Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

29er

- - - - -

• Please log in to reply
1138 replies to this topic

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts
Lehet tényleg újat kell venni, nem igazán van nagy használtpiaca... :(
---
A Giant nagyon büszke a virtuális forgáspontos himbamechanizmusára, a Speci a Brainre. Ezek tényleg jók, jobbak, mint a többi? Tudom, nem annyira 29-es téma, lehet inkább a vázas szaktopikban kéne vesézni.

---
nézegettem, ez a 7.9-es egészen baráti.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
ha fulliban gondolkodsz, nem nagyon úszod meg 3k alatt használtban sem a váz, villa, keréxett kombót. ráadás használt 29-er fulli váz itthon nincs igazán tömeges mennyiségben.

azért lehet szétnéznék errefelé újak közt.

Canyon | Mountainbikes | Nerve AL 29 7.9

és az mégiscsak új róka az orrában, nem valami szétütött reba.

merevben is

Canyon | Mountainbikes | Grand Canyon AL 29 7.9
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts

az alpinebike szokta árulni a tesztbringáit. azok között szétnéztél már?

Igen, rákérdeztem arra, amit próbáltam, nem lesz eladó az idén. Amit látok más tesztbringáknál ár cseppet magasnak tûnik, a felszereltség meg gyengécske. 26-ban van egy teljes (és gyakorlatilag új) XT szett, UST-s kerekek, nem nagyon szeretnék sram x5-öt nyomkodni ezután. Azért gondolkodtam elsõre csak vázban, mert legkisebb bukóval talán úgy úsznám meg a váltást, ha minél több alkatrészt átrakok a 26-ról.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Amivel én számolnék: váz+villa+kerékszettet, utóbbira 2 db külsõt, hozzájuk esetlegesen belsõket kell venned. Nem lesz olcsó használt cuccokkal sem, ahogy így fej-számolgatom éppen, 200e HUF is nehezen takarhatja be (legolcsóbb merevfarú setuppal számolva). Hajtásláncod, váltásod, kormány, nyeregcsõ, nyereg stb. lenne hozzá? Ha igen, akkor talán a legolcsóbban úgy lehet "megúszni", ha vásárolsz egy középáras 29er merevfarút és eladogatod róla a hajtásláncot a kiegészítõkkel, bontott de újként, majd ráépíted a saját alkatrészeket.
29er kerékszettbõl néha fel-felbukkan 30-40e közt egy bontott vagy használt az apróban. 29er villa még viszonylag ritka az apróban és általában drágák, német webshopból is lehet annyiért kifogni, mint amennyiért itt hirdetnek. Vázból akadhatnak régebbi 29er Kona vázak, újból pedig az itt alább is linkelt On-One Inbred 29er talán a legolcsóbb, ami 182 EUR+posta, de majd a többiek is biztosan írnak errõl, nekem nincs sok tapasztalatom 29errel, 26-os bicajaim vannak csak.

Edit: vagy ahogy Kisherceg írta, egy tesztbringát vásárolj, lehetõleg jókora engedménnyel. :) Alpinbike-féle Giantok mellett Specialized tesztbringák is elérhetõek lehetnek, illetve valamelyik Meridát forgalmazó boltban érdeklõdhetsz Merida tesztbicajok iránt. Érdemes minél elõbb lecsapni, ilyenkor még szoktak lenni tesztbringák és elég jó áron, melyek december, január körül általában elfogynak. Ami jó ezekben, hogy a garancia ugyanúgy él rájuk (Meridánál 5 év a vázra).

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
az alpinebike szokta árulni a tesztbringáit. azok között szétnéztél már?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts
Nem tudom, mennyi legyen, vagy mennyi kellene.
Láttam, mennyi az Anthem ára újan, hajmeresztõ. Hallottam korábban használt Speci Epicet 200 körül, az sem kevés. Egyáltalán nem vagyok képben ebben a témában, leginkább azt szeretném megtudni, mennyi pénzt kell rá költeni, hogy jót kapjak, s mi számít jónak!
26-os merev vázakat vettem, bringát építettem mostanában, ott nagyjából tudom, merre hány méter.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Mennyi pénzed van rá ?
Marci

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts
Urak,
segítséget (tanácsot) kérnék.
Kipróbáltam tegnap (köszi Alpinbike!) egy 29-es össztelós Giant Anthemet, nagyon bejött. Sajnos nincs "kedvem" újban megvenni, használtban meg nem nagyon látok ilyen vázat.
Tudnátok javasolni más, ehhez hasonló kategóriájú vázat (bringát)? Most 26-os merevfarúval járok kizárólag terepre. Elsõsorban maratonra kellene.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
DT M520-as felnirõl mik a vélemények?

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
455gr lett a külsõ...remélem nem szakad ki egy muslincabite-tól
lehet hogy rakom is apróba 8)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

kell nekem itt vicceskedni, rosszul emlékeztem az enyémre: 2746g. de könnyû A-heades gyûrût vettem hozzá :)

hehe :)
nekem meg 78gr a fejcsapágy,úgyhogy kompenzál :D

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts
kell nekem itt vicceskedni, rosszul emlékeztem az enyémre: 2746g. de könnyû A-heades gyûrût vettem hozzá :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Megjött a váz+kerék,mivel 12millis hátul egy kis papucsreszelés lesz
2690gr

Mi lett végül? Elvesztettem a fonalat, nem egy normál dropoutos Inbred 29er? Vagy hogyan 12mm-es?

Edit: Jaaa, a kerék 12mm-es, leesett.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

akkor a váz 19,5-ös? :D

Nem,18"

viszont inkább csináltatok egy betétet 10-es tengelyhez,nem esek neki a váznak

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts
akkor a váz 19,5-ös? :D

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Megjött a váz+kerék,mivel 12millis hátul egy kis papucsreszelés lesz
2690gr

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Most nézem a banki kivonataimat,a 183 euro váz+26euro kormányra 249eurot vett le a paypal.Ez hogy van??
Mármint aki már rendelt onnan:40euro a szállítás?Mert azt nem is néztem

26 volt a szállítás,többi a költségek.csak elõször meglepõdtem.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Most nézem a banki kivonataimat,a 183 euro váz+26euro kormányra 249eurot vett le a paypal.Ez hogy van??
Mármint aki már rendelt onnan:40euro a szállítás?Mert azt nem is néztem

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
megkérdeztem az on-one-t, normális-e, hogy még nincs itt a 9-én feladott cuccom. szerintük nov. 7-ig van ideje a postának. húzzatok bele, postásbácsik!

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis

dettó

Nekem ilyen címnemtalálhatónemkerestestb miatt már küldtek vissza csomagomat Angliába :(

Annál a legutóbbi esetnél engem is ezzel "fenyegettek" meg. Postán küldött normál levélben (!). Ha vették volna a fáradtságot és felhívnak telefonon (jól olvashatóan rá volt írva a csomagra), akkor fél perc alatt tisztázódik a helyzet.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."