Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Írta 2010. június 18. - 00:14
De lehet leküzdöm ezt is, mint az alul vezetett bovden-fóbiámat is.
u.i.:
Nézegettem Manitou Stancet is egyébként. A PM felfogatást leszámítva azt hiszem megfelelne.
Csak a mozgás milyenségét nem igazán ismerem. Próbáltam egyet az tetszett, de elég homályosak az emlékek.
Izomtéridõninja-geológus!
Írta 2010. június 18. - 00:02
Ja, Z1 sem olcsó...
A Manitou PM felfogatásától meg félek (és a többi márkáétól is).
Akkor kuporgatás lesz Pikera...
Köszi.
ja igen is-t elfeledtem
pedig jó lesz ha hozzászox PM, lassan már csak a 20ft-os alap gagyi telópotlók lesznek IS
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. június 17. - 23:57
A Manitou PM felfogatásától meg félek (és a többi márkáétól is).
Akkor kuporgatás lesz Pikera...
Köszi.
Írta 2010. június 17. - 23:50
Meg én. Sõt akinek eladtam az enyémet, az sem gyilkolja szét.pedig ezekkel a paraméterekkel csak használt pike. és igen valóban rizikós mert kb 2 ember van az országban aki pike-ot rendeltetésszerûen használt (VV kolléga meg én )
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. június 17. - 23:46
Tudtok nekem olyan villát mondani, ami:
-elég szépen mozog ahhoz, hogy élvezhetõ legyen terepen menni;
-max. 130 út, de 100 lenne a legjobb;
-20 mm átütõtengely;
-IS fékfelfogatás;
-állítható csillapítás;
-rugós;
-2 és fél kilónál lehetõleg könnyebb.
És olcsó legyen, max. 45ezer.
Eddig a DirtJumper jutott eszembe, de az túl nehéz is, meg nem tudom mennyire mozognak finoman. De feltételezem, hogy elég feszesen/keményen.
Pike meg többnyire drága, és általában dörtöltek vele..
pedig ezekkel a paraméterekkel csak használt pike. és igen valóban rizikós mert kb 2 ember van az országban aki pike-ot rendeltetésszerûen használt (VV kolléga meg én )
a dj nem mozog szépen, nem is az a dolga
ezenkivûl lehetne átütös rugós recon, csak kb beszerezhetetlen és 3x ennyibe kerül
vagy régi ETA-s Z1 (az volt 130 as) de az meg nehéz mint a kõ, plusz jó eséllyel legyakott példányokat tudsz találni (azt is ritkán) és drágább is .
vagy manitu nixon. bár az is ritka.
Írta 2010. június 17. - 23:39
-elég szépen mozog ahhoz, hogy élvezhetõ legyen terepen menni;
-max. 130 út, de 100 lenne a legjobb;
-20 mm átütõtengely;
-IS fékfelfogatás;
-állítható csillapítás;
-rugós;
-2 és fél kilónál lehetõleg könnyebb.
És olcsó legyen, max. 45ezer.
Eddig a DirtJumper jutott eszembe, de az túl nehéz is, meg nem tudom mennyire mozognak finoman. Feltételezem, hogy elég feszesen/keményen.
Pike meg többnyire drága, és általában dörtöltek vele...
Írta 2010. június 17. - 16:50
Idézem trifot: "Van itt a fórumban olyan ember is, akitõl hideglelõs lábrázást kapok azért, ahogy totális hozzánemértéssel nyilatkozik totális magabiztossággal. Sokáig azt hittem, hogy egy ordas nagy seggfej, aztán úgy alakult, hogy találkoztunk, rá kellett jönnöm, hogy nem gonosz, csak együgyû "
Próbáltam egyet az szar volt.....ha ez nem tapasztalatnak minõsül akkor ezer bocsánat...
Lehet csak az volt szar....azt nem tudhatom, de azért volt pár villám, és szerintem nagyjából van arról fogalmam hogy mit jelent a jó villa.....ha ezért seggfej vagy együgyû hát így jártam
Írta 2010. június 17. - 16:39
melyik jobb telo? rs reba, vagy magura menja? a maguranak itthon mennyire problemas az alkatresz utanpotlasa, szervizelese?
Reitinger Gabi Magurával megy pár hete, szerintem õ tud korrekt véleményt mondani, a blogján ír is róla, elõtte Foxal ment. Üsd be a gugliba a navét kidobja a honlapját. Sõt itt van: Reitinger G
Írta 2010. június 17. - 14:02
Idézem trifot: "Van itt a fórumban olyan ember is, akitõl hideglelõs lábrázást kapok azért, ahogy totális hozzánemértéssel nyilatkozik totális magabiztossággal. Sokáig azt hittem, hogy egy ordas nagy seggfej, aztán úgy alakult, hogy találkoztunk, rá kellett jönnöm, hogy nem gonosz, csak együgyû "Te Maggi, baszki eddig hány magura telót teszteltél hogy ilyen határozott véleményed van ?
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. június 17. - 13:36
Írta 2010. június 17. - 13:16
Írta 2010. június 17. - 12:34
Te Maggi, baszki eddig hány magura telót teszteltél hogy ilyen határozott véleményed van ?
Arn, amúgy mióta van rendes forgalmazó sztem már nem probléma az alaktrész. más kérdés hogy annyival biztos nem jobb mint amennyivel drágább. mérve jó eséllyel valamivel merevebb mint a reba, (nincs most kéznél teszt, séróból meg nem megy ) bár azonos tengelyrögzítésnél nam valószínû hogy ez érezhetõ.
meg mindig a donorokat nezegetem egy arban lenne a rebaval.
Hardtail Transalp Stoker Limited I - Transalp Mountainbikes
bar ennek szvsz jobb vaza van, mint sok nagy brandnek (cangarol velemeny?).
Írta 2010. június 17. - 12:34
Reba nem sokkal könnyebb (210mm nyakkal mountainbike-magazin.de által mérve Reba Team 1640g, Magura gyári adat szerint, 100mm úttal, vágatlan nyakkal 1695g), Magurák viszont nagyon jók merevségben, Rebához meg könnyen lesz alkatrész. Olvastam itt-ott, hogy a szimmeringeknél a Magurák hajlamosak engedni az olajat - de lehet, hogy csak a régebbi évjáratok (nincs tapasztalatom. Sajnos!) Szervíz az RS-hez szuper, jól ismerik itthon és sok van belõle. Magura kérdéses. A Mali nem tudom, forgalmazója-e még a cégnek, 2010-tõl a boneshaker.hu az importõr és szervíz. Gondolom nekik úgy adták meg a forgalmazás "jogát", hogy rendes szakszervízt is üzemeltetnek (utolsó mondat ezt sejteti).melyik jobb telo? rs reba, vagy magura menja? a maguranak itthon mennyire problemas az alkatresz utanpotlasa, szervizelese?
Én egyébként csak azért is a Magura mellett döntenék, mert eléggé kuriózum. (Józan ésszel inkább Reba, de a szívem a Magura felé húzna.)
Maguráról véleményt Rebell-78 tudna adni, õ már a másodikat nyúzza (Laurin és Durin).
Villatesztek például itt: Von Race bis Enduro - 20 Federgabeln im Test
Írta 2010. június 17. - 12:29
Írta 2010. június 17. - 12:19
Arn, amúgy mióta van rendes forgalmazó sztem már nem probléma az alaktrész. más kérdés hogy annyival biztos nem jobb mint amennyivel drágább. mérve jó eséllyel valamivel merevebb mint a reba, (nincs most kéznél teszt, séróból meg nem megy ) bár azonos tengelyrögzítésnél nam valószínû hogy ez érezhetõ.
Írta 2010. június 17. - 12:16
Írta 2010. június 17. - 12:03
Arn: Rebával jobban jársz...Menja nem túl könnyû, magurából sztem a Durin ami jó...Reba jobb vétel valsz
Írta 2010. június 17. - 11:52
Írta 2010. június 16. - 21:37
Egy olyan problémám lenne, hogy a 2008as specialized enduro sl-emben található E150 villa és azonbelül szerintem a kerék kotyog. Az a baj, hogy nem tudom mitévõ legyek, vagy mit higgyek, mert az elsõagy csapágyai illetve a kormánycsapágy is frissen lett lett cserélve alig egy honapos, mégis ha állohelyben behuzott elsõfékkel elörehátra mozgatom a bringát mozog az egész és enyhe kopogást lehet érezni a kormányt fogva, illetve ha egyik kezemmel lenyulok és markolom a felnit akkoris érezhetõ ez a jelenség.
Van-e az országba még rajtam kivül ilyen villa-tulaj, és tud-e felvilágosítást adni nekem a tapasztalatairól, vagy tudtok-e Ti valamilyen tippet adni mitévõ legyek.
Amugy ha állohelybe behuzott fékkel mozgatom lassan erõteljesen a kereket nem érezni a kotyogást, de amint gyorsabban mozgatom vagy a kormányt mozgatom behuzott fékkel, fennáll a jelenség.
Emellett lehetséges hogy a villa is ludas, és a perselyek is kivannak kopva kicsit, de mikor betettük a csapágyakat nem volt érezhetõ a kotyogás, és most is ugyanolyna erõsen minden meg van húzva.
Elõre is köszi a segítségeteket!
Üdv .Andris.