Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Egyébként kövez meg Tigger, de az Xfision Velvetem is mozgott ilyen szépen mint a DT. Ezzel nem azt mondom hogy A DT nem mozog szépen , de a Velvet megindulását szerintem nem tudja.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

mozgásilag meg kb a dt mindent ver, még ha egzotikum is.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Pedig pont a Fox-féle StepCast. Gyönyörűen mozog, végre kiforrott a FIT4, hiába ~1400 gramm csak, nagyon merev, merevebb, mint az egyébként legkönnyebb verzióban ~1550 gramm körüli RS SID-ek.

RS-ből mostanában csak az új SID-et próbáltam, új, gyári állapotában szerintem nem mozog szépen. Egy szervizelés valószínűleg már újonnan jót tenne neki, gondolom nincs benne elég olaj.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

mivel jópár éve csak hellyel-közzel követem a dolgokat, megkérdezném, hogy 29er telóból most mi a bencsmárk? RS reba? esetleg recon? (tapered, 80-100mm, 15mm amit "elvárnék", DT/Fox/egyéb egzotikumok nem játszanak)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

amúgy a keréktengely középpontjától a nyak becsatlakozásig.

kevés gyártó adja meg

rövidebb - alacsonyabb beépítési magasság- meredekebb fejcsőszög...

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Vettem egy új villát és az a baj, hogy némi méricskélés után ez kb 15mm-el rövidebb. Milyen jelentősége lehet ennek?

Minél rövidebb ? 

:D

Roobi881

Roobi881

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Sziasztok! Egy teleszkóp hosszát honnan kell mérni?

Csak én nem találom a gyártók weboldalain a hosszméretet?

Vettem egy új villát és az a baj, hogy némi méricskélés után ez kb 15mm-el rövidebb. Milyen jelentősége lehet ennek?

Roobi881

Roobi881

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Sziasztok! Egy teleszkóp hosszát honnan kell mérni?

Csak én nem találom a gyártók weboldalain a hosszméretet?

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás

Talán abba a topikba relevánsabb.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Bardocz neked hobbid mindent legalább 2x beírni a fórumba, mert ha igen olvasgasd már át a fórumszabályzatot is. Előre is köszönöm a többiek nevében is.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás

Vettem egy használt biciklit, és az előző tulaj vagy aki szerelte az összes csavart baromállat módjára húzta meg. Emiatt a teleszkópon az alsó tárcsafék csavarnál a menet el van nyalva.Környéken egyik bicikliboltban csak a menetet tudják újravágni, abba nem hiszek, nem hiszem, hogy sokat érne.

Helicoil menetjavítót láttam, azt próbálta már valaki? Mennyire egyszerű házilag megcsinálni? Venni tudnék, de abban a boltban megcsinálni nem tudják. Van még egy másik, ahol talán, de ha nem, és nem találok semmi szervizet a könyéken, nekem kellesz megcsinálni.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

Sziasztok!

Egy új Rock Shox Reba teleszkópot mennyi értelme van elvinni szervizbe átnézetni? Tehát, hogyha itt-ott kimaradt volna kenőanyag, olaj vagy a tömítések nem lennének a helyén akkor ezeket pótolják? 

Mennyire jellemző az ilyen vadonat új kerékpároknál?

Én azt tapasztaltam, hogy kevés benn újonnan az olaj. Mindenképp érdemes feltölteni.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Jó tudni, köszi az infót, ma is tanultam valamit :D

jellemző

Vasinger

Vasinger

fórumtag

• fórumtag
  • 57 hozzászólás

felesleges ám több topikba beírni . kb ugyanaz a 8 fél antiszociális netfüggő olvassa mindet.... :)

Jó tudni, köszi az infót, ma is tanultam valamit :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sziasztok!

Egy új Rock Shox Reba teleszkópot mennyi értelme van elvinni szervizbe átnézetni? Tehát, hogyha itt-ott kimaradt volna kenőanyag, olaj vagy a tömítések nem lennének a helyén akkor ezeket pótolják? 

felesleges ám több topikba beírni . kb ugyanaz a 8 fél antiszociális netfüggő olvassa mindet....:)

• Kisherceg és zeezoltano kedveli ezt

Vasinger

Vasinger

fórumtag

• fórumtag
  • 57 hozzászólás

Sziasztok!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sziasztok!

Új kerékpár vásárlása előtt állok és felmerült bennem pár kérdés:
Rock Shox Reba vs Rock Shox Recon Gold:
A Reba mennyivel jobb a Goldnál? Megéri a közel 46 ezres árkülönbözetet? (2 bringa között ennyi a különbség)

Hobbi felhasználásra, XC gépre nézek.

ha csak ez a különbség akkor nem biztos.

reba könnyebb, s kicsit tán jobban mozog.

de tengelyek egyformák ?  /qr9, 15/

Bikertigger módosította - 2017. március 27. - 15:34

Vasinger

Vasinger

fórumtag

• fórumtag
  • 57 hozzászólás
Sziasztok!

Új kerékpár vásárlása előtt állok és felmerült bennem pár kérdés:
Rock Shox Reba vs Rock Shox Recon Gold:
A Reba mennyivel jobb a Goldnál? Megéri a közel 46 ezres árkülönbözetet? (2 bringa között ennyi a különbség)

Hobbi felhasználásra, XC gépre nézek.

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Jó vételnek számít az alábbi teleszkóp 142.000 Ft-ért vagy érdemes még alkudni? (ennél többért hirdették meg).

FOX 34 Talas 160 Factory Fit CTD 2013 (26"); újszerű állapot, kiállítási darab volt.

zscs: egy ilyet eszközre össze is lehetne dobni pénzt, mert kb 1x használod csak. Vagy bringaboltnak ajánlani, hogy utána náluk lehessen beállítani.

Lopakodó: régi fox teleszkópomat / rugóstagot magamnak szervizeltem, tavasz-nyár között használtam, ősszel kinyitottam és minden makulátlan tiszta volt.

Persze ehhez kell az, hogy minden tömítés rendben legyen, becsúszók sérülésmentesek és minden túra előtt letisztítani a becsúszókat szilikonolajos ronggyal.

Az egzotikus majom beéri kevés banánnal is, a honlapon meg üzleti okok miatt írják, hogy gyakran vidd szervizbe. Többek között ezért is szeretem a fox termékeket, mert hosszútávon olcsóbbak. Másik eset: 2 év használat után elvittem nagy szervizre a tagot és a szerelő mondta, hogy kicserélt mindent de a régi alkatrészek is rendben voltak, olaj is tiszta.

Atombike módosította - 2017. február 22. - 20:09

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Quarq ShockWiz: https://www.bikerumo...sion-perfectly/

Németektől már rendelhető, van, ahol már "in stock" (BC). https://www.bike-com...lemente-p55426/

Borzasztóan drága, de MTB-s csapatoknál, pláne ott, ahol fully-val is versenyeznek, biztosan elgondolkoznék egy ilyenen.

(Sajnos a merev villával nem kompatibilis. :D)

zscs módosította - 2017. február 16. - 14:46

• zeezoltano kedveli ezt