Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

29er

- - - - -

• Please log in to reply
1138 replies to this topic

gulacat1

gulacat1

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
Sziasztok! Most fedeztem fel, hogy van ilyen fórum is, yess! Egy Cube LTD Pro 2012-es 29-ert hajtok március óta, eddig Merida TFS volt 26-osban. 175cm vagyok, a Merida 18"-os volt míg a Cube 17"-os.
A váz geoja teljesen más (pölö csak egy kulacsot fogad), a mérettáblázat alapján is ez a megfelelõ, és érzésre sem tartom kicsinek, noha a váz (és a felsõ csõ esése) igen kompakt érzetet ad. A dilemmám az, hogy mivel nem volt (akkor még) 19"-os, nem tudom, hogy mint felhasználó igazán jól döntöttem-e. Mik a tapasztalatok, egy nagyobb váz hordoz-e egyáltalán ebben a szegmensben pro érveket vagy csak kontra érvek merülnek fel?

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts

nekem faszan szetcseszte a felnimet, hogy felrobbant :( most nem is tudom, hogy mit csinaljak a kerekkel, igy hogy adjam el nyugodt szivvel?

kidurrant és felütötted?

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Én is 26"os Misi latexet, teljesen jó. Mondjuk a tubeless meg mégjobb!

ki, milyen belsõt használ 29es bringához?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
nekem faszan szetcseszte a felnimet, hogy felrobbant :( most nem is tudom, hogy mit csinaljak a kerekkel, igy hogy adjam el nyugodt szivvel?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

26"-os Michelin latex belsõt, jóóól behintõporozva, 29×2,25-ös méretig gondom még nem volt vele. Nagyobb gumiknál, mint pl. a 2,4"-es Maxxis Ardent ami nem 2,2" mint a Conti 2,4-es gumijai, már volt probléma alacsony nyomásnál. Alacsony nyomás alatt 1,5 bar alattit kell érteni, itt a szelep környéki dupla rész amivel a végtelenítés meg van oldva, az nem tágul olyan mértékben, mint a többi részen, így ott horpadás van külsõn.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
tubeless, elotte konnyitett schwalbet hasznaltam, 130g korul van.

vdavid

vdavid

vendég

• fórumtag
  • 242 posts

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
google docs mondjuk, és megosztod mindenkivel, ide meg felteszed a linkjét
Köszi!

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts

Geri! Fel tudnád tenni valami olyan a helyre a cikket, ahol nem tûnik el egy hét múlva?
Köszi!

Mondjatok egyet és felteszem.

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts
Köszi a válaszokat, ki fogok próbálni egyett amint javul az idõ! :))

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Nem kell, de mivel lefelé stabilabb a nagyobb kerekek meg az eltérõ súlypont miatt, ezért nem kell annyit fékezni. Sebességre egyébként szerintem kisebb a különbség, mint érzésre. Szóval ki kell próbálnod egyet, az Alipnebike-nál van is rá lehetõség. talán a Moabnál is.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
a kozvetlen elindulasnal, meg ha ezerrel gyorsitasz azert erezni a nehezebb kereket, de amint mozogsz, mar semmit nem tapasztalsz belole. se kaptaton, se sehol. en kezelhetoseg teren nem tudok ra rosszat mondani, hasonloan fordul mint a korabbi 26osaim, lefele viszont nagyon allat tud lenni :) tenyleg van benne egy adag az ossztelos erzesbol.

persze bringa es geo fuggo, mert ha egy crossvazbol indulsz ki, az ugy fordul mint egy busz.

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts
Köszi a választ!

Miért "kell" egyenletesebb tempót tartani?

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Válaszaim, azzal a megjegyzéssel, hogy 29es össztelóssal még nagyon keveset mentem, de merevvel már elég sokat. és én maratonozok inkább, nem durvulok nagyon lefelé
- a merev 29er valahol a merev 26és a 100/100at mozgó 26os fully között van érzésre, és közelebb az össztelóshoz. Ezért a fully 29er szerintem még többet ad, mint amit a rugóútjából várnál
- nekem semennyire, szélesebb rajta a kormány, az szinte minden helyzetben kompenzálja a relatív lomhaságát
- semekkorára, lényegében
- fékezés stabilabb, gyorsításnál nem vettem észre értékelhetõ különbséget, a pillanatnyi forma szerintem többet számít. De a 29er-rel inkább "egyenletes " tempót kell menni, kevesebb stop-go-val, ami lehetséges is, mivel jobban, simábban gördül

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Kérdéseim a következõek a 29-el kapcsoaltban 26-oshoz viszonyítva:
- mennyivel jobb a gördülése a 29-esnek, illetve mennyivel kevésbé ráz?
- mennyivel nehezebb az irányítása?
- mekkora súlytöbbletre számítsak? Nem grammban érdekel, inkább érzésre.
- fékezés, gyorsítás mennyivel jobb / rosszabb?

23 %
12 %
10 %
21 %

;)

Ezekre a kérdésekre nincs értelmes válasz, minden az alkatrészeken múlik. Vigyél el egy tesztbringát egy körre, ez nem empirikus tudomány.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts
Sziasztok!

Lehet, hogy alap kérdés, és már sokszor ki lett tárgyalva, de se a gugli se az itteni keresõ nem segített eleget.

Össztelós montit szeretnék venni / építeni.

182 cm (80 kiló) vagyok, és nem tudom eldönteni, hogy nálam a 29-es, vagy a 26-os montik elõnyei jelentkeznének jobban.
All Mountain, Enduro, enyhe DH lenne a felhasználás.

Kérdéseim a következõek a 29-el kapcsoaltban 26-oshoz viszonyítva:
- mennyivel jobb a gördülése a 29-esnek, illetve mennyivel kevésbé ráz?
- mennyivel nehezebb az irányítása?
- mekkora súlytöbbletre számítsak? Nem grammban érdekel, inkább érzésre.
- fékezés, gyorsítás mennyivel jobb / rosszabb?

Köszi!
Üdv: Bici

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Geri! Fel tudnád tenni valami olyan a helyre a cikket, ahol nem tûnik el egy hét múlva?
Köszi!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Nem baj. Akkor majd vesz azt is.
Marci

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Hátsó váltót nem vennék egybõl. Elvileg mûködik a régi váltóddal is.

Már csak óvatosan jegyzem meg: nem mûködik, ugyanis más a húzáshossz is és az váltó áttételi aránya is.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Van arra tippetek, hogy itthon hol találok 29er-be építhetõ (~470 mm beépítési magasságú), tárcsafékes, cromo villát?
Én eddig csak külföldi oldalakon találtam.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."