Jelentkezz be Regisztrálj
29er
Posted 2012. February 07. - 19:37
Posted 2012. February 07. - 18:01
Tesztelt bringák:
Canyon Grand Canyon AL 8.9
Centurion Backfire Ltd DT
Drössiger TNA 2.3
Giant XTC 29er 1
KTM Race 2.29
Marin Pine Mountain 29
Müsing Offroad TPR 29
Poison Lithium T+ 2012 SRAM
Rose Mr. Ride 4
Scott Scale Elite 29
Specialized Carve Pro 29
Stevens Colorado 401
Ez a poisone milyen márka?? Elég jól szerepelt
Posted 2012. January 30. - 14:24
Posted 2012. January 25. - 00:05
Posted 2012. January 24. - 17:29
bármalyik merida viszonteladónál. raktáron általánam nem tartják (bár a bikeland veszprémben meg szokta venni szezonvégén akcióban a maradékot, náluk még akár lehet is) mert elég kevesen építenek cross/trekking bicajt (mint pl én tavaly ) . valahol 50 körül volt az ára legutóbb ha jól emléxem.
ja aktuális kelliz jó lehet 2011 elõttiek rövidek voltak abból indultam ki (nekem még olyan van). merida tán masszívabb egyébként, bár a tóttal sem volt eddig gondom.
viszont a cross/trekking témával csúnyán ki fognak kergetni a topikból az alapítók
Csak azért írtam ide, mivel nem találtam Cross/trekking témát, és elõször azt hittem, hogy kell nekem a 29er erõssége.
Köszi a infókat!
Posted 2012. January 24. - 17:16
Oké, köszi!
A 19-es méret nekem jó, legfeljebb kap egy hosszabb stucnit.
Hol lehe tkapni Merida vázat? Néztem guglin, de eddig semmi értékelhetõ.
köszi!
bármalyik merida viszonteladónál. raktáron általánam nem tartják (bár a bikeland veszprémben meg szokta venni szezonvégén akcióban a maradékot, náluk még akár lehet is) mert elég kevesen építenek cross/trekking bicajt (mint pl én tavaly ) . valahol 50 körül volt az ára legutóbb ha jól emléxem.
ja aktuális kelliz jó lehet 2011 elõttiek rövidek voltak abból indultam ki (nekem még olyan van). merida tán masszívabb egyébként, bár a tóttal sem volt eddig gondom.
viszont a cross/trekking témával csúnyán ki fognak kergetni a topikból az alapítók
aztán ha gyakran van komolyabb terep lehet jobb a 29er (bár van forumtárs aki egy cross bicóval 28-as cx gumival mindenhol lejön ahol én 14/14-et mozgó fulival, legfeljebb kicsit lassabban ) de azt nehézebb lesz v fékest találni. meg hosszú aszfaltosra enyhe terepes túrákra azért inkébb a cross az az ideális.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2012. January 24. - 17:07
A 19-es méret nekem jó, legfeljebb kap egy hosszabb stucnit.
Hol lehe tkapni Merida vázat? Néztem guglin, de eddig semmi értékelhetõ.
köszi!
Posted 2012. January 24. - 16:31
vázként meg cross vázat meridát lehet kapni ittho aminek normális a geója és bõ mérteválasztékban van, +bevált darab és bírja is. 47-es külsõ meg simán belemegy. a kcs -at viszont nem tudom biztosan. esetleg kellizt lehet még vázként, de az úgy rémlik 73-as + 3 féle méret van csak 182höz meg a 19 már kicsi sztem a 21 meg nagy.
cube-nak van még jó geója. meg elég jó méretválasztéka , de az nem tudom mennyire tud vázként lenni.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2012. January 24. - 13:51
Vázat keresek egy trekking / cross / 29-er bringába.
Szándékosan jelöltem meg ennyi felhasználást, mert vegyes körülmények között szeretném használni.
Amire szükségem lenne:
- 47x622-es külsõ beférjen hátra probléma nélkül
- 68mm-es középcsapágyház
- 135mm-es gyorszáras agy menjen bele
- váltófül és V-fék tüske legyen rajta (tárcsafék felfogatás nem szükséges)
Továbbá erõs legyen, és hosszú élettartamú. Nem szeretnék 3-4 év múlva anyagfáradás miatt vázat cserélni.
Hosszabb túrákra szeretném használni, ahol gyakori az enyhe terep. Durvulni nem fogok vele, de ha néha kap kis mennyiségben nehezebb terepet, attól azért ne törjön szét.
182cm-es magassághoz kellene.
Köszi!
Üdv: Bici
Posted 2012. January 14. - 09:10
Plojekt Blájen: Hajtás-áttételek 29er viszonylatban - a megvalósítás
Posted 2012. January 13. - 00:21
Véleményem szerint nagyon hasznos, tapasztalatokon alapuló ötleteket adtam Neked.
Posted 2012. January 12. - 23:14
A lényeg ugyan az. Csak te vásárlás után írsz róla 5 oldalt.
:-)))
Valahol az a lényege a fórumnak, hogy ha valakinek van egy kérdése itt is felteszi azt. Akinek már van tapasztalata abban a témakörben, az ír egy remélhetõleg hasznos ötletet, így talán a kérdezõnek könnyebb lesz a végsõ döntést meghozni. Ha ez 5 oldal, akkor annyi. Ez már tényleg lényegtelen részletkérdés.
Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar egyet értek Veled!
Posted 2012. January 12. - 16:54
A lényeg ugyan az. Csak te vásárlás után írsz róla 5 oldalt.Én cserélgetem a kormányaimat viszonylag sokszor, megveszem, írok róla, berakom, használom, lehet megint írok róla, elvagyok. Viszont a vásárlás elõtt nem regélek róla oldalakat, ...
:-)))
Valahol az a lényege a fórumnak, hogy ha valakinek van egy kérdése itt is felteszi azt. Akinek már van tapasztalata abban a témakörben, az ír egy remélhetõleg hasznos ötletet, így talán a kérdezõnek könnyebb lesz a végsõ döntést meghozni. Ha ez 5 oldal, akkor annyi. Ez már tényleg lényegtelen részletkérdés.
Posted 2012. January 12. - 13:06
már csak azt nem értem, ha elfogadod, akkor miért kell visszajárni és beszólogatni?
Úgy érzem te nem csak ezt nem érted...
Posted 2012. January 12. - 11:14
Semmivel nem rosszabb, de nem is errõl van szó.
Én cserélgetem a kormányaimat viszonylag sokszor, megveszem, írok róla, berakom, használom, lehet megint írok róla, elvagyok. Viszont a vásárlás elõtt nem regélek róla oldalakat, és nem elméletben döntöm el, hogy adott kormány nekem miért lenne jó vagy éppen miért nem volna jó. Csak erre gondoltam mikor túllihegésnek éreztem az elmúlt 5 oldalt és úgy éreztem. De többet igazán nem szeretnék ezen pörögni, megértem és elfogadom, hogy nektek ez a hobbitok, "mindenki másként csinálja".
;-)
már csak azt nem értem, ha elfogadod, akkor miért kell visszajárni és beszólogatni?
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Posted 2012. January 12. - 10:27
Posted 2012. January 12. - 10:04
mivel rosszabb ez, mint a kormányt cserélgetni a bringán?
Semmivel nem rosszabb, de nem is errõl van szó.
Én cserélgetem a kormányaimat viszonylag sokszor, megveszem, írok róla, berakom, használom, lehet megint írok róla, elvagyok. Viszont a vásárlás elõtt nem regélek róla oldalakat, és nem elméletben döntöm el, hogy adott kormány nekem miért lenne jó vagy éppen miért nem volna jó. Csak erre gondoltam mikor túllihegésnek éreztem az elmúlt 5 oldalt és úgy éreztem. De többet igazán nem szeretnék ezen pörögni, megértem és elfogadom, hogy nektek ez a hobbitok, "mindenki másként csinálja".
;-)
Posted 2012. January 12. - 08:53
Hátsó váltót nem vennék egybõl. Elvileg mûködik a régi váltóddal is.
mar nem talalom a forumot, de ugy remlik, hogy az uj 10es kar teljesen mas attetelben huz (sram es a shimano is), nem csak a 9-10 a kulonbseg.