Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

dj_sunny

dj_sunny

vendég

• fórumtag
  • 25 posts
Sziasztok. Van egy jó kis fully gépem amit szeretnék fejleszteni picit (vagy nem is picit). A lényeg, hogy jelenleg a teleszkóp-rugóstag páros nem valami szuper. A villával kezdeném a fejlesztést, jelenleg egy Rock Shox Dart 1 van benne. Ezt szeretném lecserélni egy komolyabb darabra de lehetõleg úgy, hogy ne kelljen másra költeni. A probléma, hogy V fékes a keró és most nagyon nem szeretnék komplett féket és kereket venni bele. Tehát kell a villára a V fék felfogatási lehetõség. Két telót néztem ki és nem tudok dönteni, ebben kérném a segítségeteket.

1. -- Bikemarket.hu -- RockShox
2. Marzocchi '09 44 LO (Villa | Teleszk

Melyik lenne a jobb választás? A felhasználásról annyit, hogy elsõsorban hegyen használnám a kerékpárt. Felfelé általában tolás van, lefelé pedig single track típusú lejtõkön szeretnék gurulni (nem DH!).

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
aláírásomban a link...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Spec nem a tiedre gondoltam, nem tudtam, hogy neked is van eladó :D De érezd magad megkeresve, privátban jöhet link a hirdetésrõl vagy szöveg vagy akármi :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Kala: ha érdekel reba keress meg

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
CRC-n akciósan 447 Euro (120.000) mindkettõ.Mondjuk a DT-bõl a 130mm-es 448.
"Ride today, heal tomorrow"

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Meggyõzõ. Valszeg én is a csak Rebákat figyelem ezentúl a hirdetésekben, hacsak nem jön szembe valami best buy DLR ebayen...

Ért ehhez valaki?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Én épp töröm a fejem valamilyen 120 mm-es villa vásárlásán, ami elég masszív, mégis könnyû, szóval valahonnan a felsõbb kategóriákból kéne jönnie. Az új Rebáknak PM-es a konzoluk, illetve az átütõs tengellyel is ki tudnék békülni, de ez a "nagyon szeretjük a Rebát, és leszóljuk a Foxot" trend még egészen új keletû, kíváncsi leszek, hogy hányan és meddig képviselik ezt az álláspontot.
Nézegettem egy fórumtárs eladó régebbi Rebáját, az ára okés lenne, csak visszaolvastam a HSZ-eit, és eleinte írt érzéketlen mozgásról, késõbb meg, h mennyit vándorolt a nyomás és kellett cserélgetnie O-gyûrûket, én meg inkább valami igénytelen dolgot keresnék.
Jó lenne megint egy Lefty, csak sajnos kerékkel meg fejcsõvel együtt meg már bicikli árban lenne a dolog :( Ilyenkor érzem, h marha voltam, hogy eladtam :P

nekem volt rebám is foxom is (fox több is)
ha a mostani rókák úgy mozognának mint anno a 2003-osom akkor még tán kibékülnék a qr15-ös tengelyel is. de nem mozognak úgy. õszintén szólva mikor a sárga konában lecseréltem a reba sl-t fox -ra (06-osok voltak) nem igazán volt szignifikáns különbség a mocorgásuk közt. idénre a fox a fit-es rendszerrel még egy kicsit gyengített a mozgáson. a könyitésekkel a merevség is olvadt. a reba meg ippeg fordítva. (mai telók közt egy gyorszáras reba merevségben messze veri a fox-ot, illetve a qr15 is közelebb van a gyszárhoz mint a 20-as átütõhöz.) tehát jelenleg a 120-at mozgó telók közt a reba a legmerevebb (mért adatok persze, de a leftynél is merevebb a fritzek szerint), illetve tán a magura masszívabb kicsit.

innentõl nekem abszolút eldöntött hogy ha marad a stumpim (igen kicsi az esélye) vagy jön az új 120-at mozgó váz abba átütös reba fog kerülni.

azt meg vedd hozzá hogy rebából soxor annyi fut itthon mint foxból, evidens hogy több darabnál töb lesz a hiba is. persze ok aláírom hogy slendriánabb a gyártás, de általában hamarost és egyszerûen javíthatók.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Én épp töröm a fejem valamilyen 120 mm-es villa vásárlásán, ami elég masszív, mégis könnyû, szóval valahonnan a felsõbb kategóriákból kéne jönnie. Az új Rebáknak PM-es a konzoluk, illetve az átütõs tengellyel is ki tudnék békülni, de ez a "nagyon szeretjük a Rebát, és leszóljuk a Foxot" trend még egészen új keletû, kíváncsi leszek, hogy hányan és meddig képviselik ezt az álláspontot.
Nézegettem egy fórumtárs eladó régebbi Rebáját, az ára okés lenne, csak visszaolvastam a HSZ-eit, és eleinte írt érzéketlen mozgásról, késõbb meg, h mennyit vándorolt a nyomás és kellett cserélgetnie O-gyûrûket, én meg inkább valami igénytelen dolgot keresnék.
Jó lenne megint egy Lefty, csak sajnos kerékkel meg fejcsõvel együtt meg már bicikli árban lenne a dolog :( Ilyenkor érzem, h marha voltam, hogy eladtam :P

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

átütõs reba. se a fox, se a dt nem mozog annyival szebben, hogy megérje azt a nem kevés plusz pénzt. több dolgot tudsz még könnyíteni/jobbra cserélni, mint amit egy drágább villa vásárlásán nyernél a rebához képest.

ba..ki kb egy órája hasonlót írtam de aztán nem küldtem el :)

a dolog szépséghibája hogy átütös rebát kb drágábban lehet venni mint a foxot (de ha tudsz vhol idei team-et occsóért azonnal szólj :) )

1/2 off

bálint az enduróban most milyen teló van ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Még multkorába volt szó arról, hogy egy Dt XRC nem lenne elég erev 80 kg-hoz a 28mm-es becsúszók miatt.Gondolom az XMC már elég merev lenne igaz?Szerintetek melyik a jobb?Fox F120 RL vagy DT XMC 120?Milyen érvek szólnak mellettük illetve ellenük?
Mod: Még annyit elfelejtettem hogy a DT-n a fényes bevonat(lakk?) mennyire sérülékeny?

átütõs reba. se a fox, se a dt nem mozog annyival szebben, hogy megérje azt a nem kevés plusz pénzt. több dolgot tudsz még könnyíteni/jobbra cserélni, mint amit egy drágább villa vásárlásán nyernél a rebához képest.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
Még multkorába volt szó arról, hogy egy Dt XRC nem lenne elég erev 80 kg-hoz a 28mm-es becsúszók miatt.Gondolom az XMC már elég merev lenne igaz?Szerintetek melyik a jobb?Fox F120 RL vagy DT XMC 120?Milyen érvek szólnak mellettük illetve ellenük?
Mod: Még annyit elfelejtettem hogy a DT-n a fényes bevonat(lakk?) mennyire sérülékeny?
"Ride today, heal tomorrow"

ProtocolDroid

ProtocolDroid

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok!

Rock shox dart 2 rugósvillám "lockout-ja" nem mûködik. Ajánljatok légyszíves olyan budapesti szervízt ahol ezt szakszerüen tudják orvosolni. Köszi.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts
Elméletileg meg tudod venni boltban, ahol vannak neuzer termékek, de valószínûleg csak rendelésre hozzák... árban nem hiszem hogy drága lenne!

Bobooo

Bobooo

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok

Egy kis segítségre lenne szükségem. Használt biciklit szeretnék venni, melynek a teleszkópja SR Suntour NCX-D LO 63mm típusú. Az eladó szerint hiányzik valamilyen állító csavar róla, de ezt boltban meg lehet venni párszáz forintért. Ez tényleg így mûködik, vagy ez esetben valószínû kell vennem egy új villát.? Elnézést a kevés és pontatlan infókért de nem nagyon vagyok otthon a biciklis alkatrész témában. A biciklit délután nézném meg, ha van ötlet, hogy mit kellene rajta megnézni annak nagyon örülnék.

Elõre is köszönöm a segítséget!

Üdv
Bobo

_balázs_

_balázs_

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

kona p2, kb 1kg, kb 20pénz

Köszönöm a válaszokat, merev lesz megrendelve, mivel indulok majd néha idõfutamokon is, ott meg sokkal jobb, mint a teló, meghibásodás esélyérõl nem is beszélve.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
viszonyitásképp: pro merev carbon villa, kb 50 pénz, kb 700g

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,028 posts
kona p2, kb 1kg, kb 20pénz

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

_balázs_

_balázs_

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Üdv!

Nagyon rossz idõjárási körülmények esetére tervezek (maratonok) teleszkóp vásárlást vagy merev villát, sajnálnék tönkretenni egy 75-80ezres telót. 180as tárcsával lenne használva, alu vázzal. Kisze
meltek: Mz Comp, Suntour XCR, ezek 20k körül mozognak. A kettõ közötti különbség érdekelne, talán a marzoban nincs is csillapítás. Merevben ilyen áron, milyen súlyút kapnék? Várom a véleményeket!

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 posts

Én a 90 kg- hoz Rebát venném. A Sid mégis csak egy kárcsú versenyzõk alá szánt villa.
Egyébként van ilyen villa a nagykerben?

Az egyik kisker azt mondta h persze hozunk redelésre pár napon belül, a másik meg h a '10-es RS-ok a 12. héten érkeznek a nagykerben. Lehet az elsõ még nem tudja azt amit a második már igen...:) majd kiderül..

messze van még ez a sid is merevségben a rebától (az is igaz hogy a kategóriában kb a reba a legmerevebb teló) de 90 kilóval mindenképp reba (sõt az igazi az átütõs lenne)

és bocs de 90 kióval ugyan már ne azon a 20 dekán problémázz. a sid rugalmassága sokkal zavaróbb lenne mint a reba + súlya. amúgy ha értelmesen akarsz könnyiteni akkor kerék + gumi. ott 200 gramm nagyságrendekkel többet számíít mint bármely más alkatrésznél.(persze ésszel azt is, 1500 gramm alá nem kéne menni kerékszettel sem (fûzöttbõl meg 1600).

"Hogy nincs Pop/Pushlock SID-en, az hidegen hagy, de az is hogy a Reba 200g-al több... "
Pont ezt mondom én is, a 200g plusz nem érdekel!! És akkor marad a Reba :cool2:

Átütõs meg csak Team-bõl van ha jól tudom, az viszont már a keretemen kívül esik..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
messze van még ez a sid is merevségben a rebától (az is igaz hogy a kategóriában kb a reba a legmerevebb teló) de 90 kilóval mindenképp reba (sõt az igazi az átütõs lenne)

és bocs de 90 kióval ugyan már ne azon a 20 dekán problémázz. a sid rugalmassága sokkal zavaróbb lenne mint a reba + súlya. amúgy ha értelmesen akarsz könnyiteni akkor kerék + gumi. ott 200 gramm nagyságrendekkel többet számíít mint bármely más alkatrésznél.(persze ésszel azt is, 1500 gramm alá nem kéne menni kerékszettel sem (fûzöttbõl meg 1600).