Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

János hegyi pályák #2

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4052 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
nem olvastam végig az elmult 3 hozzászólást DE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4444fourfourfour

de kicsit túllihegik itt néhányan hogy milyen bunkók a fogason a bringások meg minden

DE IGEN. senki sem lihegi túl, ez a helyzet.

holott a bicósok nagyobbik részére általában nem ez a jellemzõ...

igen, mert a nagyrészük cc-s;) (bár köztük is van nem egy ilyen, de arányban messze más a felépítés)

Willmaker

Willmaker

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
Tényleg mindent megtiltanak már, és ez a hazai Dh versenyek színvonalát is nagymértékben rontja. Emlékezzünk csak, hogy tavaly Tóth Béláék csinálták a cserépáraljai versenyt, és kértek rá engedélyt meg mindent, és a verseny elõtt 2nappal mégiscsak "meggondolták" magukat, és nem engedélyezték a nyomvonalat. Ezután a szervezõknek bõ1 nap alatt kelett új nyomvonalat keresni, ami megfelelt már a "szakembereknek" is. Ez azért kész röhej. :(
Jahh és a bunkó emberekrõl annyit, hogy miattuk tesznek rólünk általános negatív megjegyzéseket, holott a bicósok nagyobbik részére általában nem ez a jellemzõ...

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
hát a bunkóság az télleg nagy gáz, meg ahogy a gyalogokkal viselkednek egyesek.
a tátra talán a másik véglet.
a jó megoldás pedig ausztria, franciao. stb... az elkülönítés. ezt itthon mééér nem? nem értem.... de értem: tiltani a legegyszerûbb

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

nem a talaj és a hasonló sérülés az ami.
összkép - 1
az hogy hetente 8 baromarcú mondja vigyorogva, némelyik felháborodva hogy k*csög túristák bepofátlankodnak elé, nem ugranak félre, illetve büszkén mesélik hogy fékezés nélkül mentek, és azt számolták mikor ugrik félre. vagy hogy akkorát esett õ is meg a gyalogos is...

büszkék vagy meg vannak sértõdve.
de egyik sem gondolja végig hogy egyik esetben SEM neki van igaza.
a megilyesztett/elütött/sérült gyalog pedig nem csöndben hazamegy ilyenkor hanem megkeresi az illetékest, és kivágja a balhét - jogosan.
ha mindenki elõzékeny lenne, és nem használná ki hogy õ jön gyorsabban és "erõsebb" is, akkor nem lennének összetûzések, nem lennének felháborodott túristák, nem lenne panaszkodás, így az erdészeknek fel sem merülne az, hogy kéne tenni valamit a kerékpárosok ellen.

(és itt szinte csak a lefelé menõ szakosztályról van szó, a többieknek még örülnek is)

ebben én is egyetértek úgy 90%ban
de kicsit túllihegik itt néhányan hogy milyen bunkók a fogason a bringások meg minden
szerintem már volt lehetõségem megállapítani az ott eltöltött másfél év alatt hogy mi a helyzet
valóban vannak bunkók a hegyen de ezek fõleg a 13-14 éves bmx-esek tescobikeosok.. ezek mondjuk tényleg durva néha amit mûvelnek pl biztonsági õr szeme láttára kidobálják az erdõbe a meggyújtott gyufákat meg ilyenek
vagy a fogasnál levõ hangos ordibálás tolakodás meg minden
meg persze 1-2 20 éves is lehet tapló de ez tényleg csak elenyészõ kisebbség
meg akik igazán komolyan nyomják jó géppel és nem 15évesek azok eddig szinte mind normálisak voltak
meg néha a gyalogosok is elég faszok, mint említettem õk legalább annyi szemetet dobálnak el meg minden. szerintem a szemét sokkal ártalmasabb mint 1-2 kifékezett rész
meg ez aztán tényleg árt a növényzetnek.

ja és ha dhra akarok edzeni és nem a janihegyen, fizeti nekem mondjuk az utat a leogangba?:D mert akkor szívesen meek oda is. de addig maradok itt a hegyen, és ha tehetem nem fogok lassan menni, hogy fejlõdjek.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Erre jó példa a magas tátra. Mikor kint tekertem, akkor mentem olyan úton is, ahol szigorúan tilos volt a bringázás. Mindig lassítottam megálltam, köszöntem stb. Még Tanapossal is összefutottam, de õ is mosolyogva köszönt. Haverék ellenben kint voltak dh-zni a mi vagyunk úgyis az erõsebbek felkiálltással, és nem jött be. Tanapos erdész puskinnal megállt elõttük az ösvényen, adatok felír. Kiröhögték. Mire leértek a kocsihoz, már ott várta õket 2 rendõrkocsi, és kaptak fejenként 60000ft-os büntit...Ki szeretné ez utóbbi esetet itthon?
Aki az erdõben akar bringázni, az minek száguld?
Aki dh-ra akar edzeni annak meg ott vannak a 2-500km-en belül a hivatalos parkok, ahol a pályák sem fél percesek, és õk élveznek elsõbbséget...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Én csak egészen csendben jegyezném meg (mert alapból a természet oldalán állok), hogy jópár éve a mátrában volt dh verseny. Gondolhatjátok, hogy nézett ki a nyom utána (3 napig 70 ember, reggeltõl estig nyomta).
Rá egy évre visszamentünk és nagyítóval keresve sem találtuk még a nyomnak a nyomát sem.
Ellenben az esõ és hólé komplett 7-8 méteres falakat tüntetett el 1-2 hét alatt, köztük azt is, ami azelõtt a nyomon egy letörés volt.

Szóval nem helyes dolog tiltott helyen bicózni, egyetértek, de azért nincs _kompromisszum_ és egyetértés itthon, mert ezt az erózió dolgot kissé túllihegik a _hozzá értõ_, mindent alapból tiltó szakemberek

Példának ott a sísánc, ahol láthatóan nem történt komoly károkozás, ellenben pl a libegõ alatt a _fél méteres vízmosások miatt_ nem lehet menni.

A végletes gondolkodás itt a baj.
Az osztrákok, franciák sem rosszabb természetvédõk nálunk, csak....van agyuk.

nem a talaj és a hasonló sérülés az ami.
összkép - 1
az hogy hetente 8 baromarcú mondja vigyorogva, némelyik felháborodva hogy k*csög túristák bepofátlankodnak elé, nem ugranak félre, illetve büszkén mesélik hogy fékezés nélkül mentek, és azt számolták mikor ugrik félre. vagy hogy akkorát esett õ is meg a gyalogos is...

büszkék vagy meg vannak sértõdve.
de egyik sem gondolja végig hogy egyik esetben SEM neki van igaza.
a megilyesztett/elütött/sérült gyalog pedig nem csöndben hazamegy ilyenkor hanem megkeresi az illetékest, és kivágja a balhét - jogosan.
ha mindenki elõzékeny lenne, és nem használná ki hogy õ jön gyorsabban és "erõsebb" is, akkor nem lennének összetûzések, nem lennének felháborodott túristák, nem lenne panaszkodás, így az erdészeknek fel sem merülne az, hogy kéne tenni valamit a kerékpárosok ellen.

(és itt szinte csak a lefelé menõ szakosztályról van szó, a többieknek még örülnek is)

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
Ádám: köszi, ma nézik meg a boxxert, ha minden terv szerint megy akkor majd kereslek;)
Autist Team:)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Én csak egészen csendben jegyezném meg (mert alapból a természet oldalán állok), hogy jópár éve a mátrában volt dh verseny. Gondolhatjátok, hogy nézett ki a nyom utána (3 napig 70 ember, reggeltõl estig nyomta).
Rá egy évre visszamentünk és nagyítóval keresve sem találtuk még a nyomnak a nyomát sem.
Ellenben az esõ és hólé komplett 7-8 méteres falakat tüntetett el 1-2 hét alatt, köztük azt is, ami azelõtt a nyomon egy letörés volt.

Szóval nem helyes dolog tiltott helyen bicózni, egyetértek, de azért nincs _kompromisszum_ és egyetértés itthon, mert ezt az erózió dolgot kissé túllihegik a _hozzá értõ_, mindent alapból tiltó szakemberek

Példának ott a sísánc, ahol láthatóan nem történt komoly károkozás, ellenben pl a libegõ alatt a _fél méteres vízmosások miatt_ nem lehet menni.

A végletes gondolkodás itt a baj.
Az osztrákok, franciák sem rosszabb természetvédõk nálunk, csak....van agyuk.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Tegnap errõl beszélgettünk yobo-val, eléggé otthon van a témában, pl. talajerózió mérése, bikeparkok tanulmányai kapcsán, és õ mondta, h az erdészeteknél a klubok, egyesületek fellépését várják, akik kijelölnének hivatalos CC és DH pályákat, ahol az építkezés nem lenne többé tabu.
A mérés amúgy egész pepecs meló lehet, pl., hogy a festett kövek x idõ alatt mennyivel kerülnek lentebb az adott meredekségû lejtõn, illetve, hogy egy adott számú alkalommal biciklizett nyom mennyit süllyed, és mennyit tömörödik, mint az ösvény érintetlen széle... Érdekes eredményeket adna ez szerintem a Tündérsziklánál :)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

érdekesmód más helyen megoldják ezt pedig ott is vannak turisták

szerintem normális emberekkel lehet alkudni
bár ez lehet tényleg naiv

Egy valamit fel kellene fogni: a Jánoshegy kiemelt természetvédelmi terület, így az, hogy kijelöltek rajta gyalogos túristautakat, az is csak plusz! Hivatalosan ilyen területen az sem lehetne!
Hogy nem okoz a bringa kárt a hegyen? Amit te sok helyen természetszerûleg használsz "pálya"ként, az illegálisan kitaposott út. És ebbõl nem egy van a Janin! A sísánc is csak megtûrt dolog volt eddig, mint minden más építmény a hegyen, és meg kell nézni, hogy a hülye módon szétfékezett érkezõk hogyan alakították át a környezetet. És most nem elvettek valamit, hanem vissza próbálják állítani az EREDETI! állapotot. Én is "Dh"-ztam a Janin, ismerem az ösvényeket, és láttam évek alatt a "fejlõdést".
Máshol megvan oldva...persze. Magánkézben lévõ parkok, belépõvel, fizetõs liftekkel..stb...itt felujítják a pályákat a talajt, stb. Itt meg a sok GYP-s a fogasjegyet sem fizeti. Így aztán Thez-nek van igaza, mert nincsen tárgyalási alapunk! Eddig megtûrt dolog volt ott a DH-s. Ha innentõl nem lesz, azt csak magunknak (tudod kinek inge, kinek nem) köszönhetjük. (bunkózások, illegál építmények, talajerózió). És nem az ilyen hozzáállásból lesz kompromisszum, meg engedély.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás

ezt is komolyan gondolod?

szabály szabály.
egyenértékû bármelyik megsértése.

gyakorlatilag igazad van, de azzal akkor is dolgozott valaki, sokan élvezték, valódi kárt nem okozott... persze eg jobb helyeken van rá leehtõség, hogy az ember valami hasznosat mûveljen és ha e mellett ilyesztgeti a túristákat, akkor értem a büntetést, kitiltást, anyázást. de hogy valaki nagy munkával romboljon, az szerintem hülyeség

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Conor: még megvan, és ugyanannyi. Ha kell szólj, és elhozom Misitõl.

Holnap nekem sem lesz jó, de szombaton Lcs-vel 10kor a fogasnál vagyunk, és mehet a durvulás.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
érdekesmód más helyen megoldják ezt pedig ott is vannak turisták

szerintem normális emberekkel lehet alkudni
bár ez lehet tényleg naiv

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

jó de észrevehetnék már h ez egy ésszerûtlen szabály, és attól nem fogják betartani a szabályokat ha az összes ugratót lebontják
csak melóznak azért hoyg a bringásokat szivassák mint oly sokszor
meg azt se értem mért baj az hogy valaki sportolni akar, mégha nem is 100%ig szabályosan
vagy nektek ez a jó? nemértem

ne légy ilyen naív:)

egyetlen egy dolgot felejtessz el:
ez az egész nem alku tárgya.

az extrémkedõs szakág az amit nem néznek jó szemmel. és kb senki sem aki a hegyen van.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

mégha nem is 100%ig szabályosan

pont ez a baj.

vagy elnézik, vagy nem.
de ha nem, akkor sincs túlsok jogod puffogni...
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
jó de észrevehetnék már h ez egy ésszerûtlen szabály, és attól nem fogják betartani a szabályokat ha az összes ugratót lebontják
csak melóznak azért hoyg a bringásokat szivassák mint oly sokszor
meg azt se értem mért baj az hogy valaki sportolni akar, mégha nem is 100%ig szabályosan
vagy nektek ez a jó? nemértem
hilton hotel meg tök más.. ott a bringa szennyezi a környezetet az összekoszolással.. hegyet összekoszolná? lol
most tényleg mit látok rosszul? szeirntem ez ellen tipikusan lázadni kéne, mindenkinek jobb lenne egy ésszerû kompromisszum ha már úgyis mindneki megszegi a szabályt
olyan mint az elõbb kitárgyalt láthatósági mellnyes hülyeség

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

az autó meg a bicó esete mióta ugyanaz? az autó szennyezi a környezetet a bicó nem
szvsz vicc az egész..

lol és ami nem szennyezi a környezetet azt szabad?
megyek a parlamentbe bringázni.. hisz nem szennyezem benn a levegõt.

ne légy már naív lázadó 10éves kispöcs... :)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ezt is komolyan gondolod?

szabály szabály.
egyenértékû bármelyik megsértése.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
az autó meg a bicó esete mióta ugyanaz? az autó szennyezi a környezetet a bicó nem
szvsz vicc az egész..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
jó elöbb gondold végig és utána írd le újra.
(ez is egy szabálysértés csakúgy mint tiltott helyre való beautózás)