Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

vendég_freeride69x_*

vendég_freeride69x_*
  • vendég
pl.az RST miben lesz visszalépés a Revelationhoz képest?
-ár:nem
-súly:nagyon nem.
-minõség:talán,nem tudom,hátha ti tudjátok
-rugóút tartomány:igen,de nincs szükségem 115mm-re,tehát nem
-lockout:is-is,bár a Revel-be tudom szabályozni a mozgását,az RST-hez jár lock out kar
-tfék rögzítés:nem az RST már post mountos
-oda-és visszaút csillapítás:nem
-levegõs:igen mindkettõ
-becsúszószár:igen,az RS 32mm-es,az RST "csak" 30mm-es
-szerelhetõség:nem
-márkanév:igen az RS az RS,de ettõl van más is ugyanolyan jó vagy nem?
Segítsetek!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Az okés h mindenféle csodaszart beledobálnakj az ötvözetbe....de attól jó nem lesz:)

Ahogy Rob is írta az RST is jön felfelé, de még nem éri el a Rebák szintjét..."karcosan mozog"
Spinner-rõl eg jót sem olvastam

Suntour meg van akinek bejön van akinek nem, egy Axon-t kipróbálmék
a Revel-hez képest ígys-úgyis visszalépés lesz

vendég_freeride69x_*

vendég_freeride69x_*
  • vendég
Pedig ahogy utánanéztem a Spinner elég komoly telókat(scandium/titán/mg)csinál 1000USD-s áron.
Meg ahogy olvastam a Spinner az ex Rock Shox illetve BOS fejlesztés.
RST F1RST elég jónak tûnik,post mount tfék felfogatás,stb,Suntour is elég jónak ígérkezik és megvan minden hozzá a neten videóval stb.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Ezek közül akkor már az RST....a Spinner-t tényleg hanyagold....

RST-nek most jó a híre...akkor már azt venném, ha mindenképpen kísérletezni akarsz

vendég_freeride69x_*

vendég_freeride69x_*
  • vendég
Sziasztok.
Segíthetnétek eldönteni, hogy melyiket válasszam maraton,túra ill.ált.felhasználásra:
RST First Platinum RL AIR 100MM
Suntour Epicon RLD 100MM
Spinner Aeris 300-100 RLC

Vagy vki esetleg valami tapasztalat róluk?
Köszi.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,028 posts
ezen két olaj között van érdemi különbség az árán kívül?

http://bikemarket.hu...eszlet&tid=4330
http://bikemarket.hu...eszlet&tid=5662

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
A Terralogicos Fox eladójától van a mostani SID-em is, ami hibátlan volt, és még mindig az, csak megválok tõle. De most hogy így belegondolok, mégiscsak maradok a manuális lockoutnál inkább...
A lockout kar elég fontos versenyzéskor. Legalábbis nekem. Nem kell lenyúlkálni... maratonon még elmegy kar nélkül, de XCO-n volt már olyan, hogy úgy felejtettem a lejtõ tetején, aztán a gyökeres-köves lejtõn meg már egyáltalán nem tudok lenyúlni...
Így szerintem a SID lesz.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
http://salaracingtec...eloszerviz.html

Tudom, hogy Sala mester mit mondott, és tudom, hogy nem lesz jobb a történet, nem is várom tõle, de úgy döntöttem megcsinálom mégiscsak a szétszedéses tisztítással egybekötött olaj-kenés cserét a 302-es tora-n. Fõként érdekel, és meg akarom tanulni ezt is, és nincs jobb szerintem, mint "gyakorolni a saját villámon".
Illetve van egy olyan sejtésem, hogy a lábakba nem került olaj, de ez tényleg csak megérzés.
szétszedés, és tisztítás menni fog úgy érzem. Alulról kezdem majd, olaj kifolyat, csavarok kiteker, picit óvatosan ráüt, csavarok kiszed, kicsöpög, becsúszók kihúz, gondolom így kell eljárnom.
Leszedtem már manualt rs honapról, de azért ha tudjátok súgjátok meg, hogy összerakásnál hova mit és mennyit töltsek (annak majd utána próbálok nézni, hogy olcsón milyen normális minõségû olajat kapok... tudnillik nem ér a villa sokat), illetve, hogy hülye kérdés de a becsúszónál lévõ porlehúzó, és egyéb tömítésre, és más tömítésekre a villában érdemes e rakni valami kenõanyagot, pl speckó zsírt, valamit.

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Látom a CC túra villákban sokat fejlõdött az RST.
Dh, FR vagy AM villákban, hogy állnak?
Képeken szépek meg grammokban jók, de mit tudnak?
pl. Egy R-ONE lehet alternatívája egy használt boxxernek?

bár sokak számára nem hiteles, de a német bike és a mountainbike szerint is a 140+ mm villáik rendesen jók
amit én tudok mondani, hogy egy hangyaf*sznyit talán még mindig túlcsillapítottak és kicsit "karcos"-abban mozog mint egy tökéletes fox/reba

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
te súlyoddal a Sid-et bevállalnám....

Terrás foxot sztem ne erõltesd, én is azt mondom

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Terrát használtan nem erõltetném, Rl-hez meg szerintem nincs LO kar, de mégis ezekbõl azt választanám.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
http://piacter.bikem...=272647&cat=all
http://piacter.bikem...t=276449&cat=14
http://piacter.bikem...t=276932&cat=14

Mi szól az említett telók mellett, illetve ellen?
A Terralogicosat vissza lehetne állítani 80 mm-esre?
Ugye a Terralogic az ilyen "automata lockout", a SID-hez meg adnak távvezérlõt... az F80 RL-hez lehet kapni lockout kart?

Tömegben kb. mindegy lenne, mivel a SID karral együtt úgy 1540 g, az F80 RL 1504(177 mm-es nyakkal), az F80 X meg olyan 1580 g.

Ja, meg az F80 X az ugye IS-es. Ez befolyásolja valamiben a tárcsafék teljesítményét?

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
Amugy milyen villáról van szó, mekkora becsúszókkal?

Eredeti szerzõ Demon
villába való szivacsgyûrût csak simmering készlettel lehet szerezni vagy lehet külön is venni?
ha igen hol érdemes keresni?

senkinek semmi ötlet?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

senkinek semmi ötlet?

Huszas csomagolásban az USA-ból. Ha találsz egyedi kiszerelést, és közelebb, akkor te nyertél.:)

Demon

Demon

törzsvendég

• fórumtag
  • 314 posts

villába való szivacsgyûrût csak simmering készlettel lehet szerezni vagy lehet külön is venni?
ha igen hol érdemes keresni?

senkinek semmi ötlet?
Taposd a pedált és hallgass metált
eladó cuccok

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Tudom, hogy Sala mester mit mondott, és tudom, hogy nem lesz jobb a történet, nem is várom tõle, de úgy döntöttem megcsinálom mégiscsak a szétszedéses tisztítással egybekötött olaj-kenés cserét a 302-es tora-n. Fõként érdekel, és meg akarom tanulni ezt is, és nincs jobb szerintem, mint "gyakorolni a saját villámon".
Illetve van egy olyan sejtésem, hogy a lábakba nem került olaj, de ez tényleg csak megérzés.
szétszedés, és tisztítás menni fog úgy érzem. Alulról kezdem majd, olaj kifolyat, csavarok kiteker, picit óvatosan ráüt, csavarok kiszed, kicsöpög, becsúszók kihúz, gondolom így kell eljárnom.
Leszedtem már manualt rs honapról, de azért ha tudjátok súgjátok meg, hogy összerakásnál hova mit és mennyit töltsek (annak majd utána próbálok nézni, hogy olcsón milyen normális minõségû olajat kapok... tudnillik nem ér a villa sokat), illetve, hogy hülye kérdés de a becsúszónál lévõ porlehúzó, és egyéb tömítésre, és más tömítésekre a villában érdemes e rakni valami kenõanyagot, pl speckó zsírt, valamit.

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

Kérdezném hogy ilyen hol lehet beszerezni! Anyacsavarra gondolok.

X-factoron kívül.

Ill SALA bácsitól kérdeztem pm-ben.
Légyszi válaszolj majd rá. Köszi!

Talán lehet szerencséd és valamelyik boltban van elfekvõben vagy bontott darab, érdemes minél többet üzletet megkérdezni.
CRC-n vagy bikecomponents -en is lehetséges, hogy van, bár hülyeség lenne külföldrõl ezt az egy darabot megrendelni...
A legyártása sem lehet bonyolult. Egy ügyes szaki hip-hop legyártja.
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

LeGeon

LeGeon

törzsvendég

• fórumtag
  • 692 posts
Látom a CC túra villákban sokat fejlõdött az RST.
Dh, FR vagy AM villákban, hogy állnak?
Képeken szépek meg grammokban jók, de mit tudnak?
pl. Egy R-ONE lehet alternatívája egy használt boxxernek?

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 posts
Kérdezném hogy ilyen hol lehet beszerezni! Anyacsavarra gondolok.

Feltöltött kép

X-factoron kívül.

Ill SALA bácsitól kérdeztem pm-ben.
Légyszi válaszolj majd rá. Köszi!

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
bigcamera,
Köszi.
Akkor megpróbálok én is alkotni valamit a beállításokkal.

Izomtéridõninja-geológus!