Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

29er

- - - - -

• Please log in to reply
1138 replies to this topic

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts
szkili; én is a Ferrous 29-et válsztanám ;)
Viszont ha a Cobia és a X-caliber között kell választani akkor ott csak a pénztárca szólhat közbe. Sztm amennyivel az X-caliber többe kerül annyival jobb is...

(has)Pókember; az OnOne-od most fixi vgay az csak terv? terv egyáltalán?

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
Ha Gary Fisher, akkor a Ferrous 29-et.

http://www.fisherbik...&bike=Ferrous29

szkili

szkili

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Már régóta tetszik a Gary Fisher féle bringaépítési koncepció (meg ugye õ az elsõ pionírok egyike), így :) amikor megláttam a BikeMag-ben, hogy van Mo.-i forgalmazója. Nella/Trek.
Ez és a 29-es iránti érdeklõdés következménye: Email, telefon. Tordai Csabi ma írta: legolcsóbb 29-es a Cobia 240.000 Ft, a következõ X-caliber 330.000 Ft.
On-One kb. 200.000 Ft és az SS.

Hát, dilemma. Családi költségvetés miatt is. Meg bringák miatt is.

Mondjátok, Ti mit választanátok?

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts
Fityisz, megnéztem ezt a kormány-balhét, és vicces, hogy a meredek felsõcsõ-esés miatt (16-os váz, ugye...) a kormány simán átfordul felette, ámde a fékkar vége pont rákoppan. Eddig eszembe se jutott, hogy ez gondot okozhat, de most, hogy ráirányítottad a figyelmemet, kínosan fogok ügyelni arra, hogy még véletlenül se forduljon túl a kormány (vagy betekerem a felsõcsõt, ahogy a pályabringákon szokás)... :-)

btw. Brant egy zseniális üzletember szerintem. Nem lehet külön 29-es Inbred vázat kapni, csak bicajt egyben, mostanában azt is csak SS-ként. Ez neki több okból is biznisz:
1. ha váltót akarsz, akkor is meg kell venned az SS hátsó agyat, hajtómûvet.
2. néhány kiváló saját vagy nem saját alkatrész mellett jópár azonnal kukázandót is rátesz a biciklire. Például a lánc, ami az enyémen jött, azonnal kuka volt, a fékpofák két lajtos kirándulás után kvázi használhatatlanok lettek, a racsni olyan, amilyen. Igaz, hogy a hajtómû szerintem nagyon jó, és a mindenféle vicces rajzokkal ellátott cuccok (nyereg, stucni...) telitalálatok.
3. az összeszerelés is elég tajvani itt-ott, bár a hajtómûvet jól felrakták, a fékkarokat már nem sikerült, a kerékben nyolcas, a lánc túlfeszítve, a festés meg az érzékeny helyeken az elsõ használat után lejön. Szerencsére én erre nem vagyok háklis.

És az a vicc, hogy még így is megéri, mert egyszerûen itthonról ennyi pénzért 29est nem tudsz máshogyan szerezni. Ezért kifizeted az 500 fontot, és mindenki jól jár :-)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

"az a baj, hogy a gyártás az egy dolog. a fontosabb az, hogy behozzák e a forgalmazók ezeket a bringákat/vázakat kishazánkba is :-/"

Úgy érted, hogy nem megy az a mai fogyasztói társadalomban bevett magatartásforma, hogy kinézem a katalógusból, bemegyek a forgalmazóhoz, leteszem az elõleget és bizonyos idõ elteltével jön a hír, hogy "az ön kerékpárja megérkezett, kérem fáradjon be az átvétele miatt", és így mindenki jól jár.

jól látod a lényeget....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

szkili

szkili

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
"az a baj, hogy a gyártás az egy dolog. a fontosabb az, hogy behozzák e a forgalmazók ezeket a bringákat/vázakat kishazánkba is :-/"

Úgy érted, hogy nem megy az a mai fogyasztói társadalomban bevett magatartásforma, hogy kinézem a katalógusból, bemegyek a forgalmazóhoz, leteszem az elõleget és bizonyos idõ elteltével jön a hír, hogy "az ön kerékpárja megérkezett, kérem fáradjon be az átvétele miatt", és így mindenki jól jár.

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts

A Magyarországon is forgalmazott márkák közül melyik gyárt 29"-es méretû bringát? Én csak a Kona-ról és a Gary Fisher-rõl tudok, meg az Orbea-t hallottam vhol, de a bikeart.hu honlapon nem találtam 29"-e méretût.
Ja, és jó volna megfizethetõt találni, mert a Kona 29"-esei a felsõ kategóriába esnek.

az a baj, hogy a gyártás az egy dolog. a fontosabb az, hogy behozzák e a forgalmazók ezeket a bringákat/vázakat kishazánkba is :-/
Fisher azt mondják van is a forgalmazónal. Konát idén a forgalmazó rendelésre se hozott! Orbeát meg nem tudom :)
Úgy gondolom a legmegfizethetõbb s legelérhetõbb 29es mostanság az OnOne. Igaz boltban nem kapható, de az honlapjukon minden gond nélkül rendelhetõ. Árban igaz ez is már a középkategória teteje...

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Orbea Alma 29:
http://www.orbea-usa...oduct&taxId=471
Yasec is van.
Nem olcsó egyik sem. De messze van még 2007, addig történhet egy-s más.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

szkili

szkili

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Sziasztok,

Végigolvasva ezt a topikot, nem találtam még, a kérdésemre infót. Így felteszem azt.
A Magyarországon is forgalmazott márkák közül melyik gyárt 29"-es méretû bringát? Én csak a Kona-ról és a Gary Fisher-rõl tudok, meg az Orbea-t hallottam vhol, de a bikeart.hu honlapon nem találtam 29"-e méretût.
Ja, és jó volna megfizethetõt találni, mert a Kona 29"-esei a felsõ kategóriába esnek.

Köszi a válaszokat

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Ezt ismeritek?
http://www.lenzsport.com/fullspec.html
Feltöltött kép

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts
(has)Pókember; süti ez a kormány! már én is nézegettem, de nem volt bringa amibe be is raktam volna :D így, ezzel a konfiggal ha befordul melyik része ver a felsõvázcsõbe? engem ez szokott leginkább érdekelni mert nem szeretem széthorpasztani a vázakat.
tájbringa.... hmmm... ott tuti eltévednék s sose találnék vissza :P

gimp

gimp

vendég

• fórumtag
  • 65 posts
Tényleg tuti ez a kormány (a Mary és a Midge is), on-one-ék tudnak valamit.
Én a montim kormányát is bandázsolom, jobb a fogása kesztyû nélkül, jól tapad vizesen is, és nem forog el.

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts
Ha már kormányról (is) volt szó, íme a totális megoldás, természetesen On-One-éktól:

Feltöltött kép
Feltöltött kép

Remélem, látszik belõle valami, bocs a takonyért.
Az alsófogás kb. hasonlót tudhat, mint a Mary típusú kormány, vagyis extrém kényelmes, viszont az országútihoz hasonló fék miatt van még egy fogás rajta (a fékkarokon), ami kiállva tekerésnél tuti. Aki nem próbálta, el nem bírja képzelni, hogy hány fényévvel jobb, mint az eccerû flat bar...
Hátránya, hogy - bár a befogója MTB-s 25.4-es - az átmérõje országútis, így egyrészt a montis fékkarok, váltókarok nem mennek rá (rámennek, csak lötyögnek), másrészt pedig bandázsolni kell. Namost ez az a két dolog, ami engem tökéletesen hidegen hagy :-)
Mászásnál eszméletlen a különbség, kiállva is, ülve is új dimenziót nyit, lefelé még nem észleltem hasonló javulást, de az nem jelent semmit, mert én a legenyhébb aszfaltos lejtõn is elsírom magam...
Még egy apró probléma van vele: a geometria picit megváltozik, feljebb kell emelni a stucnit, ezzel még van köröm, mert amíg tudtam, kihúztam, és a stucnit is lecseréltem egy extrém rövid és meredek darabra, és így már határeset. De nem véletlenül mondja Matt Chester, hogy ha akárcsak egyszer is eszedbe jut, hogy "komfort" fékkarral szereld a kormányt, akkor túl alacsonyan van, punktum.
Tegnap a tájbringán éles bevetésben is kipróbáltam ezt a konfigurációt, és remekül ment minden. Tényleg, az itteni singlespeed népek miért nem járnak tájbringázni?

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts
Gratula Fityisz!!! NICE!!! :)
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

http://soloszabi.blogspot.com

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

beteg?

jó értelemben.... na nem mondom, hogy ilyet akarnék magamnak, de ..szóval beteg.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
beteg?

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts
igen beteg ez a bringa! :))))

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts
ennek a váznak a súlya kereken 2 kiló, nem könnyû, de nem is ez volt az elsõdleges cél.
kormány; kényelmes s jobban lehet húzni kiállva tekeréskor mert nam annyira fárasztó mint egy egyenes kormány esetében.

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3,201 posts
talicska filling.
tudod sok köztük a kõmüves, aki munkaidõn kívül is szereti úgy érzeni, mintha a talicska lenne a kezeközt:D

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
nagyon szép. még az érdekelne, hogy milyen súlyban van, yasec oldalán olvastam, hogy manapág már kromoból is lehet könnyû vázat készíteni a fejlett csõgyártásnak hála, mennyire könnyût?

ja meg még valami már másik egyszeregyes embernél is láttam ezt a visszanyúló alakú kormányt, mi a célja?