Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
29er
Started by
fityisz
, 2005. December 27. 22:17
Posted 2006. August 21. - 21:31
szóval...
ki volt már tárgyalva elõrébb... 29esnek nevezet montinak a felnije 622es, hasonlóan mint pl a trekkingeknek, de a ballonosabb külsõk miatt nevezik 29"-nak... Schwalbe, Continental pl 28"-nak tünteti fel míg pl a WTB már 29"-nak...
Treking meg nem 29es monti. elõbbi egyrészt nem képes olyan ballonos külsõt fogadni ami a montiknál szokás, másrészt geometriában is vannak eltérések.
"Érdekes a bicók evolúciója, monti -> citybájk -> trekking -> cross -> 29" monti"
no ez meg ugye csak vicc?
ggx, az 29es Marzo
ki volt már tárgyalva elõrébb... 29esnek nevezet montinak a felnije 622es, hasonlóan mint pl a trekkingeknek, de a ballonosabb külsõk miatt nevezik 29"-nak... Schwalbe, Continental pl 28"-nak tünteti fel míg pl a WTB már 29"-nak...
Treking meg nem 29es monti. elõbbi egyrészt nem képes olyan ballonos külsõt fogadni ami a montiknál szokás, másrészt geometriában is vannak eltérések.
"Érdekes a bicók evolúciója, monti -> citybájk -> trekking -> cross -> 29" monti"
no ez meg ugye csak vicc?
ggx, az 29es Marzo
Posted 2006. August 21. - 20:57
Ha 622 = 29", akkor vele beférek a topicba:
http://www.kellys-bi...9160&country=hu ?
kissé kilóg a többi közül a 40mm-es gumijával.. de nem is a legvadabb terepre használom.
http://www.kellys-bi...9160&country=hu ?
kissé kilóg a többi közül a 40mm-es gumijával.. de nem is a legvadabb terepre használom.
Posted 2006. August 21. - 14:19
ez milyen korrekt kis gép:
http://www.gunnarbikes.com/ruffian.php
marzo is gyárt 29es telót, vagy itt a gép 26os változata van a képen?
http://www.gunnarbikes.com/ruffian.php
marzo is gyárt 29es telót, vagy itt a gép 26os változata van a képen?
Posted 2006. August 20. - 08:45
a 700C meretet csufoljak 622-nek, vagy 29" -nak is. mert ez mind ugyanazt takarja. a 27 meg a 28 az nem ide keverendo, azok mas meret.
az orszaguti bringak, a trekkingek, meg az uj divat montik jonnek ezzel a 29" merettel, ezeknek a gumijai csereszabatosak. csak vaz es villafuggo, hogy mi fer el.
Oké akkor, már csak meg kell állapítanom, mekkora kerék fér a vázamba, és megtalálni a megfelelõ boltot utána..
Csak furcsállom, hogy a 29" elnevezéssel még nem találkoztam eddig, cserébe a trekkingeket már hallottam nevezni 27"-nak, 28"-nak is..
Érdekes a bicók evolúciója, monti -> citybájk -> trekking -> cross -> 29" monti
Posted 2006. August 18. - 22:32
a 700C meretet csufoljak 622-nek, vagy 29" -nak is. mert ez mind ugyanazt takarja. a 27 meg a 28 az nem ide keverendo, azok mas meret.
az orszaguti bringak, a trekkingek, meg az uj divat montik jonnek ezzel a 29" merettel, ezeknek a gumijai csereszabatosak. csak vaz es villafuggo, hogy mi fer el.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2006. August 18. - 20:54
Hi all!
most akadtam erre a topicra, és kissé felcsigázott..
egy hónapja vettem trekking bicót, és az lenne a kérdésem, hogy akkor hogy is van ez a kerékméretekkel? a 700-as, 622-es, 27"-os, 28"-os, 29"-os mind ugyanarra felnire rámegy? vagy mivan?!?!
már láttam pár mérettáblázatot, de nem vágom még mindig.
Mi a különbség a 29-es monti, és a trekking/cross bicók között, amennyiben a gumi ugyanaz?
Egyébként a nagyobb kerék nekem nagyon bejön, de fõleg aszfaltra használom. most viszont ötletet adtatok, hogy cseréljem esetleg valamivel ballonosabbra a gumikat... maradna a felhasználási terület, de jobban szeretem a széles gummák puhább rugózását.
köszi, hali!
most akadtam erre a topicra, és kissé felcsigázott..
egy hónapja vettem trekking bicót, és az lenne a kérdésem, hogy akkor hogy is van ez a kerékméretekkel? a 700-as, 622-es, 27"-os, 28"-os, 29"-os mind ugyanarra felnire rámegy? vagy mivan?!?!
már láttam pár mérettáblázatot, de nem vágom még mindig.
Mi a különbség a 29-es monti, és a trekking/cross bicók között, amennyiben a gumi ugyanaz?
Egyébként a nagyobb kerék nekem nagyon bejön, de fõleg aszfaltra használom. most viszont ötletet adtatok, hogy cseréljem esetleg valamivel ballonosabbra a gumikat... maradna a felhasználási terület, de jobban szeretem a széles gummák puhább rugózását.
köszi, hali!
Posted 2006. August 18. - 17:16
Posted 2006. August 17. - 22:07
pont az jutott eszembe, hogy trek69er, ja. abban vegulis usd maverick van.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
vendég_unit_*
Posted 2006. August 17. - 20:32
hu de rossz helyre kerult a srac
Ja, ezek a 29er-ek már csak ilyenek.
És még jó, hogy nem a 69er-be nézett be....
Posted 2006. August 17. - 15:51
hu de rossz helyre kerult a srac
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2006. August 17. - 15:47
Balint92!
Sajnalom anyadekat!
Eldobtak a gyereket es felnevelték a lepényt!
Szerintem elosszor okosodj, aztan beszelj!
Sajnalom anyadekat!
Eldobtak a gyereket es felnevelték a lepényt!
Szerintem elosszor okosodj, aztan beszelj!
Posted 2006. August 17. - 15:10
nem vágom... biztos nem ismerem eléggé a 29"eseket aheadosok nem?
tudom hogy nincs szükség 18cm rugóútra!
szaladj és kösd föl magad...
Posted 2006. August 17. - 10:30
nem vágom... biztos nem ismerem eléggé a 29"eseket aheadosok nem?18 év múlva elmondom, ha addig nem jönnél rá.
tudom hogy nincs szükség 18cm rugóútra!
vendég_unit_*
Posted 2006. August 16. - 22:21
nem:) de mi lenne az akadálya az áron kivûl, mag azon kivûl hogy nem arra valóak?
18 év múlva elmondom, ha addig nem jönnél rá.
Posted 2006. August 16. - 20:52
nem:) de mi lenne az akadálya az áron kivûl, mag azon kivûl hogy nem arra valóak?Ezt ugye nem komolyan kérdezted?!
vendég_kerekem_*
Posted 2006. August 16. - 20:49
APPLAUSE
Üdv mindenkinek
Szokásos kezdés:segítséget kérnék!
Tudnátok-e ajánlani 29*1.8 gummát, vagy valami 47 mm körülit, de a 2.1 már sok-kevés a hely a vázban:)?
Itthon, hol lehet beszerezni(lehetõleg nem annyiért, hogy egy vesémet zálogba kelljen adni) és mennyiért?Vagy csak külföldrõl? Valki rendel? beszállnék
Ja, van schawalbe land cruiser 47-es, 880 gramm, és nem túl terepspecifikus a mintázat.
Köszi elõre is
ja noch was: pix.bikemag/ kerekem (http://pix.bikemag.h...0&ppuser=186418) mappa, van pár szép 29 inch bike pics, have a good time
hátszelet
Üdv mindenkinek
Szokásos kezdés:segítséget kérnék!
Tudnátok-e ajánlani 29*1.8 gummát, vagy valami 47 mm körülit, de a 2.1 már sok-kevés a hely a vázban:)?
Itthon, hol lehet beszerezni(lehetõleg nem annyiért, hogy egy vesémet zálogba kelljen adni) és mennyiért?Vagy csak külföldrõl? Valki rendel? beszállnék
Ja, van schawalbe land cruiser 47-es, 880 gramm, és nem túl terepspecifikus a mintázat.
Köszi elõre is
ja noch was: pix.bikemag/ kerekem (http://pix.bikemag.h...0&ppuser=186418) mappa, van pár szép 29 inch bike pics, have a good time
hátszelet
Posted 2006. August 16. - 00:00
Telitalálat ez a szín! Gratula!
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!
Race, no Rest!
vendég_unit_*
Posted 2006. August 15. - 20:11
Szabcsi: köszi elõre is, már gyûjtök. Rég járhattál már nálunk....ez nem a Városmajor, hanem a János-hegy, a Libegõvel szemben. Amúgy tiszt a Major, sokat játszottam ott a '80-as években ;-)
Fityisz: a nénikéd gnóm. Ez direkt ilyen. Te tudod, hogy érkezett: kinéztem a X-F...r katalógusban, küldtem a kódot a webáruházba, és már jött is.... ja nem, mégse. Állítólag a Kona Europe (sem) nem supportálja a 29-es mozgalmat.... így: kösz Búvár!!!
Fityisz: a nénikéd gnóm. Ez direkt ilyen. Te tudod, hogy érkezett: kinéztem a X-F...r katalógusban, küldtem a kódot a webáruházba, és már jött is.... ja nem, mégse. Állítólag a Kona Europe (sem) nem supportálja a 29-es mozgalmat.... így: kösz Búvár!!!