Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Köszi a segítséget. Még olyan kérdésem lenne,s bocs ha hülyeséget kérdezek,hogy ha átütõs agyat veszek pl novatec,ahhoz jár alapból a tengely? Vagy esetleg pl a DJ 2-höz kapok?

telóhoz jár
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás

Fõleg, hogy már van nem egy 180-as 14 kilós gépezet :)

Nekem azzal voltak kiakadva mikor a 10mm-e átütõsön agyaltam..."óóó minek az, nekünk is elég a gyorszáras" árban persze nem nagyon volt difi, aztán végül jött a DT, majd egyszer veszek neki átalakítót

Gevox: DJ 2 nem fog elcsavarodni....

Köszi a segítséget. Még olyan kérdésem lenne,s bocs ha hülyeséget kérdezek,hogy ha átütõs agyat veszek pl novatec,ahhoz jár alapból a tengely? Vagy esetleg pl a DJ 2-höz kapok?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

.

Tiggernél sosem értettem ezt az "elég a 160mm" dolgot. a 180mm ellen nem találok érvet, ami miatt hanyagolni kellene, fõleg új rendszer vásárlása esetén. :)

itt csak példa vót. még mindig arra mondtam hogy a 200as tárcsa a gysz-as telót a Kolléga súlya alatt meg fogja gyilkolni.

Maggi majd meséld el (valamelyik megfelelõ topikban ) hogy mi értelme van egy rommá kõnnyített 16-18 centit mozgó bringának. :)

Gevox, DJ-bõl meg kb 2008-2009-eseket kerülni kéne, azok igazi kínai hulladékok. 2010 , meg ideit nem tudom.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
pls delete...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Fõleg, hogy már van nem egy 180-as 14 kilós gépezet :)

Nekem azzal voltak kiakadva mikor a 10mm-e átütõsön agyaltam..."óóó minek az, nekünk is elég a gyorszáras" árban persze nem nagyon volt difi, aztán végül jött a DT, majd egyszer veszek neki átalakítót

Gevox: DJ 2 nem fog elcsavarodni....

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Gondoltam megemlítem, hogy az elsõnél szarrá van repedezve a szimering, az utóbbi pedig egy pike felsõrész argyle alsórész. Mind a kettõ 50 ezer magyar pénz.

gondoltam, példának azért jók lesznek. edit: közben látom, te élõben is megnézted õket(?)
a "kiváló" minõségû képekrõl nekem mindez nem jött le, csak a hülyegyerekbicaj és a "suliba járok" volt gyanús. fõleg a szimeringen nem tudom a repedéseket felfedezni, bárhogy is nézem.

Tiggernél sosem értettem ezt az "elég a 160mm" dolgot. a 180mm ellen nem találok érvet, ami miatt hanyagolni kellene, fõleg új rendszer vásárlása esetén. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ja még annyit hogy Zsizsi aki szvsz 110kg-n túl van,Fox F32 80 villája Makkához került aki egy 52kg-os lány és miután leengedtünk levegõ nyomását az eredeti kevesebb mint felére tökéletesen mozgott.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Azért Zsizsi alatt sem ment tönkre a f32 és az is gyors száras pedig tudjuk hogy õ sem egy káposzta lepke hanem egy nehézbombázó.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás

Jól mondod : itthon ! De ha egyszer kimész Ausztriába vagy Erdélybe (én pl. sokat járok ezekre a helyekre), ott lesz szükség a rendes tárcsaméretre. Láttam már ott az elsõ nap csodálkozó arcokat ! :-) ("De hát otthon még soha nem volt gondom a fékkel ! Mi van vele ? Alig bírtam megállni ! Mi ez a büdös ?")
Gevox ! Ezen akarsz spórolni ? A fékeden ? A 2 tárcsaméret közt kb. 30 gramm van. Meg tudsz állni 180al is de majd jön egy hosszú lejtõ, kell, hogy hûljön a fékrendszer. 70-80 kilós haverjaim, mikor váltottak 180ra, azt mondták, a legjobb döntése volt. Egyik legjobb haverom is 95 kilós, elvolt Õ itthon a 160al de mióta 180al jár, nagyon érzi a féken.

Dehogy akarok ezen spórolni. 200as tárcsa volt az elsõ tervem is,igaz itt mivel páran mondták hogy elég a 180as tárcsa is,elgondolkodtam rajta. De inkább legyen kicsit több,minthogy ne legyen elég a fék.
Itt csak az volt a kérdés,hogy pl a Dirt Jumper 2 átütösben nem fog e megcsavarodni a 200as tárcsa alatt. Eddig még mindig ez a legszimpibb teleszkóp az én "árkategóriámban". S remélhetõleg nem is lesz gondjuk egymással - mármint a DJ 2nek a 200as tárcsával.

Dave: Nagyon szépen köszi az infót!

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Nah most elgondolkodtattatok. Elég lehet egy 180as tárcsa hogy megfogjon? Amúgy a villánál a tárcsafék felfogatásnál milyenre törekedjek? Ami cserélhetõ és adapteres,az állítólag elég könnyen letörik.

Két féle létezik IS("régi") és PM(új), a villán egy adott tárcsamérethez van (160-180), innentõl adapterezés kérdése, hogy mekkora tárcsával fogod használni....

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

csak az Õ súlya, meg a 200-as tárcsa le fogja gyilkolni a gysz-as telót.
ha nekem elég volt a bõ 110 kilóhóz a 160-as tárcsa...(80 kilós alá + (itthó legalábbis) tök fölösleges 160 nál nagyobb). és a rebában is bõven volt még tartalék, szal simán kéne bírnia.

Jól mondod : itthon ! De ha egyszer kimész Ausztriába vagy Erdélybe (én pl. sokat járok ezekre a helyekre), ott lesz szükség a rendes tárcsaméretre. Láttam már ott az elsõ nap csodálkozó arcokat ! :-) ("De hát otthon még soha nem volt gondom a fékkel ! Mi van vele ? Alig bírtam megállni ! Mi ez a büdös ?")
Gevox ! Ezen akarsz spórolni ? A fékeden ? A 2 tárcsaméret közt kb. 30 gramm van. Meg tudsz állni 180al is de majd jön egy hosszú lejtõ, kell, hogy hûljön a fékrendszer. 70-80 kilós haverjaim, mikor váltottak 180ra, azt mondták, a legjobb döntése volt. Egyik legjobb haverom is 95 kilós, elvolt Õ itthon a 160al de mióta 180al jár, nagyon érzi a féken.
Marci

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás

ha nekem elég volt a bõ 110 kilóhóz a 160-as tárcsa...(80 kilós alá + (itthó legalábbis) tök fölösleges 160 nál nagyobb). és a rebában is bõven volt még tartalék, szal simán kéne bírnia.

Nah most elgondolkodtattatok. Elég lehet egy 180as tárcsa hogy megfogjon? Amúgy a villánál a tárcsafék felfogatásnál milyenre törekedjek? Ami cserélhetõ és adapteres,az állítólag elég könnyen letörik.

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás

Szakember nem vagyok de úgy gondolom, a 180as tárcsát felejtsd el gyorsan, a te súlyodhoz 200mm kell és kész. 75-80 kilós srácok alatt nem túlzás a 180mm.
A levegõst sem gondolnám jónak, a te súlyodhoz acélrugó való.
Átütõshöz nem értek de józan paraszti ésszel gondolkozva tényleg az lehet a biztos megoldás.

Ezt én is így gondolom,minden tekintetben. Köszönöm a tanácsod!! És persze mindenki másnak is,aki segíteni próbált!
Már csak pénz kérdése az egész.

Bikertigger: A nagy helyzet az,hogy a vázam max 100milis rugóútra van tervezve. Ezért nem mernék 110 vagy annál nagyobb rugóúttal rendelkezõ telót belerakni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Szakember nem vagyok de úgy gondolom, a 180as tárcsát felejtsd el gyorsan, a te súlyodhoz 200mm kell és kész. 75-80 kilós srácok alatt nem túlzás a 180mm.
Átütõshöz nem értek de józan paraszti ésszel gondolkozva tényleg az lehet a biztos megoldás.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

....
Szóval a mostani telók már biztos mások,de valamiért nagyon nem szeretnék levegõset venni. A DJ 2 szimpatikus,de ha van jobb abban az árban,örülnék ha mást is ajánlanátok. A rugóút 10cm max lehet!
Ha sima agyat veszek,nem átütõset,azzal bajom lehet a 200as tárcsánál? Nagyon megcsavarja,vagy mi lehet a gond? Csak attól is tartok,hogy ha kisebb tárcsát teszek fel (180ast) az meg már nem fog majd úgy,ahogy kellene.

Marci

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Köszi szépen a tanácsod,megfogadom. Igaz 50e a max,amibõl ki kellene hozni valami jóságot.
A levegõs telóktól tartok,mint már írtam is,habár tudom,hogy 1-2 teló alapján nem kellene következtetéseket levonnom. Azért az igazsághoz az is hozzátartozik,hogy évekkel ezelõtt (15éve talán) volt egy rock shox telóm,már a típusára nem is emlékszem olyan rég volt (talán mag 21,de nem akarok hülyeséget mondani) ,és ott ahhoz kaptam egy hosszú tût,amit egy pumpára kötve fújhattam fel. Az a teló azért lett akkor eladva,mert abba bármennyit fújhattam,mindig leült az akkori 95-100kilóm alatt.
Szóval a mostani telók már biztos mások,de valamiért nagyon nem szeretnék levegõset venni. A DJ 2 szimpatikus,de ha van jobb abban az árban,örülnék ha mást is ajánlanátok. A rugóút 10cm max lehet!
Ha sima agyat veszek,nem átütõset,azzal bajom lehet a 200as tárcsánál? Nagyon megcsavarja,vagy mi lehet a gond? Csak attól is tartok,hogy ha kisebb tárcsát teszek fel (180ast) az meg már nem fog majd úgy,ahogy kellene.

igazából ez a korábban linkelt rs sektor lenn az igazi
rugós is, átütõs is (bár azok 110 minimum úttal vannak), csak nem fér bele

ha meg gysz-as esetleg vmi tora
pl
Rock Shox Tora SL Disc Lockout

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás

a sherman útállítása nem olyan, mint a rs-eké. ha rövidebb útra állítod, akkor maga a rugó is összeül, ez pedig egy kõkemény villát eredményez.

gevox, a helyedben mindenképp átütõs villa - nagy tárcsa kombót használnék. de átütõs villához ugye új elsõagy is kell.

Igen,igaz. Sajnos ez nem volt betervezve,de kénytelen leszek venni átütõset.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
hát amit mondtak. típust nem tudok, de preferáld az átütõst.

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás

kolbászgyár lesz a súlyod és a tárcsa alatt. meg egész operákat fog ciripelni.

Huh,ezt még nem hallottam. :) Akkor mit tanácsolsz? Milyen telót és tárcsát vegyek a súlyomhoz?

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
a sherman útállítása nem olyan, mint a rs-eké. ha rövidebb útra állítod, akkor maga a rugó is összeül, ez pedig egy kõkemény villát eredményez.

gevox, a helyedben mindenképp átütõs villa - nagy tárcsa kombót használnék. de átütõs villához ugye új elsõagy is kell.