Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Started by
zOrg
, 2006. January 10. 04:34
Posted 2010. August 09. - 13:36
Posted 2010. August 09. - 10:44
7ért sikerült. már az is jobb mint 5...
sokkal többet úgyse adnának érte.
That's all folks!
160 mm-es Avid tárcsa eladó
Posted 2010. August 08. - 20:52
2008-as reba team-ben még q. élet hogy nem volt black box csili. sõt az még nem is 80/100/120-at mozgott, hanem 85-100-115 (mások voltak a spacerek is) s az még a régi telóláb meg forma volt, többek közt még nem pm fékfelfogatással. 2009-tõl jött az új láb, reba team meg blac boxos sztem csak idéntõl van. az új sid world cup-ok voltak az elsõ bb mc-sek. (2008-tól)
a pb lapjára meg a 2010-es bikeres specifikáció van odakopizva. (de a kép az 2008-as, látszik is hogy másképp néz ki a teló. nincs is rajta a bb matrica, csak az mc)
de ez ne befolyásoljon.
reba mellett szvsz az szól hogy új.
én is azt vettem, de csak azért azért mert abból van átütõ tengelyes a foxból meg nincs. és ez tényleg bb-s. majd ha lesz hozzá bicigli elmondom jobb e mint a "sima" mc. gyanítom csak a marketingesek pover piont prezentációjában van érezhetõ különbség a 2 kzöött.
a pb lapjára meg a 2010-es bikeres specifikáció van odakopizva. (de a kép az 2008-as, látszik is hogy másképp néz ki a teló. nincs is rajta a bb matrica, csak az mc)
de ez ne befolyásoljon.
reba mellett szvsz az szól hogy új.
én is azt vettem, de csak azért azért mert abból van átütõ tengelyes a foxból meg nincs. és ez tényleg bb-s. majd ha lesz hozzá bicigli elmondom jobb e mint a "sima" mc. gyanítom csak a marketingesek pover piont prezentációjában van érezhetõ különbség a 2 kzöött.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2010. August 08. - 20:38
BlackBox-ban állítólag fém ott a lock és csillapítás körül minden, nem pedig mûanyag, mint a MotionControl esetén. Egyébként szerintem szintén Reba, mert az új, még ha 2008-as évjárat is. (Amúgy Foxra szavaznék, ha az szintén új lenne.)
Posted 2010. August 08. - 20:13
Helló.
probike oldalán néztem a 2008-as team-et ott azt írja,hogy blackboxos a csillapítás...én meg naivként azt gondolom,hogy az jobb mint a sima:)
használt fox az olcsóbb lenne mint az említett reba:)
fox újonnan 110..viszont az már lélektanilag sok nekem ,90 még belefér talán...
de hónap elején kifog derülni,szerintem:)
Aske olvasom az elejétõl:)
üdv,Péter
probike oldalán néztem a 2008-as team-et ott azt írja,hogy blackboxos a csillapítás...én meg naivként azt gondolom,hogy az jobb mint a sima:)
használt fox az olcsóbb lenne mint az említett reba:)
fox újonnan 110..viszont az már lélektanilag sok nekem ,90 még belefér talán...
de hónap elején kifog derülni,szerintem:)
Aske olvasom az elejétõl:)
üdv,Péter
Posted 2010. August 08. - 19:17
Nekem Foxom (F80x) van használtan vettem nekem tökéletesen bejött nem volt drága 50.000ft azért mondtam mégis a rebát mert azt te használod elõször tehát nem lesz elõélete.Amúgy meg Fox:D
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2010. August 08. - 19:16
2008-ban volt egyáltalán black box mcd?
nem mintha tudnám mit jelent
A 2008-as szériának még a régi, ívelt fékhídja volt igaz? Arra nincs valami kritika, hogy az új szögletes cucc az merevebb? Nekem is rebám van 2009-es Race, alapvetõen tetszik a villa, a kritikákat leírtam róla, ha érdekel visszakeresheted.
nem mintha tudnám mit jelent
A 2008-as szériának még a régi, ívelt fékhídja volt igaz? Arra nincs valami kritika, hogy az új szögletes cucc az merevebb? Nekem is rebám van 2009-es Race, alapvetõen tetszik a villa, a kritikákat leírtam róla, ha érdekel visszakeresheted.
Posted 2010. August 08. - 19:06
Posted 2010. August 08. - 18:53
Posted 2010. August 08. - 18:49
1.
Szerintem para nélkül használhatod adapter helyett a csõalátétet, ha van hosszabb csavarod.
2.
Szintén zenész. Egy éven át nézegettem villákat, Reba és Fox volt az esélyes. Milyen érdekes, a Rebát ajánlanám, amit én is vettem végül Nincs nagy technokrata alátámasztás, a fõ indok az volt, h sokat böngésztem fórumot, és meglepõen sok kritikát olvastam a Foxokról, miszerint nem hozták az áruk alapján elvárható megbízhatóságot, és a mozgás minõsége sem az igazi. No meg az is a Reba mellett szólt, hogy az áruk átlagosan fele volt a Foxokénak. Nekem bejött.
Szerintem para nélkül használhatod adapter helyett a csõalátétet, ha van hosszabb csavarod.
2.
Szintén zenész. Egy éven át nézegettem villákat, Reba és Fox volt az esélyes. Milyen érdekes, a Rebát ajánlanám, amit én is vettem végül Nincs nagy technokrata alátámasztás, a fõ indok az volt, h sokat böngésztem fórumot, és meglepõen sok kritikát olvastam a Foxokról, miszerint nem hozták az áruk alapján elvárható megbízhatóságot, és a mozgás minõsége sem az igazi. No meg az is a Reba mellett szólt, hogy az áruk átlagosan fele volt a Foxokénak. Nekem bejött.
Posted 2010. August 08. - 17:23
Helló.
legfõbb tényként reba mellett az szól,hogy új illetve blackboxos motition controlja van.
a fox mellett az szól,hogy aki használta szinte csak jókat tudnak mondani,mint egy etalon..
én a színvonal miatt szeretnék dönteni...2008-as reba team vajon mint a 2007-2008-as év fox f100-a??
legfõbb tényként reba mellett az szól,hogy új illetve blackboxos motition controlja van.
a fox mellett az szól,hogy aki használta szinte csak jókat tudnak mondani,mint egy etalon..
én a színvonal miatt szeretnék dönteni...2008-as reba team vajon mint a 2007-2008-as év fox f100-a??
Posted 2010. August 08. - 16:55
Helló!
döntés elõtt állok és kellene egy kis segítség....
adott két villa 2008-as reba team poplockal újonnan
illetve használt fox f100
nos pro és kontra érvek jól jönnének,tudom,hogy fox etalon,viszont a reba új lenne:)
köszönöm
Üdv,Péter
Hali!
Én is ugyanebben a dilemmában voltam pár hónappal ezelõtt. Árban ugyanannyi volt mind a kettõ. Én a Fox mellett döntöttem. Rebát nem próbáltam, elõtte Reconom volt Poplockal. Legfõképp amiatt nyugtalankodtam picit, hogy majd a Poploc hiányozni fog, de nem volt nagy dolog megszokni.
Van, aki azt mondja Foxot használni sznobság, hisz' ár érték arányban a Reba jobb. Ha ez tényleg így van, akkor vállalom. De a Foxom gyönyörûen mozog, merev és borzasztóan jól néz ki (basszus, télleg sznob vagyok ). Abszolút nem bántam meg a döntésemet, én még mindig a Foxot választanám.
Posted 2010. August 07. - 21:21
Szerintem reba mivel az új.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Posted 2010. August 07. - 20:36
Helló!
nos pro és kontra érvek jól jönnének,tudom,hogy fox etalon,viszont a reba új lenne:)
köszönöm
Üdv,Péter
köszönöm
Üdv,Péter
Posted 2010. August 06. - 16:32
akad illetõ aki jo idieje így hazsnálja a féket (ismi vágott neki alátétcsövet), de nem egy életbiztosítás
menet olyan könnyen sztem nem jön ki de ha pl esel és a féktest nekivágódik vminek akkor ki tudja kapni, mert nincs mire felfeküdnie...
menet olyan könnyen sztem nem jön ki de ha pl esel és a féktest nekivágódik vminek akkor ki tudja kapni, mert nincs mire felfeküdnie...
Posted 2010. August 06. - 12:39
meg majd nehogy kihúzza a villából a menetet, mert akkor szopás van kétpofára....vegyél inkább egy adaptert
Posted 2010. August 06. - 12:06
Ha nincs Pm-Pm adapterem, egyszerû távtartóval megoldhatom a méret gondokat, vagy ez elég nagy kókányolás?
ez am tárcsafékekbe illik inkább
elég puterül néz ki de erõs csavarral mûködik, ADDIG AMÍG NINCS ADAPTER...
Posted 2010. August 06. - 12:03
Ha nincs Pm-Pm adapterem, egyszerû távtartóval megoldhatom a méret gondokat, vagy ez elég nagy kókányolás?
u.i.: Ha nem zár be a bolt, akkor természetesen lesz adapter.
u.i.: Ha nem zár be a bolt, akkor természetesen lesz adapter.
Izomtéridõninja-geológus!
Posted 2010. August 06. - 11:35
vagy használt levegõs Recon/Reba.
de ha kicsit visszaolvasol, ebben az árkategóriában általában ezeket ajánlják.
Nem voltam itthon, ezért írok most.
Gondolkoztam én is használt telón és ajánlottak RS Reba-t. Akit érdekel, annak elküldöm az eladó elérhetõségét.