Köszi a segítséget. Még olyan kérdésem lenne,s bocs ha hülyeséget kérdezek,hogy ha átütõs agyat veszek pl novatec,ahhoz jár alapból a tengely? Vagy esetleg pl a DJ 2-höz kapok?
telóhoz jár
Köszi a segítséget. Még olyan kérdésem lenne,s bocs ha hülyeséget kérdezek,hogy ha átütõs agyat veszek pl novatec,ahhoz jár alapból a tengely? Vagy esetleg pl a DJ 2-höz kapok?
Fõleg, hogy már van nem egy 180-as 14 kilós gépezet
Nekem azzal voltak kiakadva mikor a 10mm-e átütõsön agyaltam..."óóó minek az, nekünk is elég a gyorszáras" árban persze nem nagyon volt difi, aztán végül jött a DT, majd egyszer veszek neki átalakítót
Gevox: DJ 2 nem fog elcsavarodni....
.
Tiggernél sosem értettem ezt az "elég a 160mm" dolgot. a 180mm ellen nem találok érvet, ami miatt hanyagolni kellene, fõleg új rendszer vásárlása esetén.
Gondoltam megemlítem, hogy az elsõnél szarrá van repedezve a szimering, az utóbbi pedig egy pike felsõrész argyle alsórész. Mind a kettõ 50 ezer magyar pénz.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Jól mondod : itthon ! De ha egyszer kimész Ausztriába vagy Erdélybe (én pl. sokat járok ezekre a helyekre), ott lesz szükség a rendes tárcsaméretre. Láttam már ott az elsõ nap csodálkozó arcokat ! :-) ("De hát otthon még soha nem volt gondom a fékkel ! Mi van vele ? Alig bírtam megállni ! Mi ez a büdös ?")
Gevox ! Ezen akarsz spórolni ? A fékeden ? A 2 tárcsaméret közt kb. 30 gramm van. Meg tudsz állni 180al is de majd jön egy hosszú lejtõ, kell, hogy hûljön a fékrendszer. 70-80 kilós haverjaim, mikor váltottak 180ra, azt mondták, a legjobb döntése volt. Egyik legjobb haverom is 95 kilós, elvolt Õ itthon a 160al de mióta 180al jár, nagyon érzi a féken.
Nah most elgondolkodtattatok. Elég lehet egy 180as tárcsa hogy megfogjon? Amúgy a villánál a tárcsafék felfogatásnál milyenre törekedjek? Ami cserélhetõ és adapteres,az állítólag elég könnyen letörik.
Jól mondod : itthon ! De ha egyszer kimész Ausztriába vagy Erdélybe (én pl. sokat járok ezekre a helyekre), ott lesz szükség a rendes tárcsaméretre. Láttam már ott az elsõ nap csodálkozó arcokat ! :-) ("De hát otthon még soha nem volt gondom a fékkel ! Mi van vele ? Alig bírtam megállni ! Mi ez a büdös ?")csak az Õ súlya, meg a 200-as tárcsa le fogja gyilkolni a gysz-as telót.
ha nekem elég volt a bõ 110 kilóhóz a 160-as tárcsa...(80 kilós alá + (itthó legalábbis) tök fölösleges 160 nál nagyobb). és a rebában is bõven volt még tartalék, szal simán kéne bírnia.
csak az Õ súlya, meg a 200-as tárcsa le fogja gyilkolni a gysz-as telót.
ha nekem elég volt a bõ 110 kilóhóz a 160-as tárcsa...(80 kilós alá + (itthó legalábbis) tök fölösleges 160 nál nagyobb). és a rebában is bõven volt még tartalék, szal simán kéne bírnia.
Szakember nem vagyok de úgy gondolom, a 180as tárcsát felejtsd el gyorsan, a te súlyodhoz 200mm kell és kész. 75-80 kilós srácok alatt nem túlzás a 180mm.
A levegõst sem gondolnám jónak, a te súlyodhoz acélrugó való.
Átütõshöz nem értek de józan paraszti ésszel gondolkozva tényleg az lehet a biztos megoldás.
Szakember nem vagyok de úgy gondolom, a 180as tárcsát felejtsd el gyorsan, a te súlyodhoz 200mm kell és kész. 75-80 kilós srácok alatt nem túlzás a 180mm.
A levegõst sem gondolnám jónak, a te súlyodhoz acélrugó való.
Átütõshöz nem értek de józan paraszti ésszel gondolkozva tényleg az lehet a biztos megoldás.
Szakember nem vagyok de úgy gondolom, a 180as tárcsát felejtsd el gyorsan, a te súlyodhoz 200mm kell és kész. 75-80 kilós srácok alatt nem túlzás a 180mm.....
Szóval a mostani telók már biztos mások,de valamiért nagyon nem szeretnék levegõset venni. A DJ 2 szimpatikus,de ha van jobb abban az árban,örülnék ha mást is ajánlanátok. A rugóút 10cm max lehet!
Ha sima agyat veszek,nem átütõset,azzal bajom lehet a 200as tárcsánál? Nagyon megcsavarja,vagy mi lehet a gond? Csak attól is tartok,hogy ha kisebb tárcsát teszek fel (180ast) az meg már nem fog majd úgy,ahogy kellene.
Köszi szépen a tanácsod,megfogadom. Igaz 50e a max,amibõl ki kellene hozni valami jóságot.
A levegõs telóktól tartok,mint már írtam is,habár tudom,hogy 1-2 teló alapján nem kellene következtetéseket levonnom. Azért az igazsághoz az is hozzátartozik,hogy évekkel ezelõtt (15éve talán) volt egy rock shox telóm,már a típusára nem is emlékszem olyan rég volt (talán mag 21,de nem akarok hülyeséget mondani) ,és ott ahhoz kaptam egy hosszú tût,amit egy pumpára kötve fújhattam fel. Az a teló azért lett akkor eladva,mert abba bármennyit fújhattam,mindig leült az akkori 95-100kilóm alatt.
Szóval a mostani telók már biztos mások,de valamiért nagyon nem szeretnék levegõset venni. A DJ 2 szimpatikus,de ha van jobb abban az árban,örülnék ha mást is ajánlanátok. A rugóút 10cm max lehet!
Ha sima agyat veszek,nem átütõset,azzal bajom lehet a 200as tárcsánál? Nagyon megcsavarja,vagy mi lehet a gond? Csak attól is tartok,hogy ha kisebb tárcsát teszek fel (180ast) az meg már nem fog majd úgy,ahogy kellene.
a sherman útállítása nem olyan, mint a rs-eké. ha rövidebb útra állítod, akkor maga a rugó is összeül, ez pedig egy kõkemény villát eredményez.
gevox, a helyedben mindenképp átütõs villa - nagy tárcsa kombót használnék. de átütõs villához ugye új elsõagy is kell.
kolbászgyár lesz a súlyod és a tárcsa alatt. meg egész operákat fog ciripelni.