Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
vendég_freeride69x_*
Írta 2010. január 28. - 17:49
-ár:nem
-súly:nagyon nem.
-minõség:talán,nem tudom,hátha ti tudjátok
-rugóút tartomány:igen,de nincs szükségem 115mm-re,tehát nem
-lockout:is-is,bár a Revel-be tudom szabályozni a mozgását,az RST-hez jár lock out kar
-tfék rögzítés:nem az RST már post mountos
-oda-és visszaút csillapítás:nem
-levegõs:igen mindkettõ
-becsúszószár:igen,az RS 32mm-es,az RST "csak" 30mm-es
-szerelhetõség:nem
-márkanév:igen az RS az RS,de ettõl van más is ugyanolyan jó vagy nem?
Segítsetek!
Írta 2010. január 28. - 17:41
Ahogy Rob is írta az RST is jön felfelé, de még nem éri el a Rebák szintjét..."karcosan mozog"
Spinner-rõl eg jót sem olvastam
Suntour meg van akinek bejön van akinek nem, egy Axon-t kipróbálmék
a Revel-hez képest ígys-úgyis visszalépés lesz
vendég_freeride69x_*
Írta 2010. január 28. - 17:29
Meg ahogy olvastam a Spinner az ex Rock Shox illetve BOS fejlesztés.
RST F1RST elég jónak tûnik,post mount tfék felfogatás,stb,Suntour is elég jónak ígérkezik és megvan minden hozzá a neten videóval stb.
Írta 2010. január 28. - 17:19
RST-nek most jó a híre...akkor már azt venném, ha mindenképpen kísérletezni akarsz
vendég_freeride69x_*
Írta 2010. január 28. - 17:07
Segíthetnétek eldönteni, hogy melyiket válasszam maraton,túra ill.ált.felhasználásra:
RST First Platinum RL AIR 100MM
Suntour Epicon RLD 100MM
Spinner Aeris 300-100 RLC
Vagy vki esetleg valami tapasztalat róluk?
Köszi.
Írta 2010. január 28. - 15:45
http://bikemarket.hu...eszlet&tid=4330
http://bikemarket.hu...eszlet&tid=5662
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2010. január 28. - 01:57
A lockout kar elég fontos versenyzéskor. Legalábbis nekem. Nem kell lenyúlkálni... maratonon még elmegy kar nélkül, de XCO-n volt már olyan, hogy úgy felejtettem a lejtõ tetején, aztán a gyökeres-köves lejtõn meg már egyáltalán nem tudok lenyúlni...
Így szerintem a SID lesz.
Írta 2010. január 27. - 22:40
Tudom, hogy Sala mester mit mondott, és tudom, hogy nem lesz jobb a történet, nem is várom tõle, de úgy döntöttem megcsinálom mégiscsak a szétszedéses tisztítással egybekötött olaj-kenés cserét a 302-es tora-n. Fõként érdekel, és meg akarom tanulni ezt is, és nincs jobb szerintem, mint "gyakorolni a saját villámon".
Illetve van egy olyan sejtésem, hogy a lábakba nem került olaj, de ez tényleg csak megérzés.
szétszedés, és tisztítás menni fog úgy érzem. Alulról kezdem majd, olaj kifolyat, csavarok kiteker, picit óvatosan ráüt, csavarok kiszed, kicsöpög, becsúszók kihúz, gondolom így kell eljárnom.
Leszedtem már manualt rs honapról, de azért ha tudjátok súgjátok meg, hogy összerakásnál hova mit és mennyit töltsek (annak majd utána próbálok nézni, hogy olcsón milyen normális minõségû olajat kapok... tudnillik nem ér a villa sokat), illetve, hogy hülye kérdés de a becsúszónál lévõ porlehúzó, és egyéb tömítésre, és más tömítésekre a villában érdemes e rakni valami kenõanyagot, pl speckó zsírt, valamit.
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2010. január 27. - 22:22
bár sokak számára nem hiteles, de a német bike és a mountainbike szerint is a 140+ mm villáik rendesen jókLátom a CC túra villákban sokat fejlõdött az RST.
Dh, FR vagy AM villákban, hogy állnak?
Képeken szépek meg grammokban jók, de mit tudnak?
pl. Egy R-ONE lehet alternatívája egy használt boxxernek?
amit én tudok mondani, hogy egy hangyaf*sznyit talán még mindig túlcsillapítottak és kicsit "karcos"-abban mozog mint egy tökéletes fox/reba
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2010. január 27. - 21:48
Terrás foxot sztem ne erõltesd, én is azt mondom
Írta 2010. január 27. - 21:43
Írta 2010. január 27. - 19:07
http://piacter.bikem...t=276449&cat=14
http://piacter.bikem...t=276932&cat=14
Mi szól az említett telók mellett, illetve ellen?
A Terralogicosat vissza lehetne állítani 80 mm-esre?
Ugye a Terralogic az ilyen "automata lockout", a SID-hez meg adnak távvezérlõt... az F80 RL-hez lehet kapni lockout kart?
Tömegben kb. mindegy lenne, mivel a SID karral együtt úgy 1540 g, az F80 RL 1504(177 mm-es nyakkal), az F80 X meg olyan 1580 g.
Ja, meg az F80 X az ugye IS-es. Ez befolyásolja valamiben a tárcsafék teljesítményét?
Írta 2010. január 26. - 20:54
Eredeti szerzõ Demon
villába való szivacsgyûrût csak simmering készlettel lehet szerezni vagy lehet külön is venni?
ha igen hol érdemes keresni?
senkinek semmi ötlet?
Írta 2010. január 26. - 18:54
Huszas csomagolásban az USA-ból. Ha találsz egyedi kiszerelést, és közelebb, akkor te nyertél.senkinek semmi ötlet?
Írta 2010. január 26. - 18:37
villába való szivacsgyûrût csak simmering készlettel lehet szerezni vagy lehet külön is venni?
ha igen hol érdemes keresni?
senkinek semmi ötlet?
eladó cuccok
Írta 2010. január 23. - 23:06
Illetve van egy olyan sejtésem, hogy a lábakba nem került olaj, de ez tényleg csak megérzés.
szétszedés, és tisztítás menni fog úgy érzem. Alulról kezdem majd, olaj kifolyat, csavarok kiteker, picit óvatosan ráüt, csavarok kiszed, kicsöpög, becsúszók kihúz, gondolom így kell eljárnom.
Leszedtem már manualt rs honapról, de azért ha tudjátok súgjátok meg, hogy összerakásnál hova mit és mennyit töltsek (annak majd utána próbálok nézni, hogy olcsón milyen normális minõségû olajat kapok... tudnillik nem ér a villa sokat), illetve, hogy hülye kérdés de a becsúszónál lévõ porlehúzó, és egyéb tömítésre, és más tömítésekre a villában érdemes e rakni valami kenõanyagot, pl speckó zsírt, valamit.
Írta 2010. január 23. - 22:04
Kérdezném hogy ilyen hol lehet beszerezni! Anyacsavarra gondolok.
X-factoron kívül.
Ill SALA bácsitól kérdeztem pm-ben.
Légyszi válaszolj majd rá. Köszi!
Talán lehet szerencséd és valamelyik boltban van elfekvõben vagy bontott darab, érdemes minél többet üzletet megkérdezni.
CRC-n vagy bikecomponents -en is lehetséges, hogy van, bár hülyeség lenne külföldrõl ezt az egy darabot megrendelni...
A legyártása sem lehet bonyolult. Egy ügyes szaki hip-hop legyártja.
Írta 2010. január 23. - 18:41
Dh, FR vagy AM villákban, hogy állnak?
Képeken szépek meg grammokban jók, de mit tudnak?
pl. Egy R-ONE lehet alternatívája egy használt boxxernek?
Írta 2010. január 23. - 15:51
X-factoron kívül.
Ill SALA bácsitól kérdeztem pm-ben.
Légyszi válaszolj majd rá. Köszi!
Írta 2010. január 22. - 22:16
Köszi.
Akkor megpróbálok én is alkotni valamit a beállításokkal.
Izomtéridõninja-geológus!