Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

29er

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1138 hozzászólás a témában

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

persze azért értetlenkedtek kicsit a tracking number hosszával kapcsolatban... :)

dettó

Nekem ilyen címnemtalálhatónemkerestestb miatt már küldtek vissza csomagomat Angliába :(

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
én mikor láttam, hogy a depóban van, felhívtam õket, hogy melyik nap hozzák. a megbeszéltek szerint másnap hozták is.
persze azért értetlenkedtek kicsit a tracking number hosszával kapcsolatban... :)

most viszont nem siet a postás a kis on-one pakkommal... :(

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
off: nekem is hasonló a tapasztalatom (nem velük, csak a futárokkal, de õk is csak olyankor nem találnak, ha nem utánvétes a csomag), legutóbb a "cím nem létezik, a telefonszámon nem elérhetõ" indokkal nem kaptam meg elsõre a cuccot

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
19-én már a dpd depóban volt a váz,ma felhívtam õket hogy mi a helyzet.Adjak már egy telefonszámot,mert már voltak de nem találták a csengõt,az én nevem van rajta?....

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Körkérdés:

Bevállaljam õt?
http://boneshaker.hu...swiss_x470.html

vagy Inkább õ legyen?

http://boneshaker.hu...swiss_m520.html

tyutyu

tyutyu

vendég

• fórumtag
  • 57 hozzászólás
Ja nemtom olvastade, de azt írja hogy !rozsdás! a görgõsor.
Nem szabad megvenni, lesz vagy kb 200 euro a javítása 88-nél.

Sziasztok !
Érdeklõdnék hogy a linkelt villa átalakítható 29 er kerékhez?Ha igen ez igényel valami alkatrészt vagy csak a belsõ részben kell állítani valamit.
Kérdeztem az eladót de nem értette meg mit akarok valami olyasmit írt hogy bízik benne!
Ha valaki tudna segíteni megköszönném !
Cannondale Headshok lefty Speed Carbon SL DLR 110mm 1230 Gramm | eBay

tyutyu

tyutyu

vendég

• fórumtag
  • 57 hozzászólás
A videón bearing reset van, idõvel használat közben elmozdul egymáshoz képest a 4 tûgörgõsor.
Ilyenkor koppan visszaút végén, csökken a rugóút.
Erre a megoldás a fenti videó, gyorsan megvan, csak elõtte a kupakot, lockout kart kell leszedni meg egy gyûrût.
Igen 137mm a fix vállas normál villáknál a táv.
29 átalakítás:
A travel limiter felrakása könnyû a nyomórúdra, szintén a kupakot, lockoutot kell csak leszedni.
Nekem elég volt egyébként 2 centit levenni a rugóútból.
A légkamrába alulra kell még elasztomer hogy progresszivebb legyen.
Momentán ezzel szívok mert az újabb OPI lábas villák alulról nem bonthatóak, ki kell hozzá szedni a csillapítást.
Ahhoz meg castle tool kéne.
Viszont McGywer neked asszem van ilyen? :)
Üdv, Szabi

itt egy másik is ilyen egyszerû lenne?
CANNONDALE LEFTY NEEDLE BEARING RESET - YouTube

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
háááát,jövõre lesz új 29-esem,ez már tuti
hajtás/fékezés már megvan
kerék is lenne már,9/15 mm-es tengellyel(adapterezhetõ),még nincs konkrétan nálam
a nagy álom mindenkéépen egy lefty,csak az ára.....
bár a fentebb linkelten elgondolkoztam:)
vagy 29-es reba/sid,nagy rockshox van vagyok,esetleg twinshotos dt swiss(árak miatt csakis bontott/használt jöhet szóba)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

az én 26-os,osztrákiából vett cannondalem lefty villája is megjárta az 88aid-et,az olajpatronba bele van gravírozva a 88+ és egy szamsor,gondolom valami szervíz referenciszám:)

És akarsz még 2lábú rugósvillát ebben az életben? :)

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
az én 26-os,osztrákiából vett cannondalem lefty villája is megjárta az 88aid-et,az olajpatronba bele van gravírozva a 88+ és egy szamsor,gondolom valami szervíz referenciszám:)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Találtam pár videót érdekes dolgokat csinálnak a srácok de végül 29-er lett a vége ha jól értem.Azt esetleg tudja valaki hogy a villanyak bilincsek milyen távolságba vannak egymástól azaz mekkora homlokcsõhosszhoz illenek.Egy usa hirdetõ azt írta hogy ez minden villánál egyforma de azt nem irta hogy mennyi az annyi?
Ventoux - Cannondale Lefty Reset - YouTube

Tán 137mm a normál táv, nekem XL-es van, ott 162mm emlékeim szerint, de keress rá pl. arra, hogy Lefty 4 All villanyak és hasonló dolgok, tuti találsz valamit. Vagy: EIGHTYAID - az én villám is járt náluk. ;)

Qpi

Qpi

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
itt egy másik is ilyen egyszerû lenne?
CANNONDALE LEFTY NEEDLE BEARING RESET - YouTube

Qpi

Qpi

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Találtam pár videót érdekes dolgokat csinálnak a srácok de végül 29-er lett a vége ha jól értem.Azt esetleg tudja valaki hogy a villanyak bilincsek milyen távolságba vannak egymástól azaz mekkora homlokcsõhosszhoz illenek.Egy usa hirdetõ azt írta hogy ez minden villánál egyforma de azt nem irta hogy mennyi az annyi?
Ventoux - Cannondale Lefty Reset - YouTube

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Sziasztok !
Érdeklõdnék hogy a linkelt villa átalakítható 29 er kerékhez?Ha igen ez igényel valami alkatrészt vagy csak a belsõ részben kell állítani valamit.
Kérdeztem az eladót de nem értette meg mit akarok valami olyasmit írt hogy bízik benne!

Elvileg igen. Nekem egy 140-et mozgó 26-os Lefty Max PBR van leszabályozva 29es kerékhez 110mm-re. Kell 3cm hézagoló felülre a nyomórúdra és valami légkamraszûkítõ is, de talán szettben kapható a Dr. Cannondale-nél pl.

Qpi

Qpi

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Sziasztok !

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Nem is értem miért nem lett még igény valami jóóóó nagy, világító hátterû, digitális fokozatkijelzõre... :D

.

jöhet :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Úgy érzem túl sok itt a nyomi. :D És igen, nyugodtan vegye magára akire vonatkozik. Egyszer apróban láttam 4tálas hajtómûvet, lehet az kéne, 10-42es sorral tán még elég is lehet, bár hátrameneti fokozat úgysincs...

Kissé túl lett misztifikálva megint a nagykerék, 10%-kal nagyobb kerület = 10%-kal nagyobb áttétel ugyanabban a fokozatban. Megoldás: nem a fokozatot kell nézni, hanem ha nem megy, váltani, ha nagyon pörög megint váltani, értelemszerûen a megfelelõ irányban. Nem is értem miért nem lett még igény valami jóóóó nagy, világító hátterû, digitális fokozatkijelzõre... :D

Hogy valami marketingellenest is írjak: Conti X-King 29"×2,4", alap kevláros verzió, ZTR Arch Ex 29er felnin a megengedett max. nyomáson, vagyis 40psi-n 57mm. Ehhez 821g társul. Tapasztalat szerint a Contik kicsit nyúlnak, így tán eléri a ráírt 60mm-es méretet is. Tubelessként feltéve lötty nélkül is egész légtartó, fél nap alatt 40-rõl 20psi-re eresztett csak le, ugyanennyi idõ alatt a 2,2es RaceKing totál leszisszent, abból a mostani példány 659g.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Ne drágálld.Jó sok helyen kerestem villát,míg végül megrendeltem az új Manitou Tower expert-et.Utána tették föl ezt az apróba :((

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
jobban izombol kell tekerni, de inkabb szokas kerdese. en neha hianyoltam a "pihenofokozatot".

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Én 26-36-al versenyzek. :)

Elég jó vétel. Én Ebike-tól vettem egy Reba RL-t, qr15, tapered, PopLock. 80 volt, de az ilyen alkalmi vétel volt.
szóval 85-öt megér.