Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
vagy Hayes MX4 4ezerért. de ha átütõset veszel úgyis kell új agy.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
A legjobb mechanikus tárcsafék az pont egy 10-15 ezres vacak, és bõven elég dirt/streetre...

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
dirt/streetre nem is kell elsõfék.
+1 a duronak, a többi nem arra való.
(de a maradék 9 ezerbõl akár használt agyat+t.féket is kifoghatsz)

EKLiPS

EKLiPS

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
a 3 teló amit írtam, mindegyikre azt mondják kizárólag XC, egyedül Duro a határeset, de annak mint utánaérdeklõdtem, csak tárcsás változata van. ergo most lövésem sincs mihez kezdjek, tárcsára nincs kessem beruházni, 10-15ezres vackot nem fogok megkockáztatni. a rendelést hétfõig kell leadnom, de jelen állapotban egy nevet se tudnék mondani, tudna valaki segíteni ebben ? 45ig el tudok menni. 100mili alatt felejtõs. még mindig (dirt)/street.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
mivel 20ql az gondolom arra utal...

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Az a Duro átütõs? Mert ha igen, akkor az talán bírni fogja (ha már erre 'tervezték'). :-)

mivel 20ql az gondolom arra utal...

Közben ránéztem; igen, az.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
ez a három villa közül csak a duro ugrálós villa

az hogy t6 eltört nem csoda, na az végképp nem dirt villa

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

EKLiPS

EKLiPS

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
@fireproof pont most írtam egy cikkelyt, nekem is ez a teló volt...~1-1,5 év után megadja magát a válla és random eltörik a közepén...de ha okosan használod vagy esetleg vitrinben tartod kibírhatod vele 2012ig =)

EKLiPS

EKLiPS

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok!
Egy kicsit mélyrehatóbb szakmai segítséget szeretnék kérni, teleszkópvásárlással kapcsolatban.
van egy 2006-os UMF Hardy 4-esem (még a szép, narancs fekete festésû :))...de már lényegében csak a váz gyári, meg az egyik hajtókar :D...ehhez még RST Gila T6-ost dobtak anno, de sikerült eltörnöm, de akkoriban pénzhiány miatt csak azt tudtam újravenni...
Az elmúlt napokban újból sikerült eltörnöm, ugyanott tört, vállban...pedig nem mondanám h kifejezetten adtam neki az ívet. Ennél fogva én egy életre lehúztam a WC-n az egész RST-t, szeretnék valami komolyabb, strapabíróbb cuccot venni.
Rendeltem is RS Dart 3-ast, de arról meg idõközben kiderült h nem kompatibilis a V-fékkel, holott tesztekben egész mást olvastam...
A bicót kezdõ/közepes street/dirtre használom, inkább betonon mert itt a környéken nincsenek túlságosan zúzós földutak meg ösvények...
szal kinéztem 3 teleszkópot, viszont érdemi, meggyõzõ információt egyikrõl se találtam, ebben szeretném a segítségeteteket kérni:
1. Marzocchi '09 Bomber 33 LO ~45k
2. RockShox '09 Tora SL PLock ~40k
3. Suntour Duro DJ-D 20QL ~36k
Részrehajló vagyok...a szívem a Bomberhez húz, de ha valaki meg tud gyõzni az ellenkezõjérõl én emelt fejjel fogadom :))
Elõre is kösz a segítséget, és utólag is elnézést a kilóméteres postért.
Üdv: EKLiPS

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Sziasztok.

Azt szeretném kérdezni, hogy vettem egy bringát és egy Gila Plus- T6 RST teló van rajt. Ezzel utcán nyugodtan mehetek ugye? Csak mert hallottam, hogy finoman szólva nem túl jó villa. Dh-ra nem használnám csak utcai bicajozásra max nagyon kicsi ugratásokra. Valamint hallottam valami olyasmit hogy a zsírt ki kell szedni és olajat a helyére. Ezt hogy is kell megcsinálni pontosan? (teljesen kezdõ vagyok)

Köszi

nem kell megijjedni, az, hogy nem DH villa nem jelenti azt, hogy ne használhatnád nyugodtan.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Egy töréshez azért elég keményen kel gyilkolni.

fireproof

fireproof

vendég

• fórumtag
  • 60 posts
OKé Köszi. CSak azért kérdeztem mert nem írtak róla túl jókat, de hát csak nem törik el. :D

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Nyugodtan ahsználhatod, nem fog eltörni, meg semmi. Nekem T7 van, és ugráltam vele bõven, estem is csúnyát, de csak szimplán szarul rugózik, más baja nincsen.

fireproof

fireproof

vendég

• fórumtag
  • 60 posts
Sziasztok.

Azt szeretném kérdezni, hogy vettem egy bringát és egy Gila Plus- T6 RST teló van rajt. Ezzel utcán nyugodtan mehetek ugye? Csak mert hallottam, hogy finoman szólva nem túl jó villa. Dh-ra nem használnám csak utcai bicajozásra max nagyon kicsi ugratásokra. Valamint hallottam valami olyasmit hogy a zsírt ki kell szedni és olajat a helyére. Ezt hogy is kell megcsinálni pontosan? (teljesen kezdõ vagyok)

Köszi

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,027 posts

Megoldottam, hogy a villám lábát ne tépje le a 185-ös tárcsa, egy kis agytuninggal:
Picasa Webalbumok - madve - dt 440 tuning

elkövettem én is ezt a tuningot. a tapsztalás: változást leginkább az irányítás terén érzek, a kerék pontosan azt csinálja amit kérek, nem kolbászol a villában, direktebb, közvetlenebb a kormányzás. a fékezés is biztosan javult, de ott nem annyira feltûnõ. azt hiszem, megéri azt a plusz kb 60 grammot, amivel nehezebb az "átmenõ" gyorszárnál.

köszi madve!

Feltöltött kép

Feltöltött kép

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 posts

Akkor minden rendben így? Tegyem össze és kész..?

úgy láom, ha megvan minden alátétje amivel kifexik a fejcsõ akkor jo lesz, zsír legyen benne :) ha összerakod és sehogy sem akar nemlógni akkor vmi hiányz9ik belõle, képrõl ugye nem annyira eccerû :)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
mindkettõ finoman és kellõen progressziven mozog,

volt szerencsém szerelni mindkettõt, magura egyszerübb felépítésû, és egy ékszerdoboz a belseje!

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Rimó

Rimó

vendég

• fórumtag
  • 65 posts
Ma volt szerencsém közelrôl megismerni egy Magura Durin 100-as villát.
Nagyon, nagyon tetszett a mozgása és mindene, de nagyon nincs rá pénzem.
Van valakinek tapasztalata esetleg, hogy ennek a villának a mozgása egy Fox F100 RL-lel összehasonlítva milyen? Mert olyanon még nem ültem, de tudnék olyat venni.

evko

evko

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

van ott csapágy csak úgynevezett patronos, egy betétben vannak a golyók

Akkor minden rendben így? Tegyem össze és kész..?

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 posts
van ott csapágy csak úgynevezett patronos, egy betétben vannak a golyók