Szerintem az deore volt és 12-36-os.
lehet, bár vhogy slx rémlett. az biztos hogy még papír bmag-ban láttam mint sh újdonság. de a lényegen nem változtat
Szerintem az deore volt és 12-36-os.
Szerintem az deore volt és 12-36-os.nem. 2009-ben volt az elsõ 9es 11-36 asszem slx szintû. kifejztten 29-erkhez ajánlva. s akkor nrm volt még nagyobb kistányér
A sebesség mindent megold.
szvsz ezt a 11-36ot a 10es rendszereknel inkabb a nagyobb kistanyer miatt hoztak be.
Nem látok ellentmondást. Csapatunk legerõsebbjének (és nekem) is 20as tányérja van elöl. De ez mit sem ér, ha nem jársz el tekerni. A könnyû áttétellel egy nagyon jó tartalék van a bringádban, amit akkor használhatsz ki, ha fáradt vagy már. Pl. tavasszal azért az ÁTLAG hobbi bringás jóval gyengébb, mint a nyár végén. (vagy ez csak nálam van így ?:-) Én is nagyon ritkán használom a legkönnyebb fokozatot de néha nagyon jól jön) Én is viszonylag erõsnek és technikásnak számítok a magam kis hobbi szintjén de ha csak a 3. fogaskerékkel szabadna másznom, nagyon sokszor tolnám a gépet.
Ez most nagyképû lesz (üssetek nyugodtan:-) és a múltkor nem is akartam ebbe belemenni de az sem mindegy, ki merre bringázik. Elmész a Börzsönybe, brutál meredek és hosszú mászások vannak ott. Én és 1-2 haverom imádjuk a minél meredekebb, hosszú technikás emelkedõket ami sokaknak már ránézésre is járhatatlannak tûnik. Mi szeretjük. Tavaly voltunk a Dolomitokban. 10km hosszú emelkedõ is volt 1000m szintkülönbséggel, szinte végig nagyon meredek.Ebbõl volt 4 db egymás után !(Sellaronda Hero - MTB Marathon - Dolomites A 82km-es távon voltunk) Erdélyben is irdatlan emelkedõk vannak.
Szóval, nem voltam én a múltkor sem a tekerés ellen de szerintem kell biztonsági tartalék egy erõs embernek is. 29es gépen a 22-34 fokozatban ez kevéssé van meg. (ugye akkor errõl volt szó) De függ attól is, ki hol teker. Ha csakis a Vértesben vagy a Budaiban tekersz, akkor lehet, hogy még ez is bõven elég.
Marton: Akkor mégis csak ér valamit ha teker az ember? Rémlik valami?Elárulok egy titkot: Nem a grammokon múlik !
Ha jó edzésben vagy, bármivel mehetsz. Ha csak 2 hetente 2 órát tekersz, akkor lehet neked 8,7kg-os bringád, akkor is tolni fogod az elsõ emelkedõn. Ismerek ilyen srácot, minden cucca a NASA technológiája fölött van, pille könnyû a gép - de az elsõ kistányéros emelkedõn már tolja. Nálunk legjobban azok a srácok mennek, akiknek a legnehezebb a gépük. Leszarják a grammokat, egyszerûen erõsek, ügyesek.
A 200 Eurós racsni nagyon beteg.
Elárulok egy titkot: Nem a grammokon múlik !15e ft lesz postával a pg990 + hozzá jön majd az FRM 36D. XT-X.9 cuccokkal van szerelve a GF Paragon-om, a Deore sor túl nehéz Nekem.
Végül ez is megfordult a fejemben:
Google Fordító
Nem sok különbséget látni. De tényleg ér ez ennyit ?
Elég drágán hoztad ki a 12-36os racsnit. Ez nem lett volna olcsóbb ? SHIMANO DEORE FOGASKERÉKSOR (12-36) - Bringa Butik Webáruház De a te pénzed, arra költöd, amire akarod.
irtam egy kis bejegyzest a 29eres attetelekrol:
Plojekt Blájen: Hajtás-áttételek 29er viszonylatban
a többi alkatrészt meg majd úgyis lecseréli idõközben, ha úgy érzi, hogy komolyabban foglalkozik a bringázássalVégül is az egyetlen érték ebben a pakkban a váz.
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Késõbb,mire elkopik a hajtõmûved lánctányérjai,akkor én már egy bonthatót tennék rá,vmi Acera,Alivio szintût,az nem lógna ki a felszereltségbõl.