Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

sés persze minden versenytársánál könnyebb.

Ez volt az egyetlen értelmesnek tûnõ ötletem. :)
Vajon nem zavaró, hogy az elsõ kerék környékén a bal oldalon egy kilóval több van, mint a jobbon? :)

Köszi mindenkinek.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

Tudja valaki, mi a jó a Canondale Lefty-ben? Gondolom, nem akkora marhaság, mint amekkorának látszik. Nézegetem egy ideje, de logikus magyarázatot nem igazán találok rá, hogy miért jó, ha csak egy szára van egy elsõ villának...

sokkal merevebb, mint akármelyik másik villa, tûgörgõkön fut, emiatt rohadt szépen mozog. az új leftyk mostanság három alapegységbõl állnak: tengely-becsúszószár egy darabból, külsõ szár-vállak egy darabból, nyak-stucni egy darabból. és persze minden versenytársánál könnyebb.

ja, de egy bibi van. egy szárba kell rakni a rugózó és csillapító egységet.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Hova menjek a pénzért? :D
Mûxik jól amúgy? Jobb mint amilyen a Lefty volt?

Akartam is írni h biztos nincs neki vmi rejtett hibája, vagy miért volt ennyire olcsó, mert nekem bejön :)

Õszintén szólva én nem érzek merevségbeli különbséget a Lefty és a Reba között, ha van is, ezek szerint alattam nincsenek ennyire limitve járatva ezek, hogy érzõdjön.
A Reba a dual air ellenére is kicsit letapadósabb, bár a Leftym is levegõs volt, de a csapágyazásnak egyszerûen nincs párja. Meg a Leftys setuphoz képest most kicsit nehezebb lett a bringa orra. Visszaútcsillapítás szempontjából mindkettõ pöpec. Amiért viszont a Reba nagyon bejön, az a Motion Control nagyon okos befelé csillapítása. Pár tesztkörrel sikerült belõni úgy, hogy alig pogózzon (fõleg a Leftyhez képest), de mégis aktív, amikor kell. (majdnem teljesen lezárt kompresszió és majdnem teljesen nyitott Floodgate) Ez teljesen hiányzott a Leftymbõl, igaz, az enyém nem TPC-s/SPV-s/Terralogicos volt, hanem DLR-es.
De az SPV-hez képest mérföldekkel jobb a MoCo. Nem mintha eddig annyira zavart volna a pogózás, de ha már van...
Igazából nem tudnám eldönteni, h mi a jobb egy 12 centit mozgó vázhoz, egy 130-as TPC+ Lefty, vagy egy 115-ös MoCo Reba. Valszeg attól függ, inkább lefelé vagy felfelé menne az ember gyorsan :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
hasznalnak ilyet versenyen? mi a hatranya? :) ill a kiegeszito alkatreszekkel is konnyebb (ugy nezem vmi tengelyszeruseg kell "villanyak" gyanant)?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
otthon megnézem, én sem tudom fejbõl

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nem nyolcszogletu az a becsuszo?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
6szogletû becsúszók miatt nem tud a lábban forogni a becsúszó, így merev mint a disznó, a becsúszó csapágyakon fut, így ha a veréb rászarik attól is bemozdul....és könnyû

az, hogy szép-e az megint más kérdés, meg relatív is mint az idõ

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

140mm rugóút és 1300gr...
és merev

Sala; itt senkit sem hat meg hogy 14 centi és merev. :D

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Ilyen Rebát meg vettem alku nélkül egy tizessel olcsóbban, bár annyira jó villának tûnik egyelõre, hogy az 55-öt is bõven megéri sztem :)

Hova menjek a pénzért? :D
Mûxik jól amúgy? Jobb mint amilyen a Lefty volt?

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

lehet rá kapni cociális segélyt mert kripli szegény....:)

hûûûû... Lyeeeee! :)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
140mm rugóút és 1300gr...
és merev

fuck me, i'm famous!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Tudja valaki, mi a jó a Canondale Lefty-ben? Gondolom, nem akkora marhaság, mint amekkorának látszik. Nézegetem egy ideje, de logikus magyarázatot nem igazán találok rá, hogy miért jó, ha csak egy szára van egy elsõ villának...

lehet rá kapni cociális segélyt mert kripli szegény....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Tulajdonképpen miért nem gyártanak már/még fordított teleszkóp villákat?

Motoroknál gyakran látni és gondolom az lenne a lényege, hogy csökkentik vele a rugózatlan tömeget.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

hogy mûtöm ki úgy a diót a nyakból h ne karistoljam össze a szép kék felületet?

Amikor beütötted, nem karistolta össze már 1x? :)
Amúgy nehogy végigüsd, ki lehet szedni némi munkával felfelé is; egy erõs csavarhúzóval a szirmokat amennyire lehet, minél inkább fel kell feszíteni, majd egy szélét ütve el kell forgatni a rózsát. Így már nem 2 körív mentén, csak 2x2 ponton fog szorulni. Még egy picit kell hajtogatni csavarhúzóval, majd alulról kicsit megbökni, és már kinn is van :)

Ilyen Rebát meg vettem alku nélkül egy tizessel olcsóbban, bár annyira jó villának tûnik egyelõre, hogy az 55-öt is bõven megéri sztem :)

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts

magamat nem ajánlom

Pedig jó lenne :)

"just chillin killin"

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
az igaz. akkor le van toszva.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
a körmösanyára gondolsz?

hagyd benne a bicsába, nem nagy érték, csak végigütni tudnád a nyakon, meg vagy 200ft egy uj, de valsz ugysem az egesz villat cserelik majd :)

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
hogy mûtöm ki úgy a diót a nyakból h ne karistoljam össze a szép kék felületet?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
magamat nem ajánlom
csak javasoltam neki a villa elõmenetelét nem ismervén, hogy biztosra menjen egy generált számoljon bele az árba

fuck me, i'm famous!