Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
302-es 2009-es u-turn Tora-mban fekete rugó van gyárilag (ha jól emlékszem a legutóbbi olajcserérõl). Jómagam 65 kiló vagyok, és nem mozog alattam rendesen. Gondolkodtam rugó cserén, de nem tudom melyiket lenne érdemes. Puding próbája az evés? Sram ponlapján megtaláltam a service manual-ban az értékeket, de ez 2006-as villára vonatkozott:

<140 lbs (63 kg) Yellow 11.4310.168.000
140-160 lbs (63 to 70 kg) Red (Standard) 11.4310.169.000
160-180 lbs (70-80 kg) Blue 11.4310.170.000
>180 lbs (80 kg) Black 11.4310.171.000

Lehet azóta sem változtattak rajta, ennek utána járok. Viszont szerintetek 65-67 kilóhoz piros vagy kék rugó lenne jó inkább? Félek, hogy túl puhát veszek és a 13 centi útból túl sok lesz a beülés.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
dart kolbász, hasonló súlyban nyomom, hááát. Meg lehet szokni amugy, nem is mozog rosszul.
próbálj ki egy SR raidont vhol, itt-ott fel lehetett lelni a rugós verziót 100mm úttal akcióban, 25 körül. most azzal járok, 160as tárcsával csak, igaz, teljesen korrekt eddig.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Én meg azt mondom, hogy a Revelation-t kár volt eladni ;)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Esetleg RS Dart ? Olcsó, benne van az anyag. Elõdjével, a Judy-val nyomta brutál gyilkos módon egy +100 kilós haver és bírta szó nélkül. Jó, nem egy Fox csúcsmodell de azért a pénzért talán érdemes megnézni.
Marci

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
Egyébként én nem értem ezt a súly-tárcsaméret-telóteherbírás relációt. Én elhiszem, elfogadom minden tõlem a bringatechnikában kicsit is járatosabb embernek a jótanácsait, de leírom az eddigi tapasztalataimat kis órarenddel.

5 éve nyomom az mtb-t,

1. RST gagyival kezdtem 130+ kilósan :), de az csak sima aszfaltmenés volt. (6 hónap)
2. Utána jött a Manitou Black, 115-125kg súlyintervallumban, és akkor már terepeztem is nem gyengén, 160as tárcsával tökély volt. (6hónap)
3. Ezután jött ugyancsak 160as tárcsával ugyanilyen súlyintervallumban pár hét RockShox Revelation után a 04 Manitou Skareb Comp, haha, nem lettem volna a lelikivilága, mikor 60-okról lassítottam hegyen lefelé állóra pár méter alatt :D (1év) szuperül bírta
4. Újabb szezon újabb váltás, Manitou Black Super nagyjából standard 113-117kg között (2hónap) zsír
5. Manitou Minute 3:oo IT de ez már 203as tárcsával (2hónap) fork heaven még a Black után is
6. és azóta csóriság miatt van egy nem is tudom milyen RST-m, mert le van fújva és csak a híd, meg a mûanyagkupakból lehet azonosítani a márkát :) És kapja az ívet a 203asról, rengeteget aszfaltozok, és rengeteget hegyiaszfaltcsíkon is lefelé 50-60. és úgy áll meg, hogy csak nagy néha és csak a fékút végén rezonál kicsit. Semmi extrém csavarodás, vagy instabilitás, persze érezni hogy járkál ide oda, meg nem az igazi, sõt még az Ördögoldalt is megjárta, többször is. Annyi hogy most már könnyebb vagyok jóval mint mikor kezdtem, de mtb mércével még igy is brutkó a súlyom és teljesen lefogyva se leszek kispillangó :) De nem is ez a lényeg.

Én egyszer sem éreztem olyat, hogy az alattam lévõ teló nem érezni kényelmesen magát akár a súlyom akár a tárcsa/extrém fékezési stílusom miatt. Vagy abszolut nem tudom milyen amikor tényleg stabil alattam minden, és fogalmazzunk ugy hogy megszoktam a szart :D, és végig lógott a levegõben egy reccs, csak mákom volt? :D

Egyébként a legnyugodtabb én is egy Torával lennék, mert szeretném egy idõre lezárni a bringáraköltés címû kategóriát, és az egy jó ideig baba lenne. Csak csóriság közepette olyan sincs hogy várok 2hetet és annyival többet költök rá, mert nem lesz semennyivel se több, ennyi van rá :)

Uh várok egy jó vételre, addig a kis RST mentheti az olcsó, gagyi(-nak beállított -amit szeptember óta teljesített, ennyi kiigazítást megérdemel, haha) telók becsületét. Sõt most még be is van állva szegény, de én már nem nyúlok hozzá, én béna vagyok, szervizbe meg nem akarok pénzeket hagyni telóvétel elõtt :)
"No pain - No gain"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Értem. Elég kicsi az erre fordítható keretem, max 25, szóval nem akarok csodatelót, csak a kituggyapontosanmilyen RST telómat akarom vmi normálisabbra cserélni. 2 napja lett volna szállítással együtt egy Tora 302 2007es full jó állapotban, még a súlya sem zavart volna, én se vagyok Hamupipõke :), de végül nem jött össze. 203as tárcsa +95kg(ami havonta csökken, de a vége 80-85 lesz, ez van) szóval lehet hogy mégse a Pilot lenne a nyerõ? Nézegetem a használt Manitou-kat(black, axel), de elég drágán adják õket a költségvetésemhez képest. Most is van fönt, de UMF akármi megjegyzéssel a felhasználónál, szóval biztos nem ugrott egyet se a teló :)

szerintem a 8"-os tárcsát gyorsszáras telón alapból felejtsd el. piloton meg eleve a tárcsát. valóban vmi tora lenne az optimális.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Szerintem ilyen versenysúlynál Tora az kötelezõ
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
Értem. Elég kicsi az erre fordítható keretem, max 25, szóval nem akarok csodatelót, csak a kituggyapontosanmilyen RST telómat akarom vmi normálisabbra cserélni. 2 napja lett volna szállítással együtt egy Tora 302 2007es full jó állapotban, még a súlya sem zavart volna, én se vagyok Hamupipõke :), de végül nem jött össze. 203as tárcsa +95kg(ami havonta csökken, de a vége 80-85 lesz, ez van) szóval lehet hogy mégse a Pilot lenne a nyerõ? Nézegetem a használt Manitou-kat(black, axel), de elég drágán adják õket a költségvetésemhez képest. Most is van fönt, de UMF akármi megjegyzéssel a felhasználónál, szóval biztos nem ugrott egyet se a teló :)
"No pain - No gain"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
hát erõsen 2 kiló körül az igaz

de annyiért ha jó állapotú jó lehet
messze jobb mint a mostani alap kategória. nekem 03-as xc volt, egész szépen mozgott, és nem is volt olyan borzasztó kolbi. ( a maraton xc a 30-as becsúszóival, sokkal gyengébb volt merevség terén)
bár évjáratot lehet jó lenne tudni, próbáltam 05-ös sl-t az már egy rettenet fos volt, mozgásilag.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
28-as acel becsuszok, szoval konnyu nem lesz [az a 1.76 szerintem igen optimista meres volt] de legalabb merev se.

masodik bringaba vagy csajszinak stb jo lehet, de tul sokat nem varnek tole.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
találtam egy biker 3.0 katalógust nem tom mikori. aszondja a pilot SL-rõl hogy:
-1,76kg
-80/100mm
-rúgó+air assist
-HC2-es csillapítás (nyílt fürdõs)
-levegõvel állítható elõfeszítés, visszaút csilli
-alu nyak
-28mm-es becsúszók

lock-ról nem ír a fáma.

2005-tõl volt MCD-s.

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
Hello! Ha tudnék venni 20ezerért egy közel bontatlan(1 utat tett meg, még karc sincs rajta, semmi) RS Pilot SL Air -t az jó biznisz vagy nem? :) Olvastam testbike-on, az SL-nél mindenki emlegeti a poplockot meg a lockoutot meg kormányról vezérlés, meg ilyenek, de ennek a jobb láb tetjén semmi nincs csak egy nagy kupak. A többi oké, +/- légkamra, meg minden, de lock az nincs. Volt ilyen SL Air? THX
"No pain - No gain"

freezombi

freezombi

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás

szimeringet gyorsan megeszi, ha mégis elég mélyre hatol akkor a perselynek is ad. javítása sztem maximum becsúszó-váll-nyak cserével. de ha egy oldalt visszaolvasol akkor lehet lesz megoldás:)

köszi a választ.

akiknek volt hasonló tapasztalata: sérült becsúszó javíttatás , az megtenné , hogy néhány gondolatot megoszt velem a témával kapcsolatban? hol? mennyiért? mennyi idõ alatt csinálják meg ? mennyire megbízható , tartós egy ilyen sérülés foltozás ? Bp környékén hol esélyes a megoldást találni erre ?

A konkrét problémám a 8099 hsz-ben olvasható

elõre is köszi mindenkinek

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Nem akarok mindeképp, ezért kérdeztem, hogy jó-e.Gondolom a rebound-ot majd hozzá kell állítani.
"Ride today, heal tomorrow"

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
szerválj motorosoknál azonos márkájú, kivitelû 5 ill. 10w-s olajat, s keverd ki, ha mindenképpen katalógus szerint akarsz olajat cserélni
nekem halál jó fejek voltak, mikor mondtam ,hogy bicóba kell, az ürge felajánlotta, hogy a maradékot vigyem vissza, s beboltoljuk.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Simán
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Sikerült olcsón beszereznem egy doboz Fox 10Wt olajat.A gond az, hogy az F100 telókba gyárilag 7wt-s olaj van.Ki lehet váltani a 10wt-s olajjal vagy nem?
"Ride today, heal tomorrow"

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
szimeringet gyorsan megeszi, ha mégis elég mélyre hatol akkor a perselynek is ad. javítása sztem maximum becsúszó-váll-nyak cserével. de ha egy oldalt visszaolvasol akkor lehet lesz megoldás:)

freezombi

freezombi

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás
Nagyon el vagyok keseredve, segítsetek!!! Mi tévõ legyek?!
Van egy csodaszép Fox F29 teleszkópom. Elvileg 80mm rúgóúttal. Szilvásváradon megsérült. Nem tudom hogyan, lehet hogy szállítás közben. A jobb oldali becsúszón van a sérülés. Kb két gombostû fej, vagy bors szem nagyságú lyuk szerû sérülés van a becsúszón a villaszár tetejétõl kb 72 mm-re. Ez elvileg a beleér a rúgóútba, de gyakorlatilag szerencsére mintha odáig nem csúszna be. Mit tud okozni egy ilyen sérülés? Javítható e? Kell e egyátalán javítani? Mennyibe kerülhet egy ilyen javítás? Bármilyen gondolat jól jönne... nagyon bánt az eset...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
akkor vidd vissza, és csapj az asztalra, hogy nem jó, csinálják meg.....ha nem lett jó vagy el sem szabad hozni, vagy vissza kell vinni hamar