Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

29er

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1138 hozzászólás a témában

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Hátsó váltót nem vennék egybõl. Elvileg mûködik a régi váltóddal is.
Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
tudtommal igen

Apci

Apci

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

de - azert irtam, hogy csak ennyit kell hozza cserelni. az elso valtot meg kart sem kell. epp a heten csinaltam meg a 2x10es konverziot (9es tanyerokkal - 10es a rendszer), meg egy atdobot azert rendeltem hozza (667es 2x9es trailvaltot). nem azert mert nem mukodik, hanem mert remenyeim szerint ugy lesz 100%os :)

Szóval akkor kell vennem:
1db XT jobb oldali 10-es váltókar
1db XT 11-36 10-es sor
1db XT 10-es hátsó váltó
1db XT 10-es lánc
...........és csak ennyi? :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
de - azert irtam, hogy csak ennyit kell hozza cserelni. az elso valtot meg kart sem kell. epp a heten csinaltam meg a 2x10es konverziot (9es tanyerokkal - 10es a rendszer), meg egy atdobot azert rendeltem hozza (667es 2x9es trailvaltot). nem azert mert nem mukodik, hanem mert remenyeim szerint ugy lesz 100%os :)

Apci

Apci

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

ha sokat csereberelsz, akkor tenyleg erdemes lassan atterni 10es rendszerre, mert a 9eshez egyre kevesebb alkatresz lesz: kell hozza valtokar, hatsovalto, meg egy sor. a 36/22 + 11-36 kombo szerintem nagyon passzol a 29erhez, sokkal kevesebbet hasznalod az elso atdobot.

A 9-es XT 770-es hajtómû nem mûködik a 10-es lánccal?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
ha sokat csereberelsz, akkor tenyleg erdemes lassan atterni 10es rendszerre, mert a 9eshez egyre kevesebb alkatresz lesz: kell hozza valtokar, hatsovalto, meg egy sor. a 36/22 + 11-36 kombo szerintem nagyon passzol a 29erhez, sokkal kevesebbet hasznalod az elso atdobot.

Apci

Apci

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

Egy pöttyet túlrejszoljátok' ezt a dolgot már......

Legalább 27x többet lehet errõl beszélni, mint az 1x1-rõl! :) (A közönséges beszéd még nem az igazadat igazolja! ;) )

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Bocs! tényleg! agyaljatok ha ez a hob(b)itok.....

Apci

Apci

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

Nem ss-hez képest. Van váltós 29esem is 11-34es 9es sorral és 22-32-44 -es hajtómûvel és ezért nem érzem át ezt a hatalmas problémát amit itt generáltok magatoknak.

Ha már nem bírom tovább nyomni felfelé, majd leszállok.......végül is 41 évesen már nem olyan cink emelkedõn tolni. .:)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
De hát a bringázás és az alkatrészeken agyalás a hobbink ! :-)))))
Neked sem mondta senki, hogy mit szarakodsz egy Niner és Yasec vázzal, mikor egyszerûen megvehetnéd a legolcsóbb Kona vázat, mert az is ugyan úgy elvisz mindenhova. Nem ?
És megint csak, egy versenyzõ akarja megmondani, hogy egy keveset tekerõ hobbistának mi lesz a jó. Nem ! Mi gyengébbek vagyunk, megérezzük azt a 2 nyomorult fogat, amivel egy árnyalattal könnyebben megy fel az ember az emelkedõn.
Hagy szenvedjünk ezen, lécci-lécci-lécci !
Marci

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

a te SS bringádhoz képest ? Biztosan bonyolultabb így a dolog, igazad van. De nem mindenki jár 29es géppel maratonokra. :-)))

Nem ss-hez képest. Van váltós 29esem is 11-34es 9es sorral és 22-32-44 -es hajtómûvel és ezért nem érzem át ezt a hatalmas problémát amit itt generáltok magatoknak.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

a te SS bringádhoz képest ? Biztosan bonyolultabb így a dolog, igazad van de ez legyen az átlag kispolgárok gondja.
Tudod, nem mindenki jár 29es SS géppel maratonokra, mint te. :-)))
Marci

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Ezzel megint csak ott vagyunk, mint amikor elkezdtük ezt a témát! :-)
Akkor három megoldást találtunk eddig:
1. 20-as kiskerék elõre
2. FRM 36-os kerék 32-es sorral.
3.Deore szintü 12-36-os sor.
Legolcsóbban a 3. verzió jön ki, csak hát ez a legnehezebb súlyban. Józanul átgondolva ez is lehet egy átmenet amíg jön egy gyári 11/12-36-os 9-es sor valamelyik "nagytól".

1. A 20as kerékkel jól jársz a súlymánia tekintetében.
2. fogsor+FRM36 : Ez vajon hány grammra jön ki ? (magánvélemény: valahogy ebben az "alu tányér a racsni mögé" megoldásban nem hiszek. És mi rögzíti a racsnihoz ? Semmi ? )
3. 29es bringán már úgy is minden nehéz, nem oszt - nem szoroz az a néhány gramm a Deore fogsoron. Ha jól látom, 120grammal nehezebb ez a fogsor az XT 12-34-nél. Egyszerû és olcsó megoldás lenne a Deore.
4. veszel egy 10es váltókart és egy 10es XT v. XTR racsnit. Lesz könnyû 36os racsnid.
Marci

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Mivel õk nem tekintik még elég nagy piacnak a 29es gépeket, ezért csak néhány cuccuk van erre kifejlesztve. Egy fogsor és 2 pár agy.
Csak a 10es rendszerben van 36-os fogsor xt-xtr -ben.

+kerekszett. szerintem lassan jutnak el addig, hogy a hajtast is hozza kellene szabni, pedig eleg lenne a 38/26os tanyer helyett egy 36/22es (vagy 24es). sramnak asszem van ilyen komboja.

Apci

Apci

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

mivel a 10 sebességes hátsó sor irányába tartunk, kevés esélyt látok rá, hogy valaki "visszalépve" nagyot domborítson egy 11/12-36-os sorral

Hát akkor nem lesz más, marad a 11-34 és hozzá kell erõsödnöm, mint ahogy egy topiktárs javasolta fentebb. :-)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Legolcsóbban a 3. verzió jön ki, csak hát ez a legnehezebb súlyban. Józanul átgondolva ez is lehet egy átmenet amíg jön egy gyári 11/12-36-os 9-es sor valamelyik "nagytól".

mivel a 10 sebességes hátsó sor irányába tartunk, kevés esélyt látok rá, hogy valaki "visszalépve" nagyot domborítson egy 11/12-36-os sorral

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Apci

Apci

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

Mivel õk nem tekintik még elég nagy piacnak a 29es gépeket, ezért csak néhány cuccuk van erre kifejlesztve. Egy fogsor és 2 pár agy.

Ezzel megint csak ott vagyunk, mint amikor elkezdtük ezt a témát! :-)
Akkor három megoldást találtunk eddig:

1. 20-as kiskerék elõre
2. FRM 36-os kerék 32-es sorral.
3.Deore szintü 12-36-os sor.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Marci

Apci

Apci

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

lehet, bár vhogy slx rémlett. az biztos hogy még papír bmag-ban láttam mint sh újdonság. de a lényegen nem változtat :)

Akkor lett volna idejük kihozni egy XT-XTR szintû 12-36-os sort 9-esben. :-(