindenkinek
telo vásárlás elött állok és ami közül választani tudnék a RS pike ,a Marzo 55R
illetve az Rst storm super vagy talán még vmi régebbi marzora gondoltam pl drop off a kérdésem az lenne hogy keményebb felhasználáshoz melyiket tudnátok ajánlani ? kis fullyba menne .
régebben az 55r volt a kiszemelt de sok rosszat olvastam róla és már nemtom hogy mi legyen
megvehetek egy 55r-t nyugodt szivvel ?

üdv

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

15-ért Tora az apróban? Karcot nem láttam rajta, Axel helyett jobb lenne.
80 mm út, Solo Air, tökéletes.

Kivételesen jó ár érte, még ha nem is a MotionControl-os. A hirdetõ hirdetéseit nézve viszont kétes érzés van bennem, honnan szerzi a cuccait, hogy csak ennyiért adja. Csak remélni tudom, nem valami lopott cuccok... :/